Copa America’da üçüncülük Uruguay’ın

Copa America'da üçüncülük maçı oynandı. Yarı finalde Kolombiya'ya elenen Uruguay'la Arjantin'e boyun eğen Kanada'yı karşı karşıya getiren maçta kazananı penaltılar belirledi. Seri penaltı atışları sonucu rakibine üstünlük kuran Uruguay üçüncü oldu.

Spor 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Suarez'li Uruguay üçüncülük maçını kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America’da Uruguay ve Kanada üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen organizasyonun üçüncülük maçı Kuzey Carolina’nın Charlotte kentindeki Bank of Amerika Stadı’nda oynandı.

Maça hızlı başlayan Uruguay henüz sekizinci dakikada korner sonrası oluşan pozisyonda Bentancur’un attığı golle 1-0 öne geçti. Kanada rakibine cevabı 22’nci dakikada benzer bir korner golüyle verdi, topu filelere gönderen Ismael Kone skoru eşitledi. Maçta dakikalar 23’ü gösterirken Facundo Pellistiri topu filelere gönderdi ancak kalkan ofsayt bayrağı gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Devrenin son anlarında Kanada gole çok yaklaşsa da Uruguay savunması topu çizgiden çıkardı, böylelikle soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda Uruguay oyuna sonradan giren Luiz Suarez’le gole yaklaşsa da Kanadalı Cornelius son anda yatarak müdahalede bulunarak golü önledi. Hemen bir dakika sonra Rodriguez ceza sahası içinden net bir vuruş yapsa da Cornelius yine bir kaleci gibi topun önüne yatarak beraberliğin sürmesini sağlayan isim oldu. Bu pozisyonun hemen ardından Kanada gole yaklaştı. Alphonso Davies’in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti. 78’inci dakikada Fede Valverde sol ayağıyla uzaklardan kaleyi yokladı ancak top üst direğe de çarpıp auta gitti.

Valverde’nin kaçırdığı top sonrası Kanada Kone’nin merkezde bulduğu derin boşluğu topla kat ederek geçmesi sonrası tehlike yarattı. Kone’nin kale sahası dışından çektiği şutu Rochet çeldi ancak boşta kalan topu tamamlayan Jonathan David takımını 80’inci dakikada öne geçirdi.

Maçın uzatma anlarına Kanada’nın üstünlüğüyle gidildi. 90+1’de Luiz Suarez gole çok yaklaştı ancak karşı karşıya pozisyonda rakip kaleciyi geçemedi. Uzatma periyodunda Uruguay tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Savunma arkasına sarkan Jimenez’in pasında bomboş pozisyonda topu alıp şutunu çeken Suarez skora eşitlik getirdi. Normal süresi berabere biten maçta kazananı belirleme görevi penaltı atışlarına kaldı. Uruguay’da Valverde, Betancur, Arrascaeta ve Suarez penaltı atışlarında hata yapmadı. Kanada’da ise David, Bombito ve Choiniere penaltı atışlarını gole çevirdi. Kone ve Davies’in atışlarından faydalanamaması sonrasında Uruguay rakibine 4-3 üstünlük kurarak turnuvada üçüncü oldu.

Amerika'da futbol manzaraları! Nunez taraftarla yumruklaştı... Polis futbolcuyu vurduAmerika’da futbol manzaraları! Nunez taraftarla yumruklaştı… Polis futbolcuyu vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.