Olaylı maçta Fenerbahçe ‘Devam’ Anadolu Efes ‘Tamam’ dedi

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 103-86 yenerek Euroleague'de son 8'e kalmayı garantiledi. Play-off'a kalma şansını kaybeden Anadolu Efes'te Ergin Ataman maç bitmeden salonu terk ederken bazı oyuncular maçtan sonra Fenerbahçe soyunma odasına girmeye çalıştı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe beşinciliğe yükseldi Efes play-off dışı kaldı

“Every Game Matters”, yani “Her Maç Önemli” EuroLeague’in pazarlama sloganlarından sıkça kullandığı tümce. Ancak dün akşam İstanbul’da öyle bir maç oynandı ki her iki temsilcimiz de mücadeleyi ‘en önemli maç’ şeklinde niteleyebilirdi. EuroLeague’in 33. haftasında Fenerbahçe Beko, bilhassa rakibi için ölüm kalım niteliğindeki karşılaşmada son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes’i ağırladı. Fenerbahçe’nin galibiyeti Efes’i play-off dışına itecek, Efes’in galibiyetiyse Fenerbahçe’yi sezon boyunca yaşamadığı play-off dışında kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakacaktı.

Fenerbahçe Beko’da maça etkili başlayan oyuncu Nick Calathes oldu. İlk televizyon molasına 15-13 geride Anadolu Efes ise pota çevresinde bulduğu basketlerle skora tutundu. Mola dönüşünde Fenerbahçe Beko dış şutlarda etkili olurken Anadolu Efes ilk çeyreği üç sayı isabeti bulamadan kapadı. Ev sahibi ilk bölümü 23-17 önde geçti.

Türk basketbolu için müjde… Banvit efsanesi dönüyorTürk basketbolu için müjde… Banvit efsanesi dönüyor

İkinci çeyrekte dış şutlarda ritim bulan konuk ekip, Fenerbahçe Beko’da özellikle Dyshawn Pierre’in sırtı dönük oyunlar üzerinden takım arkadaşlarına hazırladığı pozisyonları önleyemedi. Fenerbahçe Beko, ikinci çeyreğin ilk kısmını 38-30 önde geçti. Anadolu Efes Amathe M’Baye ve Shane Larkin’in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışırken Fenerbahçe Beko’nun imdadına yine dış şutlar yetişti. İlk yarıyı 11’de 6 gibi son derece yüksek bir üç sayı yüzdesiyle geçen Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 48-40 önde gitti.

İkinci yarı Shane Larkin ve Vasilije Micic önderliğinde Anadolu Efes’in baskın oyunuyla başladı. Özellikle potaya atak ederek basketler bulan ikili sayesinde Efes, televizyon molası öncesi farkı iki sayıya kadar indirdi. Her ne kadar konuk ekip skorda ve oyunda dengeyi sağlasa da özellikle Marko Guduric’in oyuna girmesinin ardından toparlanan Fenerbahçe hücumu çeyreği daha iyi kapadı. Ev sahibi, maçın son 10 dakikasına 72-64 önde girdi.

Üç sayı yüzdeleri maçın sonucunda belirleyici oldu

Son çeyreğe maç boyunca istikrar yakalayamadığı üç sayının çizgisinin gerisinden üretken başlayan Anadolu Efes farkı kapadı. Ancak Fenerbahçe Beko ilk üç çeyrekte vazgeçmediği sırtı dönük oyunlara devam ederek önde kalmayı başardı. Son 5 dakikaya 85-79 ev sahibi üstünlüğüyle girildi. Maçın son bölümünde üst üste üç sayı isabetleri bulan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, Tyler Dorsey’nin bitime 2.11 kala attığı üçlükle farkı 14 sayıya kadar çıkardı.

Maç sonunda gerginlik, 1.1 saniye bitmedi

Maçın son dakikası içinde Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, Fenerbahçe Koçu Dimitris Itoudis’i tebrik edip soyunma odasına gitti. Bu andan sonra bitime 1 saniye kala Will Clyburn, Fenerbahçe Asistan Koçu Stefanos Dedas’la bir tartışma yaşadı. Tartışmanın soyunma odası koridorlarına devam etmesi ihtimaline karşın iki takımın oyuncuları koridorlara yöneldi. Bu hadise sebebiyle maçın bitişi uzadı. Ancak sonuç olarak Fenerbahçe Beko sahadan 103-86 galip ayrıldı. Maçtan daha sonra bazı Anadolu Efes oyuncularının Fenerbahçe Beko soyunma odasına gitmeye çalıştığı ancak güvenlik güçlerinin buna izin vermediği öğrenildi.

TİP spora böyle bakıyor! Önder Özen'den sporcu yetiştiren stadyum örneğiTİP spora böyle bakıyor! Önder Özen’den sporcu yetiştiren stadyum örneği

Fenerbahçe Beko’da Nigel Hayes-Davis maçı 26 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Öte yandan Dyshawn Pierre ve Tyler Dorsey’nin 17’şer sayısı galibiyette rol oynadı. Anadolu Efes cephesinde Will Clyburn 21 ve Vasilije Micic 16 sayı üretti.

Zalgiris Kaunas’ın evinde Maccabi Tel-Aviv’i yenmesiyle beraber son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes için EuroLeague macerası sona erdi. Fenerbahçe 19 galibiyete yükselirken, Maccabi’nin kaybetmesiyle beraber geçen hafta kaybettiği beşinci sırayı geri almış oldu.

“Olmuş bitmiş bir şey yok”

İsmi Panathinaikos’la anılan ve teklif aldığı belirtilen Ergin Ataman, konuyla alakalı gelen soruya: “Asılsız dedikodulara inanmayın. Herkes herkese teklif yapabilir. Ama sonuçta hiçbir anlaşma, hiçbir şey söz konusu değil. Anadolu Efes benim ailem, bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonrasına sonra bakacağız. Olmuş bitmiş bir şey yok. Bir teklif geldi ancak teşekkür ettik, önümüzdeki dönemde duruma bakacağımızı söyledik.”, şeklinde yanıt verdi.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları şu şekilde:

Zalgiris Kaunas 68-67 Maccabi Tel-Aviv

Valencia 79-68 Bologna

Kızıl Yıldız 87-79 Olympiakos

Real Madrid 79-67 Bayern Münih

Baskonia 120-100 Asvel

Fenerbahçe'nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!Fenerbahçe’nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.