Casemiro: 2-3 yaş genç olsam Madrid’den ayrılmazdım

Manchester United'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Casemiro, Real Madrid'den United'a geçiş sürecini ve yeni evinde yaşadıklarını anlattı. Casemiro 2-3 yaş genç olsa Madrid'den ayrılmak istemeyebileceğini anlattı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Casemiro'dan transfer itirafı.

Manchester United’ın 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Casemiro, 2-3 yaş daha genç olsaydı Real Madrid’den ayrılma kararını vermeyeceğini açıkladı.

Casemiro geçen yazın en flaş transferlerinden biriydi. Premier Lig devlerinden Manchester United oyuncuyu 70 milyon Euro karşılığında Real Madrid’den transfer etti. Transfer süreci bu kadar büyük meblağa takım değiştiren bir oyuncu için oldukça kısa sürdü.

Maguire’ın kaptanlığı tehlikedeMaguire’ın kaptanlığı tehlikede

“Ayrılığın tam zamanıydı”

Casemiro verdiği röportajda süreçle alakalı konuşurken “Ailemle ilk konuştuğumda hemen kabul ettiler. Kariyerimin zirvesinde ve daha birkaç sene aynı hırs ve açlıkla mücadele edebilecekken Real Madrid gibi büyük bir kulübü bırakmam söz konusuydu. 2-3 yaş daha genç olsaydım bunu yapmazdım. Ancak tam zamanıydı” dedi.

Casemiro, Manchester United’da son derece iyi karşılandığını belirtirken “Herkes gittiği yerde sevgi ve saygı görmek ister ancak bunun bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim. İlk günden itibaren burada sevgi hissettim, Real Madrid’de onca yıl geçirdikten sonra ayrılmak zordu. Ancak burada her açıdan gösterilen ilgi ve sevgi adaptasyon sürecim için iyi oldu” şeklinde konuştu.

Arsenal'ın değeri 1 milyar Euro'yu aştı: Dünyada ikinciArsenal’ın değeri 1 milyar Euro’yu aştı: Dünyada ikinci

“Liderlik, babalık gibi”

Brezilyalı futbolcu LaLiga ve Premier Lig arasındaki fark hakkında da konuştu ve “Tam beklediğim gibi. Burada kolay maç yok. Birinci ve sonuncu oynuyor ve kimin kazanacağı belli olmuyor. Yüzde 90’nınla oynasan dahi kaybediyorsun. Premier Lig’i seviyorum, maçlar olağanüstü bir atmosferde oynanıyor. Bana Manhcester’ın yaşaması zor bir şehir olduğunu söylediler ancak burayı her şeyiyle seviyorum” dedi.

Takımdaki en önemli oyunculardan biri olmanın verdiği sorumluluktan söz eden Casemiro “Dürüst olmak gerekirse bu rolü almak hoşuma gidiyor. Lider olmak, baba olmak gibi. Örnek olmayı seviyorum, antrenmana ilk gelmeyi seviyorum. Bu işi yapmayı seviyorum. Kaptanlık bandı yalnızca sembol ancak oyuncuların hakemlerle konuşma hakkı var. Bunu yapan oyuncu olmak hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

Karteller topun başına geçti!Karteller topun başına geçti!

Yeniden yapılanma

Casemiro’yla yollarını ayıran Real Madrid, orta sahasını adeta peyderpey yeniliyor. Bu değişimin içinde temsilcimiz 18 yaşındaki süper yetenek Arda Güler de bulunuyor. Madrid ekibi Eduard Camvinga, Aurelien Tchouameni gibi isimlerin yanı sıra son olarak bu yazın başında Jude Bellingham’ı da kadrosuna katmıştı. Madrid’in elinde tuttuğu iki veteran ise Toni Kroos ve Luka Modric.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.