Lille, Aston Villa’ya karşı son nefeste eşleşmeye tutundu

Kazananın yarı finalde Fenerbahçe-Olympiakos eşleşmesinden çıkan takımla rakip olacağı Aston Villa-Lille mücadelesinin ilk ayağı, İngiliz ekibinin 2-1 üstünlüğüyle bitti. Lille, 84. dakikada Diakite'nin golüyle farkı bire düşürdü.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Lille, Aston Villa'ya karşı 84. dakikada ayakta kaldı.

UEFA Konferans Ligi’nde belki adı en büyük eşleşme Aston Villa-Lille. Aynı zamanda bu eşleşmenin galibi Türk ekibi Fenerbahçe ile Yunan Olympiakos takımları arasındaki eşleşmenin kazananıyla yarı finalde kozlarını paylaşacak.

Bu açıdan Türk futbolu adına da önemi olan karşılaşmada Aston Villa ilk ayağı evinde oynadı. Kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen İngiliz devi maça da iyi başladı. 13. dakikada Ollie Watkins takımını öne geçirdi. Lille 20. dakikadan sonra oyuna ortak olabildi. Zhegrova ile üst üste pozisyonlardan sonuç alamadılar. 31. dakikada Diakite karşı karşıya pozisyonda Arjantinli kaleci Emiliano Martinez’i mağlup edemedi. 41’de bu kez Jonathan başarılı eldivene takıldı. İlk yarı 1-0 bitti.

Fenerbahçe sonradan açıldı…Fenerbahçe sonradan açıldı…

İkinci yarıya Aston Villa daha etkili başladı. 56. dakikada paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Bailey pasını ceza alanı önündeki McGinn’e verdi. McGinn bekletmeden şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara yolladı skor İngiliz takım lehine 2-0 oldu. Lille 63. dakikada aradığı golü Gudmundsson’la buldu ancak oyuncunun kafa vuruşundan önce topun ayaktan çıktığı anda ofsaytta olduğu tespit edildi. Fransız ekibi aradığı golü 84. dakikada Diakite’nin kafasıyla buldu. Cabella’nın kornerden ortasında ön direkte kafayı vuran Diakite farkı bire indirdi ve takımını tura ortak etti. Maç 2-1 Aston Villa üstünlüğüyle noktalandı.

Bu karşılaşmanın rövanşı 18 Nisan Perşembe günü saat 19.45’te Lille’in evinde oynanacak. Eşleşmenin galibi, Kadıköy’deki maçın ardından Fenerbahçe-Olympiakos eşleşmesinden çıkan takımla eşleşecek.

Fenerbahçe Atina'da önce yıkıldı sonra umutlandıFenerbahçe Atina’da önce yıkıldı sonra umutlandı

Konferans Ligi’nde günün diğer sonuçları:

Olympiakos-Fenerbahçe 3-2

Club Brugge-PAOK 1-0

Viktoria Plzen-Fiorentina 0-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.