Cuma gündemi: Trabzonspor’da kutlama Fenerbahçe’de En-Nesyri sevinci

Futbolda cuma günü yoğun bir gündem var. Bir yandan olimpiyatlar devam ederken bir yandan gerek futbol gerek basketbol gerekse diğer branşlarda birçok gelişme yaşanıyor. İşte sporda cuma gündemi...

Spor 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Sporda cuma günü gündemi yoğun. Trabzonspor, kuruluşunun 57 yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Fenerbahçe’de Türk futbol tarihinin en cok bonservis verilerek transfer edilen Faslı En-Nesyri, sarı lacivertli takımla antrenman yapmaya başladı. İşte spor dünyasında yaşananlar…

Trabzonspor’un kuruluş yıldönümünü kutluyor

Trabzonspor, kuruluşunun 57. yılını düzenlenen etkinliklerle kutluyor. 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen törende, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Kafkas, yaptığı konuşmada, 2 Ağustos 1967’nin Trabzon şehri için unutulmaz bir tarih olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. Karadeniz’in incisi Trabzon’un bağrından çıkan Trabzonspor’un bu tarihte resmi olarak kurulduğunu belirten Kafkas, “Trabzonspor, yalnızca bir spor kulübü olmanın ötesinde, bir şehrin, bir halkın tutkusunu, azmini ve birlikteliğini simgeler hale geldi. Kuruluş yılı olan 1967’den itibaren Trabzonspor, Türk futbolunun en önemli ve başarılı takımlarından biri olmayı başarmıştır” dedi.

Anthony Nwakaeme’ye taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılar daha sonra, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde düzenlenen Futbol Festivali’ne geçti. Festivale Trabzonspor’un Nijeryalı futbolcusu Anthony Nwakaeme de katıldı. Futbolcu, taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

Fenerbahçe’de En-Nesyri sevinci

Faslı En-Nesyri takımla ilk çalışmasını yaptı.

Fenerbahçe, 6 Ağustos’ta deplasmanda Fransa ekibi Lille ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turu ilk maçının hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-lacivertliler teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde salonda çalıştı. Ardından sahada üç gruba ayrılan oyuncuların 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Günün tek antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı. Fenerbahçe’nin Türkiye rekoru bonservis ödeyerek Sevilla’dan transfer ettiği Faslı golcü futbolcu Youssef En-Nesyri’nin takımla ilk antrenmanına çıktı.

Basketbol topu inşaata kaçtı... 'Dev' çöküşün perde arkasıBasketbol topu inşaata kaçtı… ‘Dev’ çöküşün perde arkası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.