Cuma gündemi… Futboldan sonra güreşte de ‘Bozkurt’

Spor 5 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda cuma gündemi yoğun. Copa America’da son Dünya şampiyonu Arjantin penaltılarla yanı finale yükseldi. Avrupa 20 Yaş Altı Güreş Şampiyonası’nda milli güreşçi Alperen Berber, Merih Demiral’a destek olmak için şampiyonluğu kazandıktan sonra ‘Bozkurt’ işareti yaptı.

Arjantin’i Messi değil Martinez yarı finale taşıdı

Copa America’da 1-1 biten maçın sonunda Arjantin, Copa America’da Ekvator’u penaltı atışları ile mağlup ederek yarı finale yükseldi. 35. dakikada Lionel Messi’nin kullandığı kornerde Alexis Mac Allister topu kafayla indirdi. Lisandro Martinez’in vuruşunda top ağlara gitti ve Arjantin 1-0 öne geçti. Maçın normal süresinde Ekvador, penaltı kazandı. Fenerbahçe’de üç yıl forma giyen ve Süper Lig gol krallığı yaşayan Ekvador’un kaptanı Enner Valencia penatının başına geldi. Onun vuruşunda top direkten döndü. Maçın böyle bitmesi beklenirken Ekvador 90+1’de Kevin Rodriguez ile beraberliği buldu. Maç penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Messi, Arjantin’in ilk şutunda üst direği nişanladı ancak kaleci Martinez, Ekvador’un ilk iki penaltısını kurtardı. Nicolas Otamendi, yarı finale çıkmayı garantileyen penaltıyı gole çevirdi. Arjantin yarı finalde Venezuela ya da Kanada ile karşılaşacak.

Yeşil zeminde sonra minderde de ‘Bozkurt’ işareti

Alperen Berber şampiyon olduktan snora Merih Demiral’e destek verdi.Arj

Milli güreşçi Alperen Berber, Avrupa 20 Yaş Altı Güreş Şampiyonası’nda 82 kiloda altın madalya kazandı. Alperen Berber, zaferini milli futbolcu Merih Demiral gibi ‘Bozkurt’ işareti yaparak kutladı. Alperen, Ürdün’de düzenlenen 2023 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştı.

Olağanüstü bir güreş yıldızı geliyor, Alperen 18 yaşında Avrupa ŞampiyonuOlağanüstü bir güreş yıldızı geliyor, Alperen 18 yaşında Avrupa ŞampiyonuVeli Kavlak, Beşiktaş’a geri döndü

Beşiktaş, 19 Yaş Altı Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğüne Veli Kavlak’ın getirildiğini duyurdu.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Beşiktaş 19 Yaş Altı Takımı’mızın teknik direktörlüğüne, eski futbolcumuz Veli Kavlak getirildi.” ifadesi kullanıldı.
Veli Kavlak için Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba’nın da katıldığı imza töreni düzenlendi. Aybaba, Kavlak’a başarı dileğinde bulundu.
Veli Kavlak, imza töreninin ardından BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde 19 Yaş Altı Takımı’nın teknik ekibi ve oyuncularıyla bir araya geldi.
2011-2018 yıllarında Beşiktaş’ta oynayan ve mücadeleci kimliğiyle ön plana çıkan Veli Kavlak, omuz sakatlığı nedeniyle son döneminde uzun süre forma giyememişti. Kavlak, 2022 Ağustos’ta futbolculuk kariyerini noktaladığını açıklamıştı. Veli Kavlak, siyah-beyazlılarda kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Öte yandan Beşiktaş’ın hazırlık maçı programı da belli oldu.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 sezonu hazırlıklarına 1 Temmuz’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde başlayan Beşiktaş, ilk maçını yarın Ümraniyespor ile oynayacak.
Slovenya’nın Maribor kentinde 10-20 Temmuz’da kamp yapacak siyah-beyazlı ekip, Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ve Grazer AK (Avusturya) ile karşı karşıya gelecek.
Beşiktaş’ın hazırlık karşılaşması programı şöyle:
6 Temmuz Cumartesi:
10.00 Beşiktaş-Ümraniyespor (BJK Nevzat Demir Tesisleri)
13 Temmuz Cumartesi:
18.30 Beşiktaş-Dinamo Zagreb (Lendava Stadı)
17 Temmuz Çarşamba:
18.30 Beşiktaş-Shakhtar Donetsk (Sports Park Radomlje)
20 Temmuz Cumartesi:
19.00 Beşiktaş-Grazer AK (Wildon Stadı)

Galatasaray’ın UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Racing FC Union oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. turunda Galatasaray’ın rakibi Lüksemburg ekibi Racing FC Union oldu.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. tur kura çekiminin İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildiği belirtildi. Sarı-kırmızılı takımın, 8. Grup’ta ilk olarak Racing FC Union’la karşılaşacağı, rakibini yenmesi durumunda ise BIIK Shymkent (Kazakistan)-NSA Sofia (Bulgaristan) eşleşmesinin galibiyle 2. tura yükselme maçına çıkacağı aktarıldı. Grupta ilk müsabakaların 4 Eylül, kazanan takımların 2. tura yükselme maçının ise 7 Eylül’de oynanacağı duyuruldu. Grup maçlarının yeri ise henüz ilan edilmedi.

Zamana karşı etapta zafer Evenopoel'inZamana karşı etapta zafer Evenopoel’in

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.