Dizleri onu bırakmıştı, o da basketbolu… Derrick Rose emekli oldu

2008 NBA Draft'ında ilk sıradan seçilip Chicago Bulls formasıyla tarihin en genç normal sezon MVP'si olan Derrick Rose sakatlıkların ardından tepe taklak giden kariyerinin sonunda 35 yaşındayken basketboldan emekli oldu.

Spor 26 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Basketboldan bir Derrick Rose geçti.

Derrick Rose 2008 yılında Chicago Bulls tarafından draftın ilk sırasından seçilip Michael Jordan’ın takımına Jordan’lı dönemden sonraki en başarılı yıllarını yaşatmıştı. 2011’de normal sezon MVP’si seçilip 22 yaşındayken bu unvana erişerek tarihin en genç ‘En Değerli Oyuncusu’ olan Rose’un kariyeri 2012 yılı play-off’larında yaşadığı diz sakatlığının ardından düşüşe geçmişti. Delici oyun tarzıyla başarılara ulaşan Rose’un kariyeri sakatlıktan sonra bir daha eskisi gibi olmadı. Atletizmini kaybeden Rose yaşadığı ağır sakatlıkların ardından Knicks, Cavs, Wolves ve Pistons’ta forma giymiş, geride kalan sezonu Grizzlies’te geçirmişti.

Memphis’te geçirdiği 2023-24 sezonunda ortalama 17 dakika parkede kalıp sekiz sayı, üç asist ve iki ribaunt ortalamaları tutturan Rose kontratının bitmesinin ardından sezon sonunda serbest kalmıştı. Aradan geçen sürede yeni bir kontrat bulamayan 35 yaşındaki oyun kurucu basketboldan emeklilik kararı aldığını açıkladı.

15 sezonluk NBA kariyerinde 723 kez parkeye adım atıp 17.4 sayı ve 5.2 asist ortalamaları tutturan Rose spora veda kararını şu sözlerle açıkladı:

“Teşekkürler, ilk aşkım…
Her şeyin belirsiz göründüğü zamanlarda, inişli çıkışlı anlarımda bana inandın.
Bana aşkın gerçek anlamını gösterdin.
Sahayı benim mabedime, kendimi özgürce ifade edebildiğim bir yuvaya dönüştürdün. Birlikte geçirdiğimiz her sabahın erken saatlerini ve gecenin geç saatlerini her damla tere değer kıldın.
Bana her zaman sana güvenebileceğimi, şüphe duyduğum her anda bana neler yapabileceğimi göstereceğini hatırlattın.
Beni, Chicago’lu bir çocuğun asla hayal edemeyeceği yeni yerler ve kültürlerle tanıştırdın.
Bana her kaybın bir ders ve her galibiyetin minnettar olmak için bir neden olduğunu öğrettin.
Sadece oyun hakkında değil, hayat, disiplin, sıkı çalışma ve azim hakkında da bilgelik sundun.
Bana tutkunun değer verilmesi gereken bir şey olduğunu gösterdin, her top sürüşüme, her şutuma, her oyunuma kalbimi katmamı sağladın.
Dünya bana karşı göründüğünde bile yanımda durdun ve koşulsuzca seni kucaklamamı bekledin.
Bana bir hediye verdin, birlikte geçirdiğimiz zamanı, ömrümün sonuna kadar el üstünde tutacağım bir hediye.
Bana veda etmenin sorun olmadığını söyledin, hayat beni nereye götürürse götürsün her zaman bir parçam olacağın konusunda bana güven verdin.
Sonsuza kadar senin olan
Derrick Rose.”

Chicago Bulls sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Chicago’nun çocuğu, her şey için teşekkürler” diye yazdı.

Milos Teodosic'ten EuroLeague'e format eleştirisi: Final Four rahatsız ediciMilos Teodosic’ten EuroLeague’e format eleştirisi: Final Four rahatsız edici

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.