Djokovic ABD Açık’a firesiz başladı, zirveye çıktı

ABD Açık heyecanı New York'ta başladı. Turnuvaya 2 numaralı seri başı olarak giren Novak Djokovic, Alexandre Muller'i 3-0'la geçti ve dünya sıralamasında Carlos Alcaraz'ı geride bırakarak yeniden 1.'liğe yükseldi.

Spor 30 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Djokovic'in Amerika Açık yolculuğu zirveye çıkarak başladı.

Sırp raket Novak Djokovic, 24. grand slam zaferi için ABD Açık yolculuğuna başladı. Nole, ilk turda Alexandre Muller ile kozlarını paylaştı ve rakibini 1 saat 35 dakika sonunda 6-0, 6-2, 6-3’lük setlerle 3-0 yendi. Novak ikinci turda İspanyol Bernabe Zapata Miralles ile eşleşti. Sırp raket için bu galibiyet yalnızca ikinci tur bileti değil aynı zamanda 20 yaşındaki Carlos Alcaraz’ı geçerek dünya sıralamasında yeniden zirveye çıkma anlamına geldi.

ABD Açık’ta günün tek maçı Djokovic’in Muller’le karşılaşması değildi. 2023 Avustralya Açık finalisti Yunan Stefanos Tsitsipas Kanadalı Milos Raonic’i 6-2, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 3-0 geçti ve ikinci turda Dominic Stricker’la eşleşti.

Budapeşte'de düşenler, rekor kıranlar, unutulmaz anlar!Budapeşte’de düşenler, rekor kıranlar, unutulmaz anlar!

Günün sürpriz sonucu 4 numaralı seri başı Holger Rune’nin 63 numaralı seri başı Roberto Carballes Baena’ya elenmesi oldu. Rune, karşılaşmayı 6-3, 4-6, 6-3 ve 6-2’lik setlerle kaybederek henüz ilk turda turnuvaya veda etti.

Gauff iyi başladı

Tek kadınlar 6 numaralı seri başı Coco Gauff, Alman Laura Siegemund’u 3-6, 6-2, 6-4’lük setlerle 2-1 geçti. Petra Kvitova ise İspanyol rakibi Cristina Busca’yı 6-1 ve 7-6 ile geçti.

Teniste sezonun son büyük turnuvası ABD'de başlıyorTeniste sezonun son büyük turnuvası ABD’de başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.