Ceyhun Kazancı: Şenol hocayla sıkıntı yaşamadım

Beşiktaş'ın eski sportif direktörü Ceyhun Kazancı, görev süresi içinde yaşananları Habertürk'e anlattı. Kazancı basında sürekli çıkan Şenol Güneş'le sorun yaşadığına dair iddialara yanıt verdi.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ceyhun Kazancı'dan çarpıcı açıklamalar.

Beşiktaş’ın eski sportif direktörü Ceyhun Kazancı Habertürk’e konuk oldu. Kazancı son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kazancı’nın, Şenol Güneş’in göreve geldiği dönemde istifa edeceği söylenmişti. Güneş’le arasının kötü olduğu iddia edilmiş, Güneş’in imza töreninde söyledikleri de ayrılık yorumlarının yapılmasına yol açmıştı. Kazancı o günlerde yaşananlara “Bazen yayında bir şey söylersiniz dışarda başka bir şey söylersiniz. Şenol Güneş’in açıklamalarından rahatsız olmadım. Birlikte çalışmayana kadar onunla tanışmıyorduk. Basın toplantısına ve hocanın genel kariyerine baktığımızda yani konuşma tarzına baktığımızda çok rahatsızlık verici bir durum değil bu. Ben onlardan biri olmamama rağmen rahatsız olmadım. Bu hikayenin hiçbir geçmişi olmasa sorun olmayacaktı. Benim Şenol Güneş’i istemediğime dair haberler çıktı. Hatta gelirse istifa ederim falan dediğim söylendi. Ben açık konuşayım, yalan söyleyecek halimiz yok. Benim başkana böyle bir cümle söylemek haddime değil ama benim görüşüme göre artık yurt dışına odaklanmak lazımdı. Yabancı hayranlığım olduğundan değil ancak felsefe ve metot anlamında değişiklik olması gerektiğini düşünüyordum. Bu da zaten Valerien Ismael’den önceydi. İşin doğrusu ligi bilmeyen bir hocayı düşünüyorduk.” diyerek açıklık getirdi. Kazancı sözlerine “O dönemde Şenol hoca seçilirse benim çok fayda sağlayamayacağımı yönetime ilettim. Bunu hoca da biliyordu. Bu görüşümü çok saklamadım ama bu tehdit cümlesi değil. O dönem büyük algı ve baskı vardı. Ben çok rahatsız olmadım ama insanların ne düşündüğü de önemli diye düşündüm sonra.” diyerek devam etti.

Beşiktaş'ın planı tutmadı! NAC Breda duyurduBeşiktaş’ın planı tutmadı! NAC Breda duyurdu

‘Şenol hocayla sıkıntı yaşamadım’

Kazancı birlikte çalıştıkları süreçte Güneş’le bir sorunları olmadığını “Bu cümle aklıma takılmıştı biraz ama bunların hepsini konuştuk. Ben Şenol Hoca ile çalıştığım süre boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kırgınlık olabilecek bir cümle dahi geçmedi. Görüş ayrılıkları oldu, başkanla bile oldu bu. Ailemde Şenol Güneş’in sözlerine üzülmüş. Bunun bir yanlış anlaşılma olduğuna ben şahsen inandım. Hoca da çok üzülmüştü. Zamanı geri sarsak hoca da bundan dolayı pişman olduğunu söyler.” diyerek anlattı. 

‘Yalçın bile itibarsızlaştırılıyor’

Ceyhun Kazancı Sergen Yalçın’la çalışma deneyimini “Sergen Hoca ile çalıştığımızda bütün transfer işlerini ben yapıyordum. Sergen Yalçın benim çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insan. Beşiktaş’ın en son şampiyonluğunu kazandırmış insanlar. Sosyal medya üzerinden Sergen Yalçın’a yapılan itibarsızlaşma kampanyalarını hayretle izliyorum. Beşiktaşlıların dikkatini çekmesini istediğim mesele şu; artık farkına varın! Herkese sırayla bir itibarsızlaşma kampanyası var. Bu Sergen Yalçın’a bile var. Bu inanılır gibi değil. Biri gittiği anda bir sonraki durağın Sergen Yalçın olacağı kabul edilir bir şeydi. Son dönemde çok planlı algı yaratılıyordu. Bu algı operasyonundan nefret ediyordum ama bunu gerçekten yaşadım. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Umarım başarılı olacaktır. Sergen hoca ile çok devam etmek istedim, sözleşmeyi de uzatmayı çok istedim ama istifa dendiği zaman bu iş devam etmez dedi. İnşallah Antalya’da çok başarılı olur.” sözleriyle paylaştı.

Rıza Çalımbay: Samet ağabeye, Feyyaz'a, başkana kırgınımRıza Çalımbay: Samet ağabeye, Feyyaz’a, başkana kırgınım

Passolig devam

Türk futbolunun gündemlerinden biri Passolig’le yola devam edip etmeme konusu. Bu konuda da bilgi aktaran Kazancı “Anlaşma doluyor ama bir yıllık bir boşluk var. Mücbir sebep maddesinden dolayı, görüşmelerimiz sonlandı gibi. Çok büyük ihtimalle Passolig bir yıl daha devam edecek.” dedi.

‘Ferdi’yi izlemeye geldiler’

Basında Ferdi Kadıoğlu’nun Arsenal gözlemcileri tarafından izlendiği haberleri çıktı. Bu haberleri doğrulayan Kazancı “Geçenlerde Arsenal’in Fransız scout şefi Ferdi‘yi izlemek için Türkiye’deydi.” dedi. Kazancı Emirhan İlkhan hakkında en büyük pişmanlığım olarak bahsederken “Emirhan İlkhan konusunda yaptığım en büyük hata; 1.5 yıllık sözleşmesi varken, uzattırıp ondan sonra sahaya atmam lazımdı. Kulübün menfaati açısından daha doğru olurdu.” dedi. 

Fenerbahçe'nin gündemindeki Krunic hakkında Pioli: Kendine takım arasa iyi olurFenerbahçe’nin gündemindeki Krunic hakkında Pioli: Kendine takım arasa iyi olur

 

‘Aboubakar, benim gördüğüm en sahiplenen oyuncu’

Son dönemde Beşiktaş’ta en çok tartışılan isimlerden biri Vincent Aboubakar. Kadro dışı kalan oyuncunun saç ektirmek için Fransa’ya gittiği iddia edilmişti. Kazancı Kamerunlu yıldız hakkında konuştu ve “Weghorst’u gönderip yerini doldurmak kolay mı? Aboubakar, müthiş bir fırsattı. Geldi Aboubakar ne yaptı? 2023’te 24 tane gol attı. Aboubakar, benim gördüğüm en sahiplenen, çalışan bir oyuncu. Ne yaptı Aboubakar, ne olur biri bana söylesin. Saç ektirmiş değil mi? Aboubakar, maçlar bittikten sonra yazın ektirdi. Avrupa Kupası elemelerinde 6 maçta, 5 gol attı. Ondan sonra adam hastalandı, hastanede yattı. Birden ‘Bu adam saç ektirdi, topa kafa vurmuyor’ algısına döndü. Kadro dışı kararı kısmını ben bilemem, belki bir şeyler oldu. Ben, Aboubakar’ın itibarsızlaştırıldığı noktadayım. Niye bu adam bir anda hain oldu? Lütfen artık sorgulamaya başlayın, artık düşünün. O kadar bariz ki bazı şeyler, lütfen görün.” dedi.

‘Abdülkerim için öldük bittik’

Abdülkerim Bardakcı’nın transferi 2022 yazının konu başlıklarından biri olmuş gündemi fazlasıyla meşgul etmişti. Üç büyüklerin hepsi oyuncuyu istemiş ancak Galatasaray mutlu sona uzanmıştı. Süreçle alakalı konuşan Kazancı “Abdülkerim Bardakçı için öldük, bittik. Çok istedik. Alamadık.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.