Cuma gündemi: NBA yıldızı Süper Lig’e transfer oldu

Cuma gününde futboldan basketbol ve diğer spor branşlarına birçok gelişme yaşanıyor. Merkezefendi, flaş bir transfere imza attı. İşte günün haberleri...

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Futbolda Avrupa mesaisinin ardından spor gündemi cuma günü yoğun. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi play-off’unda ilk maçlar tamamlanda. Basketbolda Denizli ekibi Merkezefendi, 2013 draftında yedinci sırada seçilen Ben McLemore ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Sporda yaşanan gelişmeler şöyle…

Avrupa’da gruplara son adım

Avrupa ve Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçları tamamlandı. 29 Ağustos’ta yapılacak rövanş maçlarıyla gruplara kalan takımlar belli olacak. Alınan sonuçlar şöyle…
Avrupa Ligi: Lugano (İsviçre)-Beşiktaş: 3-3
PAOK (Yunanistan)-Shamrock Rovers (İrlanda): 4-0
Viktoria Plzen (Çekya)-Hearts (İskoçya): 1-0
Molde (Norveç)-Elfsborg (İsveç): 0-1
RFS (Letonya)-APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 2-1
LASK (Avusturya) – Steaua Bükreş (Romanya): 1-1
Ludogorest (Bulgaristan)-Petrocub (Moldova): 4-0
Maccabi Tel Aviv (İsrail)-TSC (Sırbistan): 3-0
Dinamo Minsk (Belarus)-Anderlecht (Belçika): 0-1
Jagiellonia (Polonya)-Ajax (Hollanda): 1-4
Ferencvaros (Macaristan)-Borac (Bosna Hersek): 0-0
Braga (Portekiz)-Rapid Wien (Avusturya): 2-1

Beşiktaş kaçtı, Lugano yakaladı! Tur İstanbul'a kaldıBeşiktaş kaçtı, Lugano yakaladı! Tur İstanbul’a kaldı

Konferans Ligi: St Gallen (İsviçre) -Trabzonspor 0-0
St Patric’S Athletic (İrlanda) – Başakşehir 0-0
Pyunik (Ermenistan) – Celje (Slovenya): 1-0
Legia (Polonya) – Drita (Kosova): 2-0
Mlada Boleslav (Çekya) – Paksi (Macaristan): 2-2
Panevezys (Litvanya) – The New Saints (Galler): 0-3
Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi) – Zire (Azerbaycan): 6-0
Djurgarden (İsveç) – Maribor (Slovenya): 1-0
Brann (Norveç) – Astana (Kazakistan): 2-0
Hacken (İsveç) – Heidenheim (Almanya): 1-2
Kopenhag (Danimarka) – Kilmarnock (İskoçya): 2-0
CFR Cluj (Romanya) – Pafos (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-0
Vikingur Reykjavik (İzlanda) – Santa Coloma (Andorra): 5-0
Rijeka (Hırvatistan) – Olimpija Ljubljana (Slovenya): 1-1
Fiorentina (İtalya) – Puskas Akademia (Macaristan): 3-3
Kryvbas (Ukrayna) – Real Betis (İspanya): 0-2
Partizan (Sırbistan) – Gent (Belçika): 0-1

Ben McLemore imzayı attı! Denizli yolu

Ben McLemore, NBA 2013 draftında yedinci sırada seçildi.

Denizli ekibi Merkezefendi, NBA patentli skorer guard Ben McLemore ile bir yıllık sözleşme imzaladı. 31 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezonu Yunan ekibi AEK ve İspanyol ekibi Breogan’da geçirmişti. 2013 NBA Draftı’nda yedinci sıradan seçilen McLemore, Kansas Üniversitesi’nde geçirdiği başarılı sezonların ardından profesyonel kariyerine adım atmıştı. NBA’de Sacramento Kings, Houston Rockets ve Portland Trail Blazers gibi takımlarda forma giydi.

Abdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldıAbdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldı

Sercan Yıldırım teknik direktörlüğe hazırlanıyor

Futbolu bırakan ve kariyeri sonrasında ne yapacağı merak konusu olan eski Bursaspor ve Galatasaraylı Sercan Yıldırım, yeşil sahalara teknik direktör olarak dönmeyi planlıyor. Yıldırım “Yurt dışında hem staj anlamında hem de eğitimler anlamında ciddi çalışmalarım olacak. İngiltere ve Almanya’da eğitim almayı planlıyorum. Henüz lisans almamama rağmen şu anda teklifler geliyor. Önce kulübümde kendimi geliştirip görmek istedim. Yurt dışında eğitimler görüp, antrenörlük konusunda buraya dolu bir şekilde gelirsem, daha başarılı olacağımı düşünüyorum” dedi.

Yıldırım hedefiniyse “Tekrar Bursaspor’da tarihe geçen hikayeler yazmayı hedefliyorum. Bursa’da neden başka şampiyonluklar yaşanmasın. Şu anki konumu gerçekten de üzücü. Fakat bu sene gerçekten de Sayın Başkan’ımız Enes Çelik’e büyük saygı duyuyorum. Büyük bir iş başardı bence. Bursaspor ait olduğu yere, Süper Lig’e inşallah geri dönecektir. Süper Lig’de tabii mücadele ederken inşallah beraber çalışma fırsatı da yakalayabiliriz. Bu konuda hedeflerim yüksek. İnşallah bunu başarabilecek kapasiteye sahip olup, yoluma devam ederim” sözleriyle açıkladı.

İrlanda'da Başakşehir direkten döndüİrlanda’da Başakşehir direkten döndü

Kjaer Danimarka Milli Takımı’na veda etti

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen deneyimli savunma oyuncusu Simon Kjaer, kaptanı olduğu Danimarka Milli Takımı kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Kjaer yaptığı açıklamada “Her ne kadar üzücü olsa da milli takımı bırakmanın zamanı geldi. Futbolda hiçbir şey ülkenizi temsil etmekten daha önemli değildir. Takım arkadaşlarımla ve taraftarlarımla birlikte sahaya çıkıp “Der er et yndigtland” şarkısını söylediğim her andan keyif aldım. Sekiz yıldır kaptanlık yaptığım için kendimi inanılmaz ayrıcalıklı hissediyorum” dedi. Danimarka Milli Takımı ile ilk maçına 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde İsveç karşısında çıkan Simon Kjaer 116 karşılaşmada görev yaptı ve takımına 5 golle skor katkısı verdi.

Galatasaray’a yeni sponsor

Dursun Özbek: Kaptanlar transfer bittiğinde belli olurDursun Özbek: Kaptanlar transfer bittiğinde belli olur

Galatasaray Kulübü ile elektronik para kuruluşu AHL Pay arasında futbol takımı forma şort sponsorluğuna ilişkin imza töreni düzenlendi. RAMS Park’ta gerçekleştirilen törene Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Genel Sekreter Eray Yazgan, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Ahlatcı ile AHL Pay Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Enver Çetin katıldı. Başkan Özbek, sponsorluk anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “AHL Pay, bundan sonra formalarımızın şortlarında yer alacak. Elektronik paranın kullanım alanı ülkemizde büyümeye devam ediyor. İşbirliğimizin de büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Onların verdiği katkıyla Galatasaray, daha büyük başarılara ulaşacak. Buna da inancım tam.” ifadelerini kullandı.

Türk sporunun en güçlü markalarından biri olan Galatasaray ile ele ele vererek yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Ateş Ahlatcı da “AHL Pay, Ahlatcı Holding’in en yeni şirketlerinden biri. AHL Pay’in Galatasaray ile işbirliğinden mutluluk duymaktayız. Bu anlaşmanın ülke sporuna hayırlı olmasını diliyoruz. Uzun süreli olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. Anlaşmanın çok kısa bir sürede sonuçlandığını aktaran Enver Çetin ise “Türkiye’nin en yaygın bilinirliğe sahip markası Galatasaray ile sponsorluk anlaşmamız dolayısıyla gurur duyuyoruz. Bunun sorumluluğunu taşımaktayız. Sponsorluk konusunda olumlu kanaatleri sebebiyle Başkan Dursun Özbek’e çok teşekkür ediyorum. Bu anlaşma sonrasında AHL Pay’deki fırsatlardan daha geniş bir kitle haberdar olacak. Sponsorluk anlaşmasının her iki taraf için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde görüş belirtti. Eray Yazgan ise AHL Pay ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Göztepe itiraza hazırlanıyor

Süper Lig’de 17 Ağustos’ta Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) 2 maç saha kapatma cezası alan Göztepe, karara itiraz edileceğini açıkladı. Müsabakanın devre arasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un saha kenarına girip deplasman tribününe gitmesiyle başlayan ve Fatih Özkan isimli Göztepe görevlisinin Koç’a saldırmasıyla doruğa ulaşan olaylar sonucu PFDK, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Göztepe’nin sahasını 2 maç kapattı.

Taha Akgül’ün mutlu günü

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, baba oldu. Sporcunun bünyesinde yer aldığı ASKİ Spor Kulübünün X hesabından yapılan açıklamada, “Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcumuz Taha Akgül ve Bianka Akgül’ün kızları Emilya Nur, dünyaya gözlerini açtı. ABB ASKİ Spor ailesi olarak Akgül ailesini tebrik eder, evlatları ile mutlu bir ömür dileriz.” denildi. Taha da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bana bu evladı ihsan eden Allah’a hamd eder, minnet ve şükranlarımı takdim ederim…” ifadelerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.