Cenk Ergün: İkinci maç için umutlu bir sonuçla İstanbul’a dönmeyi hedefliyoruz

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys ile karşılaşacak Galatasaray İsviçre'ye gitti. Zaha ve Köhn kafilede yer aldı. Futbol direktörü Cenk Ergün havalimanında açıklama yaptı.

Spor 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Cenk Ergün açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek için Young Boys’la play-off turunda karşılaşacak Galatasaray turun ilk maçı için İsviçre’ye uçtu. İstanbul Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla İsviçre’nin Basel kentine hareket eden sarı-kırmızılı kafile oradan karayolu maçın yapılacağı Bern’e geçecek. Sarı-kırmızılı ekibin İsviçre’ye giden kadrosunda transferi yılan hikayesine dönen Wilfried Zaha ve son olarak oynanan Konyaspor maçında rahatsızlığı nedeniyle forma giyemeyen Derrick Köhn yer alırken Barış Alper Yılmaz İstanbul’da kaldı. Barış Alper ile ilgili kulüpten “Bulantı, kusma ve ishal şikayetleri olan ve gıda zehirlenmesi yaşadığı tespit edilen Barış Alper Yılmaz bugün İsviçre’ye hareket eden kafilede yer almadı. “Futbolcumuzun durumuna yarın sabah yapılacak değerlendirmenin ardından karar verilecek” açıklaması yapıldı. Galatasaray kafilesinin İsviçre’ye inmesinin ardından Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan’ın Milliyet’e verdiği demeçte “Barış Alper’in tedavisi olumlu sonuç verdi. Takımı yalnız bırakmak istemedi. Bu akşam özel uçakla İsviçre’ye gidecek” açıklaması yapıldı. Teknik direktör Okan Buruk’un belirlediği kadroda şu futbolcular bulunuyor:
Fernando Muslera, Batuhan Şen, Günay Güvenç, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Leo Dubois, Derrick Köhn, Berkan Kutlu, Gabriel Sara, Hakim Ziyech, Elias Jelert, Victor Nelsson, Atakan Ordu, Abdülkerim Bardakcı, Michy Batshuayi, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Efe Akman, Metehan Baltacı.

Galatasaray İsviçre’ye uçtu. Zaha ve Köhn de kafilede yer aldı.

Cenk Ergün: Finansal ve manevi açıdan Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmek istiyoruz

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün sarı-kırmızılıların İsviçre yolculuğu öncesi İstanbul Havalimanı’nda soruları yanıtladı. Kendilerinin yanı sıra Avrupa kupalarında eleme oynayan Beşiktaş ve Trabzonspor’un da İsviçre takımlarıyla eşleştiğini hatırlatarak “Kaderin cilvesi. Bu eleme turlarında üç temsilcimiz İsviçre takımlarıyla oynuyor. Açılışı biz yapıyoruz. İnşallah oradan ikinci maç için umutlu ve burada da turu geçmemize destek olacak bir sonuçla dönmeyi hedefliyoruz” dedi.

Young Boys’un sezona iyi başlayamadığının hatırlatılması üzerine Ergün “Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için şampiyon takımların olduğu bir yoldan devam ediyoruz. İsviçre önemli bir futbol ekolü. Avrupa ve dünya şampiyonalarında her zaman mevcut. Young Boys’un stadının zemini sentetik. Sezona her ne kadar iyi başlamamış görünseler de geçen sezonun şampiyonu. Tehlikeli oyuncuları olan ciddi bir futbol ekolü. Çok ciddiye alıp hata yapmadan alabileceğimiz en iyi sonuçla ikinci maça umutlarımızı taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Cenk Ergün Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatına hazır olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Şampiyonlar Ligi’nin en tecrübeli takımlarından biriyiz. Sadece ülkemizin temsilcisi olarak değil, Avrupa çapında da sürekli Şampiyonlar Ligi’nde var olan bir kulübüz. Yeni bir format var. Sekiz ayrı takımla, sekiz ayrı müsabaka oynanacak. Ocak ayının sonuna kadar sürecek. Farklı umutlar var. Çok büyük ve aynı seviyede takımlar olacak. Bu bize heyecan veriyor. Finansal açıdan da Şampiyonlar Ligi’nin getirileri çok yüksek. Hem finansal açıdan bu getirileri yakalamak hem de manevi anlamda taraftarımızı tatmin edecek bir şekilde Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmek istiyoruz.”

Galatasaray Sportif A.Ş'de görev dağılımı açıklandıGalatasaray Sportif A.Ş’de görev dağılımı açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.