Daniele Santarelli ikide iki peşinde

Daniele Santarelli yönetiminde Milletler Ligi'nde şampiyonluk kazanan ve dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazmak için parkeye çıkacak.

Spor 17 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli, kariyerinde bir ilki başararak Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak istiyor.

Milletler Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak tarihinde ilki başaran A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda da birincilik peşinde koşacak. Milletler Ligi’nde finalde Çin’i yenerek altın madalya kazanan Filenin Sultanları, Türkiye’yi voleybol tarihinde ilk defa ülkeler sıralamasında ilk basamağa taşımayı başardı. Türkiye, ilk kez 2018’de Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda ilk yıl ikincilik, 2019 ve 2022’de dördüncülük, 2021’de ise üçüncülük elde etmişti. Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda 2003 ve 2019 yıllarında gümüş, 2011, 2017 ve 2021 yıllarında ise bronz madalya kazandı.

Voleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladıVoleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başına geçtiği 27 Aralık 2022’de duyurulan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, Antalya’da düzenlenen FIVB Milletler Ligi’nin ilk haftasında oynanan Güney Kore maçıyla ilk müsabakasına çıktı. Santarelli yönetiminde çıktığı ligin ilk üç haftasında 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alan milli takım, üçüncü sıradan finallere katılmaya hak kazandı.

Milletler Ligi çeyrek finalinde son şampiyon İtalya’yı, yarı finalde de 3 altın madalyalı ev sahibi ABD’yi geçen “Filenin Sultanları”, Santarelli’nin yönetiminde katıldığı ilk organizasyonu altın madalyayla tamamladı. Başantrenörlük kariyerinde ilk kez Milletler Ligi’nde altın madalya kazanan, Avrupa Şampiyonası’nda ise daha önce kürsü göremeyen İtalyan antrenör, Avrupa Şampiyonası’nda da kariyerine altınla yazılmış yeni bir başarı eklemeye çalışacak. Santarelli, Hırvatistan ile Avrupa Ligi’nde iki gümüş, Sırbistan ile FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde bronz ve Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda altın madalya aldı.

Filenin Sultanları’nın EuroVolley kadrosu belli olduFilenin Sultanları’nın EuroVolley kadrosu belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.