Çarşamba gününün spor mesaisi böyle geçti

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 10 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

NBA’de Doğu Konferansı’nın iki iddialı ekibi enteresan bir mücadeleye imza attı. Şampiyonluk hedefleyen iki takımın mücadelesinde Milwaukee Bucks, Boston Celtics’i 104-91 geçti. Skordan öte dikkat çeken bir istatistik ortaya çıktı. Maç boyunca yalnızca iki serbest atış kullanıldı. Bir NBA maçında kullanılan en az serbest atış sayısı alanında rekor kırıldı. Daha önceki rekor 11 serbest atıştı. Boston Celtics maç boyunca hiç serbest atış kullanmazken bu alanda tarihe geçti. Celtics, 77 senelik NBA tarihinde bir maçı serbest atış kullanmadan tamamlayan ilk takım oldu.

Bucks’ta Patrick Beverley 20 sayıyla öne çıkarken Giannis Antetokounmpo, Brook Lopez ve Bobby Portis 15’er sayı ürettiler. Khris Middleton 12 sayıyla oynadı. Boston’da Jayson Tatum’ın 22 sayısı yeterli olmadı. Tatum maç sonunda hiç serbest atış kullanmamaları üzerine gelen soruya “NBA’de başka bir gün” deyip kafasını sallayarak yanıtladı.

İşte sporda salı mesaisinin getirdikleriİşte sporda salı mesaisinin getirdikleri

Lakers evinde dağıldı

NBA’de sezonun en istikrarsız takımlarından ikisi Los Angeles Lakers ve Golden State Warriors, Lakers’ın evinde karşı karşıya geldiler. Batı Konferansı’ndaki play-off yarışını yakından ilgilendiren mücadelede iki takım dokuzuncu sıra için mücadele ettiler. Anthony Davis’in gözündeki rahatsızlık nedeniyle forma giymediği karşılaşmayı Warriors 134-120 kazandı. Baştan sona hücum anlamında baskın bir maç oynayan Warriors’ta Klay Thompson 27, Stephen Curry 23, Andrew Wiggins 17 sayıyla oynadılar. Lakers’ta LeBron James’in 33 sayı ve 11 asisti galibiyet için yeterli olmadı. Lakers 35. kez kaybederken Warriors 45. kez kazandı ve rakibine karşı aynı galibiyet sayısında sezonu bitirmeleri halinde tie-break avantajını aldı. Lakers play-in potasına avantajlı girme şansını zora soktu.

Batı’da zirve mücadelesi veren iki ekip Minnesota Timberwolves ve Denver Nuggets hata yapmadılar. Wolves, Anthony Edwards’ın 51 sayı atarak kariyer rekoru kırdığı gecede Washington Wizards’ı 130-121 mağlup etti. Denver ise Utah’ı deplasmanda 111-95 yendi. Utah’ta milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven 20 sayı ve 11 ribauntla doubel double yaptı. Bu iki takımı arkadan takip eden Oklahoma City Thunder, Shai Gilgeous Alexander’ın 40 sayı attığı gecede Sacramento Kings’i 112-105 yendi. Play-off sıralaması için önemli bir diğer maçta Los Angeles Clippers, bir ara 35-4 öne geçtiği maçta Phoenix Suns’ı 105-92 ile geçti.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Toronto Raptors-Indiana Pacers 123-140

Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 120-102

Charlotte Hornets-Dallas Mavericks 104-130

Atlanta Hawks-Miami Heat 111-117

Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 87-102

Houston Rockets-Orlando Magic 118-106

Chicago Bulls-New York Knicks 117-128

Sultanlar Ligi’nde klasman serisi play-off mücadeleleri başladı

Sultanlar Ligi’nde sezonu beş, altı, yedi ve sekizinci sırada bitiren takımların belirleneceği play-off eşleşmeleri başladı. Beşincilik için mücadele veren Galatasaray ve Kuzeyboru, Burhan Felek Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle ısınmaya çıkan sarı-kırmızılı voleybolcuları futbol takımı kaptanı Fernando Muslera ve vatandaşı Lucas Torreira tribünlerden destekledi. Muslera ve Torreira, geçtiğimiz günlerde salon çıkışı saldırıya uğrayan Uğur İris ve kızı Nil’le de maç öncesinde buluştu.

Galatasaray’ın iki Uruguaylısı Burhan Felek tribünlerinde yer aldı.

Büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 25-23’lük skorla hanesine yazdıran taraf ev sahibi Galatasaray oldu. 1-0 yenik duruma düştükten sonra iyi reaksiyon gösteren Kuzeyboru, 25-19’luk skorlarla üst üste iki set kazanarak geriden gelip 2-1 öne geçti. Dördüncü sette toparlanan taraf Galatasaray oldu. 25-20’yle üstün gelen sarı-kırmızılılar maçı karar setine taşımayı başardı. Son sette ise Kuzeyboru fırtınası esti. Rakibine neredeyse hiç şans tanımayan Aksaray temsilcisi seti 15-7, maçı da 3-2 kazanarak seride öne geçti. Üç maç üzerinden oynanan beşincilik serisinin ikinci maçı 13 Nisan Cumartesi günü 14:00’da oynanacak. Kuzeyboru, evinde oynayacağı maçtan galip ayrılması halinde sezonu beşinci tamamlayacak.

Yedincilik serisine de aynı gün start verildi. Muratpaşa’yla deplasmanda karşılaşan Nilüfer Belediyespor karşılaşmadan 3-0 galip ayrılıp avantajı cebine koydu. Bursa temsilcisi evinde oynayacağı maçı kazanırsa sezonu yedinci sırada tamamlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.