Djokovic çeyrek finale yükseldi, Federer’i yakaladı

Avustralya Açık'ta Fransız Adrian Mannarino'yla karşılaşan Novak Djokovic korttan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Djokovic kariyerinin 58. grand slam çeyrek finaline çıktı ve bu alandaki rekorun sahibi Roger Federer'i yakaladı.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Djokovic rekorla çeyrek finalde.

Yalnızca bir jenerasyonun değil tenis tarihinin büyük üçlüsü bu sene Avustralya Açık’ta tek isimle temsil ediliyor. O isim son yıllarda formu düşmeyen ve kariyerinin sonuna yaklaşmasına rağmen zirvede olan Novak Djokovic. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı 4. turda Fransız Adrian Mannarino ile kozlarını paylaştı.

Sırp raket uzun oyunların oynandığı ilk iki sette rakibine karşı hata yapmadı, 6-0 ve 6-0 ile yolun büyük bölümünü kat etti. Nole 3. sette de 6-3 galip geldi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Novak Djokovic bu sonuçla 58. kez bir grand slam’de çeyrek finale çıkma sevinci yaşadı. Bu da Novak’ın üç büyük olarak tabir edilen isimlerden İsviçreli Roger Federer’i yakalaması demek. Djokovic kariyerinin geri kalanında bir grand slam çeyrek finali daha görürse bu aşamayı en çok yakalayan tenisçi olacak.

Ayrıca yine tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı İtalyan raket Jannik Sinner 15 numaralı seribaşı Rus rakibi Karen Khachanov’u 6-4, 7-5, 6-3’lük setlerle 3-0 yenerek çeyrek finale kaldı. Andrey Rublev ise 10 numaralı seribaşı ev sahibi rakibi Alex de Minaur’u 3-2 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Iga Swiatek’ten erken veda, çekirge bu sefer sıçrayamadıIga Swiatek’ten erken veda, çekirge bu sefer sıçrayamadı

Kadınlarda favoriler hata yapmadı

Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka ABD’li rakibi Amanda Anisimova’yı 6-3, 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. 4 numaralı seribaşı ABD’li raket Coco Gauff ise Polonyalı tenisçi Magdalena Frech’i 6-1, 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

9 numaralı seribaşı Çek raket Barbora Krejcikova 16 yaşındaki Rus rakibi Mirra Andreeva’yı 4-6, 6-3, 6-2’lik setlerle 2-1 mağlup ederek çeyrek finale çıktı.

Tenis dünyası Nadal'ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdiTenis dünyası Nadal’ın Suudi Arabistan anlaşmasına böyle tepki verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.