Deprem, Gaziantep FK’yı transferde zorluyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilimizi etkiledi. Bu illerden biri de Gaziantep'ti. Gaziantep'in Süper Lig temsilcisi Gaziantep FK, transfer çalışmalarında deprem gerçeği sebebiyle zorlanıyor.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erdal Güneş'ten Gaziantep'in transfer süreçleriyle alakalı açıklama.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 11 ilimizi etkiledi. Tüm Türkiye’nin yasa boğan ve binlerce vatandaşın ölümüne neden olan depremler sonrası Süper Lig takımları Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekilmek durumunda kaldılar. Bu iki takım yeni sezonda yeşil sahalara döndüler ancak şartlar güllük gülistanlık değil.

Hatayspor bilindiği üzere maçlarını Mersin’de Mersin Stadyumu’nda oynuyor. Gaziantep FK şehirden ayrılmak durumunda kalmadı, kendi evlerinde kendi stadyumlarında yollarına devam ediyorlar. Her ne kadar şehirlerinde devam ediyor olsalar da depremin vurduğu illerden biri olmak Gaziantep’i çeşitli açılardan zorluyor. Süper Lig’e iki maçta puan alamadan başlayan Güneydoğu Anadolu ekibi bilhassa transfer süreçlerinde zorluk yaşamış.

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Açıklamalarda bulunan Gaziantep FK Teknik Direktörü Erdal Güneş, “Biz handikaplı bir kulübüz, handikaplı bir şehiriz. Bu sene yaşadığımız bir afet vardı. Ondan sonra gelişen süreçler bizi çok yordu. Oyuncularımızın diğer kulüplere kiralık verilmesi, giden oyuncularımızın süre almaması ve tek başına çalışmak durumunda kalmaları gibi handikaplar bizi zorladı ama iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Her geçen gün takımın hem fiziksel hem de oyun anlamında gelişimi var. Bu haftayla beraber çıkış yakalayacağımıza inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Güneş transfer süreçlerinde oyuncuları ikna etme konusunda zorluk yaşadıklarını belirtti ve “Transfer konusu şu an gündem değil. Biz 7 aydır bu süreci yönetiyoruz. Çalışmalara o günden sonra başladık. Maalesef yaşanan afetten sonra oyuncuyu buraya getirmek kolay değil. Şu ana kadar belirlediğimiz 15 oyuncudan sırf bu yüzden veto yediğimizi biliyorum. Geçen hafta ismini söyleyemediğim bir forvet oyuncusuyla görüştük, mali şartlarda anlaştık ama eşinin ‘Ben orada yaşayamam, korkarım’ düşüncesinden dolayı transferi gerçekleştiremedik. Handikaplar var. Eksiklerimiz var, transfer yapmak zorundayız. Başkanımız çok çaba gösteriyor inşallah yeni oyuncular aramıza katılacaktır. Onların da gelişiyle bir süre sonra daha iyi sonuçlar alan bir takım ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.
Fenerbahçe ve Sivasspor maçları başında yenen gollere dikkat çeken Güneş, söz konusu maçların ikinci yarılarında gösterdikleri reaksiyonların umut verici olduğunu da vurguladı. Erdal Güneş, Sivasspor maçına fazlasıyla ilgi gösteren taraftara da teşekkür etti.

Karadeniz derbisini Halil Umut Meler yönetecekKaradeniz derbisini Halil Umut Meler yönetecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.