Fenerbahçe’nin şampiyonluk mutluluğu: 1998’den beri çalışıyorduk

Fenerbahçe’de kadın basketboldan sorumlu yönetici Mustafa Kemal Danabaş açıklamalarda bulundu. Danabaş, yaklaşık 25 senedir şubeye yapılan yatırımın karşılığını aldıklarını vurgularken, Başkan Ali Koç ve koç Marina Maljkovic hakkında da açıklamalarda bulundu.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe kadın basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş, Anadolu Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Alagöz Holding, geçtiğimiz pazar günü Kadınlar EuroLeague finalinde Çukurova Basketbol’u 99-60 gibi çarpıcı bir skorla mağlup etti ve tarihindeki ilk EuroLeague kupasına uzandı. Daha önce dört kez EuroLeague’de final oynama başarısı gösteren ancak bu finallerin hiçbirinde mutlu sona ulaşamayan sarı-lacivertliler bir bakıma uzun yıllardır yapılan yatırımların mükafatını da aldı.

Hem erkeklerde hem kadınlarda EuroLeague zaferine ulaşan ilk kulüp olmayı başaran Fenerbahçe’de kadın basketbolundan sorumlu yönetici Mustafa Kemal Danabaş, Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Danabaş, sözlerine kulüp olarak yakaladıkları tarihi başarıya dikkat çekerek şunları söyledi: “Hem erkek hem de kadın basketbolunda Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan tek kulübüz. Bunun için çok çalıştık, uğraştık. Yıllarca verilen bir emeğin karşılığını aldık. 1998 yılından beri bu şubeye ciddi emek ve mesai harcanıyor, önemli transferler yapılıyor. Nasip bu seneyeymiş. Kadınlarda Avrupa Ligi kupasını aldık.”

Fenerbahçe Alagöz Holding, uzun zamandır beklediği Avrupa Ligi zaferine ulaştı!

Fenerbahçe, kadın basketbol şubesine uzun senelerdir büyük yatırımlar yapıyor. Kadın basketbolunun Avrupa ve dünyada en gözde oyuncularını takıma  kazandıran kulüp, bu sezon yatırımlarını daha da ileri taşıdı ve Breanna Stewart, Emma Meesseman, Courtney Vandersloot gibi pozisyonunda belki de en gözde oyuncuları kadroya kattı. Danabaş, yapılan bu yatırıma dikkat çekerek, “Bu şampiyonluğun Cumhuriyetimizin 100. yılında gelmesi ayrı bir keyif. Bu kupayı, bu sene almayı çok istiyorduk. Önemli transferler yaptık. Zaten çok iyi oyuncularla donanmış olan kadroya yeni transferlerimizi kattık. Hem bu arenada oynamayı çok iyi bilen oyunculardı hem de çok karakterlilerdi. Doğru koç seçimi ve doğru kadro mühendisliğiyle bu sona ulaştık” dedi.

Kupa en çok Fenerbahçe'ye yakıştıKupa en çok Fenerbahçe’ye yakıştı

Ali Koç’a özel teşekkür

Mustafa Kemal Danabaş, başkan Ali Koç’a da verdiği destekten dolayı özel olarak teşekkür etti. Danabaş şöyle konuştu: “Ali Koç bu yolda devamlı bizimleydi. Her gün dertlerimizle sıkıntılarımızla uğraştı. Bu şampiyonluklar kolay olmuyor. Çok ciddi bir emek harcanıyor. Biz bir aileyiz. Bütün yaraları içimizde sardık ve mutlu sona ulaştık.”

Maljkovic’e övgü

Danabaş, “Bu şampiyonlukta bir ilk daha var. Koçumuz Marina Maljkovic’in babası da Avrupa Ligi’nin efsane koçlarından Bozidar Maljkovic. Onun da Avrupa Ligi şampiyonlukları var. Baba-kız Avrupa Ligi şampiyonu olan tek aile, Maljkovic ailesi. Bunun da Fenerbahçe bünyesinde olması bize keyif veriyor” diye konuştu.

Maljkovic ailesi, Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla beraber tarihi bir gurur yaşadı!

Mustafa Kemal Danabaş, Türkiye Ligi’nde de iddiaları olduklarını söyledi. Danabaş, “Kadın basketbol şubesine yaptığımız yatırımların karşılığını muhteşem bir şampiyonlukla aldık. Kupayı, Prag’da muhteşem bir taraftar önünde kaldırdık. Başkanımız, yönetim kurulumuz bizimleydi. Çok keyifli dakikalar geçirdik ama şu anda sezon devam ediyor. Hedefimiz, Fenerbahçe bayrağını zirvede dalgalandırmak” dedi.

Fenerbahçe Galatasaray’ı evine gönderdi! Avrupa'dan sonra Türkiye'de de aynı finalFenerbahçe Galatasaray’ı evine gönderdi! Avrupa’dan sonra Türkiye’de de aynı final

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.