Çekilin yoldan Efes geliyor! Baskonia’yı yendi, Partizan’ı geçti

Beş takımın play-in için yarıştığı EuroLeague'de Anadolu Efes, rakiplerinden Baskonia'yı deplasmanda 97-76 yenerek hem ikili averajı aldı, hem de Partizan'ı geride bıraktı. Efes'in kaderini haftaya Fenerbahçe ile yapacağı Türk derbisi belirleyecek.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, deplasmanda Baskonia'yı mağlup ederek haftayı play-in potasında tamamladı.

EuroLeague’in 32’nci haftası oynanan beş maçla birlikte başladı. Günün önem değeri yüksek mücadelesinde sezonunu devam ettirmek için hata payı kalmayan Anadolu Efes, İspanyol temsilcisi Baskonia’yla deplasmanda karşılaştı.

Yayın gerisinden bulduğu iki isabetle maça giren Efes, devamında da etkili hücum ritmini sürdürdüğü maça 11-4’lük seriyle başladı. Baskonia’nın Efes rüzgarını dindirmek için aldığı moladan da Clyburn’ün sayılarıyla dönen lacivert-beyazlılar henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere yükseltmeyi başardı. Periyot sonuna kadar skor avantajını koruyan Efes, ilk 10 dakikalık dilimi 32-22’lik skorla önde kapattı.

İkinci çeyreğe ise Baskonia etkili başladı. Miller-McIntyre öncülüğünde tempolu hücum eden ev sahibi farkı beşe kadar indirdi ancak eski Baskonia’lu Darius Thompson’dan sayılar bulan Efes skoru 41-31’e getirip rakibinden yine uzaklaşmayı başardı. Devre sonunda ise Nikos Rogkavopoulos ve Miller-McIntyre’ın etkili oyunuyla 8-0’lık bir seri yakalayan Baskonia farkı yeniden eritti ve soyunma odasına 49-45’lik Efes üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya etkili başlayan Efes, Ercan Osmani’den aldığı ekstra katkıyla 13-0’lık harika bir seri yakalayarak skoru 65-47’ye getirdi ve maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Periyodun başından sonuna kadar kusursuza yakın bir savunma performansı sergileyen lacivert-beyazlılar, rakibinin yalnızca sekiz sayı atmasına izin verdiği üçüncü çeyreği 77-53’lük skorla önde geçti.

Son çeyrekte yakaladığı sayı avantajını koruyan Efes, Baskonia’nın geri dönüş çabalarına kaptanı Shane Larkin’in etkili oyunu ve üç sayılık isabetleriyle cevap verdi. Clyburn’den de yay gerisinden katkı almayı başaran lacivert-beyazlılar karşılaşmayı 97-76 kazandı ve Baskonia karşısında ikili averajı da ele geçirmeyi başardı.

Efes’te maçı 28 sayıyla tamamlayıp galibiyette çok önemli rol oynayan kaptan Shane Larkin, maç sonu verdiği demeçte, “Hücumda her topun değerini bilerek oynadık. Savunmada ise çok fazla top çaldık, sürekli birbirimize yardım ettik. Bunu her maç yapmamız gerekiyor, bu şekilde devam edersek özel bir şeyler başarabiliriz.” dedi.

Efes’in yola devam etme şansı arttı

Aynı gece oynanan diğer maçta Efes’in direkt rakibi olan Partizan’ın evinde Olympiakos’a yenilmesiyle lacivert-beyazlılar 10’uncu sıraya yükselerek play-in potasına dahil oldu. Bu zaferle normal sezondaki 15’inci galibiyetini alan Efes’i 14 galibiyeti olan dört takım; Zalgiris, Milano, Partizan ve Valencia takip ediyor. Efes’in bir üst basamağında ise 16 galibiyeti olmasına karşın Efes’e karşı ikili averajda geri duruma düşen Baskonia bulunuyor.

Anadolu Efes, EuroLeague’de kalan iki maçının ilkine Fenerbahçe deplasmanında çıkacak. Normal sezonun kapanışını ise Sinan Erdem Spor Salonu’nda Kızılyıldız’a karşı yapacak. EuroLeague’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Zalgiris – Milano, 87-73
Partizan – Olympiakos, 69-74
Bayern Münih – Barcelona, 79-87
Asvel – Monaco, 77-87

Fenerbahçe Vargas olmadan da lider!Fenerbahçe Vargas olmadan da lider!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.