Detroit Pistons’tan koç Monty Williams’a NBA tarihinin en büyük kontratı: 100 milyon dolar!

NBA takımlarından Detroit Pistons, koç Monty Williams’la 6 yıl için 78.5 milyon dolara anlaştı. Bu anlaşma, NBA tarihinde bir koçla yapılan en büyük anlaşma oldu.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Detroit Pistons, Williams için 100 milyon doları gözden çıkardı.

NBA’de sezon en geç 3 hafta içinde sona erecek. Ancak 30 takımın 28’i için yaz çalışmaları şimdiden başladı. Miami Heat ve Denver Nuggets, finalde kozlarını paylaşacaklar. Kalan takımlar da bu süreci yeniden yapılanma veya yaz hamleleri için değerlendirmeye başladı.

Lige nokta koyan takımlardan bazıları koçlarıyla yollarını ayırdı. Bunlardan Detroit Pistons, Dwayne Casey’nin görevine son vermişti. Phoenix Suns ise Batı Konferansı yarı final serisinde elenilmesinin ardından Monty Williams’la yollarını ayırmıştı. İşte bu iki aktör birbiriyle buluşmak üzere.

The Athletic ve ESPN gibi güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Detroit Pistons, koçluk görevi için Monty Williams’la anlaştı. Williams, 2021’den bu yana ligde en fazla galibiyet alan koç. Ancak kendisinin play-off sürecinde takımıyla beraber bekleneni verememesi Phoenix’teki işine mal oldu.

Sixers, ilacı Nurse’te arayacakSixers, ilacı Nurse’te arayacak

Popovich’i bile geçiyor

Bu ayrılık, Monty’nin cebi için hayırlı olmuş olabilir. Zira genç çekirdeğiyle beraber yeniden yapılanma sürecinin ortasında olan Pistons, göreve getireceği koçla uzun süreli kontrat yapmak istiyordu. Milwaukee Bucks’ın yardımcı koçu Both Lee ve Overtime Elite takımının eski koçu Kevin Ollie gibi isimlerle görüşen Pistons, tercihini tecrübeden yana kullandı.

Lee ve Ollie, kariyerlerinde NBA takımı çalıştırmamışlardı. Williams ise 2022’de Sezonun Koçu ödülünü alabilecek kadar kendini kanıtlamış bir koç.

Warriors’ta başkan görevden ayrıldı!Warriors’ta başkan görevden ayrıldı!

Her şeye rağmen Pistons’ın Monty Williams’a yaptığı yatırım fazlasıyla tartışılacak cinsten. Zira koça 6 yıllık bir sözleşme sunan Pistons’ın önerdiği rakam da yıllık yaklaşık 12.5 milyon dolardan toplam 78.5 milyon dolar. NBA’de en fazla kazanan koçun 27 senedir Spurs’ün başında olan ve 11.5 milyon dolar kazanan Gregg Popovich olduğu düşünülürse verilen paranın boyutunun ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılabilir.

Öte yandan yapılan sözleşmede 7. ve 8. yıl opsiyonları da bulunuyor. Bu opsiyonların kullanılmasıyla beraber kontrat değeri olarak 100 milyon doları aşıyor.

Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttımBatiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Editörün yorumu

Kadrosunda Cade Cunningham, Jaden Ivey, Jalen Duren, Isaiah Stewart, James Wiseman gibi genç ve potansitelli oyuncuları barındıran Pistons, Monty Williams hamlesiyle belki de kazanma kültürüne yatırım yapmak istiyor. Zira haberin başında da belirtildiği gibi Monty, son 3 yılın en fazla maç kazanan koçu ve arada bir kez Yılın Koçu ödülünün de sahibi oldu. Phoenix’le bir kez NBA finali görme başarısına da erişen koç, son iki sezonda play-offta bekleneni verememiş ve bu sezon takımıyla yolları ayrılmıştı. Detroit’te kısa vadede kazanan takım hüviyeti kazandırması zor olsa da kontratından anlaşılacağı üzere ona tanınan zaman oldukça uzun.

Fener de Efes de serileri uzatmadıFener de Efes de serileri uzatmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.