Dodgers’tan astronomik bir kontrat daha: Yamamoto’ya 325 milyon dolar

Amerikan Beyzbol Ligi ekiplerinden Los Angeles Dodgers, Japon sporcu Yoshinobu Yamamoto ile 12 sene için 325 milyon dolara sözleşme imzaladı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Los Angeles Dodgers'tan Yamamoto'ya 325 milyon dolar.

Beyzbolda transfer sezonunun hareketli takımı Los Angeles Dodgers takımı yıldızlarla donatmaya devam ediyor. Ekip son olarak Japonya’da oynayan beyzbolcu Yoshinobu Yamamoto ile 12 sene için 325 milyon dolara sözleşme imzaladı.

Dodgers bu transfer için yetenekli ismin Japonya’daki takımı Orix Buffaloes’e 50.6 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 25 yaşındaki sporcu gelecek sezondan itibaren Dodgers forması giyecek. Los Angeles ekibi daha önce tarihin en büyük yeteneklerinden biri olarak gösterilen Shohei Ohtani ile 10 sene için 700 milyon dolar karşılığında anlaşmıştı. Ohtani spor tarihine geçen kontratın büyük kısmını ertelemeli olarak kazanmayı kabul etmiş ve Dodgers’ın senelik bütçesinde boşluk oluşturmasına yardımcı olmuştu. Ohtani 10 sene boyunca senede 2 milyon dolar kazanacak ve 10 sene sonunda 680 milyon dolarlık ödeme alacak.

Bütçede boşluğu olan ekip de bu sayede transferlerine devam edebildi. Takımın son flaş hamlesi Japon sporcu Yamamoto oldu.

Spor tarihinin en büyük imzasını Japon beyzbolcu attı: 10 sene için 700 milyon dolar!Spor tarihinin en büyük imzasını Japon beyzbolcu attı: 10 sene için 700 milyon dolar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.