Çarşamba gündemi… Diyarbakır’da Icardi sevgisi, Sarri’ye şok

Türkiye ve dünyada spor gündemi yoğun. Futbol, basketbol ve diğer spor dallarında gün içinde yaşananlar...

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Spor dünyasında Salı gününün öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol, tenis ve diğer spor dallarında yaşananlar…

Diyarbakır Eğil Belediyesi ilçedeki çocukların talebi üzerine Yenişehir Mahallesi’nde bir sokağın duvarlarına Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, Fenerbahçeli Edin Dzeko ve Galatasaraylı Mauro Icardi’nin resimlerini çizdirdi. Hayranlarının resimlerin önünde çektikleri fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yayılmaya başladı.

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi kendi sosyal medyasından paylaşım yaptı.

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi de çocukların resminin önünde çektirdiği fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından “Her çocukta nesillerimizin tarihine eklenecek yeni bir bölüm vardır. Küçük aslanlar büyür” notuyla paylaştı.

Enes Ünal’lı Bournemouth’tan dev geri dönüş

Bournemouth’un üç farktan geri döndüğü maçta Antoine Semenyo yıldızlaştı.

Premier Lig’in hafta içi mesaisinde eşi benzerine az rastlanır bir maç Bournemouth ve Luton Town arasında oynandı. Kümede kalma mücadelesi veren Luton, orta sıralardaki rakibine karşı deplasmanda ilk yarıyı Tahith Chong, Chiedozie Ogbene ve Ross Barkley’in golleriyle 3-0 önde kapatıp büyük sevinç yaşadı. Ligde kalmak için dev bir adım attığını sanan Luton oyuncularına Bournemouth takımı ikinci devre kötü bir sürpriz hazırladı. 50’nci dakikada Dominic Solanke, 62’nci dakikada Ilya Zabarnyi ve 64’üncü dakikada Antoine Semenyo ile bulduğu gollerle skoru 3-3’e getiren ev sahibi, 83’te Enes Ünal’ın asistinde bir kez daha sahne alan Semenyo’nun golüyle üstünlük sayısını da rakip filelere gönderip geri dönüşünü tamamladı. Mücadeleyi 4-3 kazanan Bournemouth, Premier Lig tarihinde üç farklı geriden gelerek maç kazanmayı başaran beşinci takım oldu.

Euro 2024 öncesi son prova Polonya maçında olacak

A Milli Futbol Takımı Almanya’da yapılacak Euro 2024’tü mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ay-yıldızlı ekip, Almanya’da 14 Haziran’da başlayacak EURO 2024 öncesinde son provasında Polonya ile karşılaşacak. Polonya’nın başkenti Varşova’daki PGE Ulusal Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma 10 Haziran’da TSİ 21.45’te başlayacak. EURO 2024’e hazırlık niteliğindeki mücadele, iki takımı 31 yıl aradan sonra karşı karşıya getirecek. Türkiye ile Polonya arasındaki son maç, 1994 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında oynanmış ve mililer sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Daha önce Polonya ile 17 müsabaka oynayan A Milli Takım, bu maçlarda üç galibiyet alırken, üç karşılaşma berabere sonuçlandı, 11 maçta ise gülen taraf Polonya oldu. 2018 ve 2022’de düzenlenen Dünya Kupası finallerinde yer alan Polonya, 2008 yılından beri organize edilen tüm Avrupa şampiyonlarında mücadele etti. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde grubunu ilk iki sırada bitiremediği için doğrudan finallere kalamayan Doğu Avrupa ülkesi, UEFA Uluslar Ligi’nde elde ettiği derece ile play-off maçları üzerinden final vizesi almaya çalışacak. Estonya ile 21 Mart’ta play-off yarı final maçında karşılaşacak Polonya, bu maçta rakibine üstünlük sağlaması halinde Galler-Finlandiya müsabakasının galibiyle final oynayacak. Türkiye, EURO 2024 finallerine hazırlık çerçevesinde ikisi mart, ikisi de Haziran ayında olmak üzere toplam dört özel maç yapacak. Ay-yıldızlılar, ilk olarak 22 Mart’ta Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek Macaristan’a konuk olacak. Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak mücadele TSİ 22.45’te başlayacak. Millilerin, 26 Mart’taki rakibi ise bir diğer Avrupa Şampiyonası finalisti Avusturya olacak. Ernst Happel Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma da TSİ 22.45’te başlayacak. A Milli Takım, haziran ayındaki ilk sınavını son Avrupa şampiyonu İtalya karşısında verecek. Bologna kentinde 4 Haziran’da Renato Dall’Ara Stadyumu’nda oynanacak özel maç TSİ 22.00’de başlayacak. Ay-yıldızlılar, Polonya ile 10 Haziran’da deplasmanda oynayacağı özel maçın ardından, turnuva hazırlıklarını Almanya’da kendilerine ayrılan kamp merkezinde yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.

EuroLeuage’de dört yıl daha Dejan Bodiroga

51 yaşındaki Bodiroga 2022’de EuroLeague Başkanı oldu.

EuroLeague’den yapılan açıklamada başkanı Dejan Bodiroga’nın yönetim kurulu kararıyla görev süresinin uzatıldığı duyruldu. Bodiroga dört yıl daha başkanlık görevini sürdürecek. Eski Sırp basketbolcu Bodiroga, aktif kariyerini noktaladıktan sonra Sırbistan Basketbol Federasyonu’nda başkan yardımcılığı ve FIBA Avrupa’da komisyon başkanlığı yapmıştı. 51 yaşındaki Bodiroga, 22 yıl boyunca ligi yöneten Jordi Bertomeu’nun yerine Eylül 2022’de başkanlığa atanmıştı. Öte yandan, Paulius Motiejunas’ın da EuroLeague’deki CEO görevine dört yıl daha devam edeceği belirtildi.

Lazio’da Sarri dönemi sona erdi

Maurizio Sarri istifa etti.

Serie A takımlarından Lazio’da teknik direktör Maurizio Sarri ile yollar ayrıldı. Lazio’dan yapılan açıklamada 65 yaşındaki teknik direktörün görevinden istifa ettiği duyuruldu. Takımın başına İtalyan teknik direktörün yerine 52 yaşındaki yardımcı antrenör Giovanni Martusciello getirildi. Serie A’da 28. haftanın ardından Lazio’nun 12 galibiyet, dört beraberlik, 12 mağlubiyeti bulunuyor. Ligde 75 puanlı lider Inter’in 35 puan gerisinde olan Lazio 40 puanla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Çukurova Basket’te EuroLeague heyecanı

Kadınlar Euroleague’de dörtlü finale kalan Çukurova Basketbol, gözünü kupaya dikti.

EuroLeague’de Kadınlar Dörtlü Finali (Final Four) Mersin’de düzenlenecek. 12-14 Nisan tarihlerinde Mersin’in ev sahipliği yapacağı organizasyonda Çukurova Basketbol’un yanı sıra son şampiyon Fenerbahçe, Çekya ekibi USK Prag ile Fransa temsilcisi Villeneuve-d’Ascq yer alacak. Yarı finalde iki Türk takımı karşı karşıya gelecek. Geçen yıl kupayı finalde Fenerbahçe’ye kaybeden Çukurova Basketbol, kupayı bu kez müzesine götürmek istiyor. Mersin ekibinde başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu “Bizim için hem Mersin’i hem ülkemizi oralarda temsil etmek çok değerli. Önümüzde uzun bir hazırlık dönemi var. Çok iyi hazırlanıp, taraftarlarımızı mutlu edeceğimize inanıyorum” dedi. İkinci kez üst üste dörtlü finale kalmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Çukurova Basketbol oyuncusu Sinem Ataş da şunları söyledi: “Tarihimizde ikinci kez dörtlü finale kaldık bunun için çok mutluyuz. Bu hem Mersin hem de kulübümüz için çok değerli. Bunu yaparken taraftarlarımız destekleri çok büyüktü. Öncelikle yarı finalde Fenerbahçe’yi geçip adımızı tekrar finale yazdırmak, ardından kupayı kaldırmak istiyoruz” dedi.

Lecco Başkanı: Oyuncularım şike yapıyor

Paolo Di Nunno oyuncularının telefonlarının incelenmesini istedi.

İtalya Serie B’de 21 puanla son sırada bulunan Lecco Kulübü’nde başkan şoke eden bir iddia ortaya attı. Başkan Paolo Di Nunno Palermo’ya 1-0 kaybettikleri maçın ardından oyuncularının şike yaptığından şüphelendiğini ve telefonlarının dinlenmesi gerektiğini söyledi. Başkanın açıklaması şöyle: “Sonuçlar pek önemli değil çünkü artık küme düşmeye mahkumuz. Daha ziyade beni endişelendiren başka bir gerçek var ki, bugün hala maçlar satılıyor ve şike yapılıyor. Futbolcularımın tuhaf hareketlerinden korkuyorum. Umarım herkesin telefonlarını incelerler.”

Galatasaray maç esnasında rahatsızlanan taraftarının vefat ettiğini açıkladı

Galatasaray-Rizespor maçının devre arasında rahatsızlanan taraftar vefat etti.

Galatasaray Süper Lig’de Rizespor ile oynadıkları maç esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan taraftar Selçuk Tuncer’in vefat ettiğini duyurdu. Sarı-kırmızılıların internet sitesi üzerinden Tuncer’e şu sözlerle rahmet dileğinde bulunuldu:

“Süper Lig’in 29. haftasında Rizespor ile oynadığımız karşılaşmanın devre arasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan taraftarımız Selçuk Tuncer’in vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumun cenazesi, 14 Mart 2024 Perşembe günü Alanya Gürses Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bektaş Aile Mezarlığı’na defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Timberwolves 22 sayı geriden gelerek Clippers’ı devirdi

NBA’de Minnesota Timberwolves deplasmanda Los Angeles Clippers’ı 118-100 mağlup etti. Batı Konferansı’nda zirve mücadelesi veren iki takımın karşı karşıya geldiği maçta Timberwolves 22 sayı geriden gelerek bu sezon 45. galibiyetini elde etti. Konuk takımda Anthony Edwards 37 sayı, sekiz ribaunt, dört asistle takımını sırtladı. Nickeil Alexander-Walker 28 sayı, üç ribaunt, Mike Conley 23 sayı, üç ribaunt, üç asist, Kyle Anderson 10 sayı, beş ribaunt, yedi asistlik performans sergiledi. Ev sahibi ekipte ise Paul George 22 sayı, üç ribaunt, üç asist, James Harden 12 sayı, yedi asist, Norman Powell 11 sayı, dört ribaunt, Ivica Zubac 10 sayı, sekiz ribauntla oynadı. NBA’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

New York Knicks-Philadelphia 76ers: 106-79

Memphis Grizzlies-Washington Wizards: 109-97

Oklahoma City Thunder-Indiana Pacers: 111-121

San Antonio Spurs-Houston Rockets: 101-103

Utah Jazz-Boston Celtics: 107-123

Sacramento Kings-Milwaukee Bucks: 129-94

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.