Deniz Öncü son virajda zafere döndü

2023 Moto3 Dünya Şampiyonası'nın 10. ayağında Avusturya'da sahne alan milli motosikletçi Deniz Öncü, büyük çekişmeye sahne olan yarışı son virajdaki atağıyla birinci sırada tamamladı.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Deniz Öncü son virajda adeta burun farkıyla kazandı.

Moto3 Dünya Şampiyonası’nın 10. ayağı Avusturya’da koşuldu. Red Bull Ring’in ev sahipliği yaptığı 20 turluk yarışa 30 sürücü katıldı. Deniz Öncü yarışa üçüncü sıradan başladı. Deniz büyük çekişmeye sahne olan yarışta ilk 3’teki yerini korumayı başardı ve liderlik mücadelesinden kopmadı. Son tura gelindiğinde şampiyona lideri Holgado ve iddiaları isimlerden Sasaki liderlik mücadelesi içindeydi. Deniz Öncü ikiliyi takip ederek öne çıkmak için fırsat kolluyordu. Holgado ve Sasaki çekişmesinde ikinci sıradaki Holgado atak yaptı yerini korumak isteyen Sasaki’nin savunması sırasında iki sürücü de dışarı doğru açıldı bu boşluğu değerlendiren Deniz Öncü öne fırladı. Son düzlükte büyük bir çekişme ve heyecan fırtınası esti. Deniz rakibinin 0.005 saniye önünde bitiş çizgisini geçti. Bu sonuçla beraber milli sürücü kariyerinin ikinci Moto3 zaferine uzandı.

KTM pilotu Deniz takımına kendi evinde zafer getirdi. KTM Tech 3 pilotu Daniel Holgado ikinci sırayı alırken Liqui Moly Husqvarna Intact pilotu Ayumu Sasaki üçüncü oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Collin Veijer ise üçüncü sırayı aldı. Bu sonuçların ardından Holgado 161 puanla şampiyona liderliğini sürdürdü. Sasaki Holgado’yu 135 puanla takip ederken Avusturya’da 25 puan alan Deniz, 124 puanla şampiyonada 3. sıraya yerleşti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.