Djiku transferini Rennes maçı tetiklemiş!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Djiku, transferinde Avrupa Ligi'nde oynanan Rennes maçında tribünde yaşanan atmosferin etkisi olduğunu söyledi.

Spor 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Kadıköy'de Rennes maçında 3-0 yenik duruma düşmüş karşılaşmadan 3-3 beraberlikle ayrılmıştı.

Geçen sezon Fenerbahçe, Avrupa Ligi grup maçında Kadıköy’de Rennes ile karşı karşıya geldi. İlk 30 dakika bittiğinde Ülker Stadı’nda büyük bir şok vardı. Fransız takımı 3-0 öndeydi. Ardından taraftarlar destek verdi. İlk yarı bitmeden Enner Valencia’nın golü geldi. İkinci yarıda sahada başka bir Fenerbahçe vardı. Önce Miha Zajc sonra Emre Mor ile goller bulan sarı lacivertliler sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Bu karşılaşmada tribünlerde oluşan atmosfer çok uzaklarda bir transferi tetikledi. Strasbourg’un Ganalı stoperi Alexander Djiku, göndüklerinden etkilenmişti.

Futbolun renkli tarafı formalar: İşte Süper Lig'in 2023-24 sezonu kreasyonuFutbolun renkli tarafı formalar: İşte Süper Lig’in 2023-24 sezonu kreasyonu

Sezon bittikten sonra Fenerbahçe’den teklif alan Djiku 3+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan 28 yaşındaki stoper, “Fenerbahçe’yi seçmenizdeki en büyük sebep ne?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Buraya gelmeden önce çok fazla oyuncuyla konuşma fırsatım oldu. Michy Batshuayi, Ayew ve aynı şekilde Mousa Sow. O da buranın idollerinden bir tanesi. Onlarla konuştuktan sonra da gerçekten pozitif şeyler düşündüm. Aynı zamanda Fenerbahçe’nin sunmuş olduğu sportif proje de beni çok fazla mutlu etti. Şampiyonluk isteği… Buradaki azim, buradaki istek ve aynı zamanda stadın ambiyansı. Hatırlarsınız geçen seneki Rennes maçında çok büyük, çok coşkulu bir atmosfer vardı statta. Bu da benim için etken olan konulardan bir tanesi bir takıma giderken. Bu ambiyans beni çok etkilemişti. Bu saydığım sebepler benim Fenerbahçe’ye gelmem konusunda etkili oldu.”

Ganalı futbolcu kariyerinde ilk kez Fransa dışında bir ligde top oynamanın kendisini etkilemeyeceğini söyledi.

Djiku’nun diğer sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle…

Adaptasyon sıkıntısı çekmem: Kariyerimde ilk kez Fransa dışında oynayacağım. Bana göre burada olduğum süre zarfında bir zorluk yaşamayacağım. Çünkü milli takımda da aynı şekilde oynayan bir futbolcuyum. Dolayısıyla adaptasyon konusunda bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Hocamın kalitemi bildiğini düşünüyorum: Geçen yıl Fransa’da maç başına ortalama 14,5 top çaldım. 2022’de Gana’da yılın oyuncusu seçildim. Ben buraya performansımı göstermek için geldim. Zaten öncesinde de hocamızla da konuşmuştuk ve onun da benim kalitemi bildiğini düşünüyorum. Fenerbahçe’ye gelme amacım, burada takımıma yardımcı olmak, kalitemi göstermek, liderlik edebilmek ve güçlü karakterimi takımın menfaati için kullanabilmek. Dolayısıyla bu performansımı, başarımı burada da sürdürmek istiyorum.

İşte Süper Lig'in kombine fiyat panaroması: 125 liradan 150 bin liraya...İşte Süper Lig’in kombine fiyat panaroması: 125 liradan 150 bin liraya…

Her formasyonda oynayacak kaliteye sahibim: Fransa’da yıllardır üçlü savunmada oynadım. Zor olacağını zannetmiyorum çünkü milli takımda, Gana’da da dörtlü sistemde oynuyordum. Üçlü veya dörtlü, ben her formasyonda, her dizilişte oynayacak kaliteye sahip olduğumu düşünüyorum. Dörtlü sistemle oynadığımızda daha çok sol stoper oynamıştım ama sağ stoperde oynayacak olsam benim için bir problem oluşmayacaktır.

Çok fazla hava topu kazandım, hızlı bir oyuncuyum: Elbette ki herkesin bir futbol görüşü vardır, defans oyuncularına bakış şekli vardır. Ben kalitemi saha içerisinde gösterebileceğime inanıyorum. Zaten son oynadığım maçlara bakarsanız çok fazla hava topu kazanmış olduğumu görürsünüz. Aynı zamanda hızlı bir oyuncuyum. Kademeye süratli bir şekilde girebilen bir oyuncuyum. Dolayısıyla daha dinamik bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim.

Nefçi Bakü maçında sahaya çıkan Djiku, Fenerbahçe’de Yaw Preko, Samuel Johnson, Stephen Appiah ve Andre Ayew’den sonra oynayan 5. Ganalı oldu.

Ayew ile görüşmüş: Fenerbahçe’ye gelmeden önce Ayew’le de görüşme fırsatı yakaladım. Benim burayı seçmem, Fenerbahçe’ye gelmem konusunda düşüncelerimi daha da aydınlattı. Buraya gelişimi kolaylaştırdı onun söyledikleri. Ben de burada, Fenerbahçe tarihinde bir Ganalı oyuncu olarak fark yaratan bir oyuncu olmak istiyorum.

Agresif bir oyuncuyum: Şu an itibarıyla Süper Lig’i çok fazla tanımıyorum. Dolayısıyla hakemler hakkında bir yorum yapmak benim için doğru olmaz ama ben agresif bir oyuncuyum. Özellikle topa agresif olan bir oyuncuyum ve defansif kalitemi göstermekten yanayım. Her zaman bunu ortaya koymaya çalışıyorum ve çok fazla kırmızı kart gören bir futbolcu değilim. Çok fazla faul yapan bir oyuncu değilim. Evet agresifim, faul yaptığımda da genelde sarı kartla cezalandırılıyorum. Kendimi de bu noktada geliştirmem gerekiyor. Ama ben öyle zannediyorum ki maçlar başladığında lige en hızlı şekilde adapte olacağım.

Nicolo Zaniolo'dan Edin Dzeko'ya gönderme! Icardi...Nicolo Zaniolo’dan Edin Dzeko’ya gönderme! Icardi…

Kaliteli bir takımdayım: Fenerbahçe’de iyi bir futbolcu grubunda olduğumu düşünüyorum. Gerçekten birbiriyle herkes iletişim halinde. Hızlı bir şekilde ben de buradaki ortama adapte olacağım. Seviye olarak, kalite olarak bahsedecek olursak, herkes çok sıkı bir şekilde çalışıyor ve birbirinin açığını kapatmak adına, birbiri için savaşını sürdürüyor. Dolayısıyla bu çok önemli ve kaliteli bir takımda olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.

Taraftarla bağımız önemli: Bana göre olmazsa olmaz noktalardan bir tanesi taraftarlarla beraber ve aynı şekilde saha içinde takım arkadaşlarımla beraber kuracağımız o güçlü ruhla başarı gelecek. Öyle zannediyorum ki onların da gücüyle beraber biz başarıları elde edeceğiz. İstediğimiz zaferleri elde edeceğiz ve günün sonunda da şampiyon olacağımızı düşünüyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.