Cristiano Ronaldo da YouTube alemine katıldı

Kariyerini Suudi Arabistan Pro Lig kulüplerinden El Nassr'da sürdüren Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo YouTube kanalı açtığını duyurdu.

Spor 21 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ronaldo YouTube'a katıldı.

YouTube, Kick, Twitch… Sporcuların canlı yayınlar yaparak veya çeşitli videolar yayınlayarak takipçileriyle etkileşime geçtikleri platformlardan bazıları. Söz konusu platformlardan en yaygın olanlarından biri hiç kuşkusuz YouTube. Ülkemizde de YouTube’da dijital yayıncılık adı altında spor yayıncılığı farklı bir seviyeye ulaştı ve bunun üzerinden gelir kapısı sağlayan pek çok şirket oldu.

Bu şirketlerin ötesinde çeşitli kulüpler ve dünyaca ünlü marka olma yolunda ilerleyen spor kuruluşları da söz konusu platformda kendi kanallarını açarak takipçileriyle içeriklerini buluşturmaya başladılar. Bazı spor kulüpleri yaptıkları hazırlık maçlarını buradan yayınlarken bazı ligler de maçların özet görüntülerini buradan paylaşarak hayranlarıyla buluşturma yoluna gitti. Öyle veya böyle futbol dünyası hızlı bir şekilde YouTube ve benzeri platformların gücünün farkına varıp oraya yönelik çalışmalarını gözle görülür biçimde artırdı.

Cristiano Ronaldo da söz konusu platformda kanal açanlar kervanına katıldı. YouTube kanalını “Bekleyiş sona erdi. Abone olun ve bu yolculukta bana katılın” diyerek duyurdu. NBA yıldızı LeBron James geçen aylarda daha sonra Los Angeles Lakers koçu olacak JJ Reddick’le beraber Reddick’in podcastinin YouTube kanalında program yapmaya başlamış ve bu basketbol içeriği büyük beğeni toplamıştı. Ronaldo’nun kanalında nasıl tür içerikler olacağı henüz bilinmiyor ancak onun kadar büyük bir ikonun ne yaparsa yapsın merakla izleneceği LeBron örneğindeki gibi kesin. Öyle ki Ronaldo’nun kanalı ilk duyuruyu yaptıktan yalnızca 20 dakika sonra 250 bin aboneyi geçti. Kanalın bir ay içinde ulaşabileceği abone sayısı şimdiden merak konusu. Ronaldo sosyal medyada en fazla takipçisi bulunan sporcu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.