Carlos Sainz adım adım Mercedes’e

Sezon sonu Lewis Hamilton'dan boşalan koltuğa pilot aramayı sürdüren Mercedes'te yeni isim netleşmek üzere. İtalyan basınının haberine göre Ferrari'den ayrılacak olan Carlos Sainz, önümüzdeki sezon 'Gümüş Oklar' için yarışacak.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Carlos Sainz, Mercedes koltuğuna çok yakın.

Formula 1’de 2025 sezonunun pilot kadroları şekillenmeye devam ediyor. Sezon başında sürpriz bir şekilde Lewis Hamilton’ı Ferrari’ye kaptıran Mercedes, uzun zamandır İngiliz pilotun yerini doldurma arayışındaydı. Aradan geçen sürede opsiyonların daralmasıyla bir isim öne çıktı. İtalyan basınının verdiği bilgiye göre Ferrari’deki son sezonunu yaşayan Carlos Sainz, gelecek sezon Mercedes kokpitine oturacak.

La Gazzetta dello Sport’un haberine göre Sainz, Mercedes ile her konuda anlaşmaya vardı. Ferrari’ye yakınlığıyla bilinen İtalyan gazetesi, bu anlaşmanın kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklanacağını ilan etti. Haberde İspanyol pilotun 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacağı, ayrıca maaşına da ciddi oranda bir zam alacağı belirtildi.

Alonso ihtimali kapanmıştı

Mercedes ile adı anılan Fernando Alonso, takımı Aston Martin’le sözleşme uzatınca ‘Gümüş Oklar’ın opsiyonlarından biri ortadan kalkmıştı. Max Verstappen’in Red Bull’la devam edeceği de öngörüldüğünde daha fazla vakit kaybetmek istemeyen Mercedes, bu sezona çok formda giren Sainz’ı takıma getirmeye karar verdi. Sözleşmenin 1+1 yıllık olma sebebi de hem Sainz’ın 2026’da gride dahil olacak Audi’ye ilgi duyması, hem de Mercedes’in genç sürücü programındaki Kimi Antonelli’ye tecrübe kazandıktan sonra şans verme isteği olarak öne çıktı.

Fernando Alonso Mercedes spekülasyonlarına son verdi: Aston Martin'le yola devam!Fernando Alonso Mercedes spekülasyonlarına son verdi: Aston Martin’le yola devam!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.