Djokovic ABD’de ‘24’ dedi

Teniste sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık’ta tek erkekler finali Novak Djokovic ve Daniil Medvedev’i karşı karşıya getirdi. Djokovic, 6-3, 7-6, 6-3’lük setlerle zafere uzandı ve kariyerinin 24. grand slam şampiyonluğunu yaşadı.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Djokovic 24 oldu rekoru ABD'de kırdı.

Amerika Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finaliyle noktalandı. Finalde, 2021’de olduğu gibi Novak Djokovic ve Daniil Medvedev karşılaştı. Novak, tarihin en fazla grand slam kazanan erkek tenisçisi unvanını taşırken çıtayı daha da yukarı çıkarmak adına korttaydı.

Sırp tenisçi maça son derece hızlı girdi ve rakibinin servisini erken kırdığı ilk seti 6-3 aldı. Maça setin sonlarında dahil olabilen Medvedev ikinci sette daha dirençliydi ancak Djokovic, bu kısımda da sonda ön plana çıktı, 7-6 ile durumu 2-0’a getirdi. Psikolojik anlamda rakibine üstünlük kuran Nole, 2021’in rövanşını almak adına 3. sete çıktı. Burada da servis kırmayı başaran taraf olan Sırp raket, tıpkı ilk sette olduğu 6-3’le sonuca gitti ve karşılaşmayı kazanan taraf oldu.

19 yaşındaki Coco Gauff, kendi evinde tarih yazdı19 yaşındaki Coco Gauff, kendi evinde tarih yazdı

Bu sonuçla birlikte Novak Djokovic, kariyerinin 24. grand slam zaferine ulaştı. 36 yaşındaki Sırp tensçi bu başarısıyla Margaret Court’un 24 zaferlik rekorunu egale etti ve tenis rekorları kitabına girdi. Nole karşılaşmanın ardından Ocak 2020’de hayatını kaybeden basketbol efsanesi Kobe Bryant’ın fotoğrafının baskılı olduğu tişörtle kupa seremonisine çıktı. Bryant’ın Los Angeles Lakers tarafından emekli edilen numaralarından biri 24’tü. Nole “Eğer turnuvayı kazanma şansım olursa önünde sonunda bu tişörtü giymeyi düşündüm. Kobe yakın arkadaşımdı” dedi.

Nole Kobe’yi anmadan etmedi.

Kariyerindeki 4. Amerika Açık zaferini kazanan Sırp isim “Açıkçası benim için dünyalara bedel. Gerçekten çocukluk hayalimi yaşıyorum. Bu sporun tarihini yazmak gerçekten dikkate değer bir şey; kelimeleri tarif etmek zor. 7-8 yaşlarımda çocukluk hayalim vardı, dünyanın en iyi oyuncusu olmak istiyordum. Ve bu gerçekleşmeye devam eden bir rüya.” ifadelerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.