Cengiz Ünder atıyor, Marsilya Lyon’dan mutlu dönüyor

Ligue 1’in 32. haftası Olympique derbisine sahne oldu. Marsilya, konuk olduğu Lyon’u Cengiz Ünder’in de gol attığı maçta 2-1 mağlup etti ve haftayı 2. sırada kapadı.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Marsilya derbide Lyon'u son saniyede yıktı!

Choc des Olympique yani Fransızların Olympique derbisi: Olympique Lyon, Olympique Marsilya. 90’ların ilk yıllarını domine eden Marsilya ve 2000’lerde adeta hükümranlık süren Lyon’un karşılaştığı derbi diye adlandırılan mücadele, Lyon’un sahasında oynandı.

Galatasaray'a bayram sürprizi! Gümrük'te takıldılarGalatasaray’a bayram sürprizi! Gümrük’te takıldılar

Derbide perdeyi açan isim 44. dakikada attığı golle Cengiz Ünder oldu. Marsilya, temsilcimizin golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Cengiz’e yanıt 68’de tecrübeli golcü Alexandre Lacazette’ten geldi. Lyon’un yıkıldığı golse savunma hatasıyla geldi, maçın tam anlamıyla son saniyesinde Malo Gusto şanssız şekilde topu kendi ağlarına yolladı ve Marsilya 2-1 öne geçti. Maç bu skorla tamamlandı ve konuk ekip zorlu deplasmandan 3 puanla döndü.

Marsilya böylelikle puanını 67’ye yükseltti ve 66 puanlı Lens’i geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti. Lyon ise 50 puanla yedinci sırada kaldı.

Cengiz Ünder Marsilya’nın ilk golünü ağlara yolladı.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Reims – Strasbourg 0-2

Ajaccio – Brest 0-0

Nantes – Troyes 2-2

Lorient – Toulouse 0-1

Nice – Clermont 1-2

Montpellier – Rennes 1-0

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.