Courtois EURO 2024’te yok

Real Madrid’in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois sezon başında yaşadığı diz sakatlığından ötürü Avrupa Şampiyonası’nı kaçıracağını açıkladı.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Courtois sakatlığı hakkında açıklama yaptı.

Real Madrid bu sezon sakatlıklardan en çok çeken ekiplerden. İspanyol takım birçok futbolcusunu uzun süreli olarak sakatlığa kurban verdi. Bu isimlerden biri de sezon başından beri forma giyemeyen Arda Güler’di. Tıpkı Arda gibi savunmacı Eder Militao da yaşadığı diz sakatlığından dolayı bu sezonun büyük bölümünü kaçıracak. Yaz döneminin sonlarına doğru diz sakatlığı yaşayan ve sezonun büyük kısmını sakat geçireceği açıklanan bir diğer isim de deneyimli kaleci Thibaut Courtois idi.

Courtois sakatlığına dair açıklama yaptı. Belçikalı “Sakatlığım nedeniyle EURO2024’te yer alamayacağım. Yüzde 100 iyileşmem gerekiyor ve eğer şanslıysam mayıs ayında birkaç maçta oynayabilirim, ancak Avrupa Şampiyonası için yüzde 100 hazır olamayacağım” dedi. Belçika EURO 2024’te Slovakya ve Romanya ile eşleşmişti ve üçüncü rakibi play-off sonrası belli olacaktı. Görece iyi bir kura çeken ekibe ilk kötü haberi böylece kalecisi vermiş oldu.

Real Madrid eksildikçe eksiliyorReal Madrid eksildikçe eksiliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.