Lider Galatasaray rekor için Kasımpaşa karşısında

Geçtiğimiz cumartesi günü derbide Fenerbahçe'yi yenen ve UEFA Avrupa Ligi'ne PAOK galibiyetiyle başlayan Galatasaray, Süper Lig yedinci haftasında çıkışını sürdürmek amacıyla Kasımpaşa karşısında.

Spor 28 Eylül 2024
Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Süper Lig’e altıda altı yaparak 18 puanla lider başlayan Galatasaray, yedinci hafta mücadelesinde İstanbul ekibi Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve Rams Park Stadyumu’nda oynanacak. Galatasaray – Kasımpaşa karşılaşmasını hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Mehmet Akıncık ile Ali Can Alp yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ozan Ergün olacak.

Ligde bir galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet yaşayan Kasımpaşa ise topladığı altı puanla haftaya 11. sırada girdi. Bu sezon ilk altı maçını kazanarak Süper Lig tarihindeki en iyi sezon başlangıcını yenileyen Cimbom, Kasımpaşa’yı yenmesi halinde kendi rekorunu kıracak. Cimbom 2009-2010 sezonuna altıda altı yaparak başlamıştı. Cimbom’da Hakim Ziyech, sakatlığı sebebiyle yarın Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek.

Ligde iki ekip arasında daha önce oynanan 40 maçından 26’sını Galatasaray kazanırken, yedi müsabaka berabere bitti. Kasımpaşa ise yedi maçı galip tamamladı. Galatasaray ile Kasımpaşa, 15 Ocak 2011’de hizmete giren Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 13 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar bu statta Kasımpaşa’yı 10 maçta yenerken, lacivert-beyazlılar deplasmanda 3 karşılaşmayı kazandı. Galatasaray, bu maçlarda 25, Kasımpaşa 17 kez ağları havalandırdı.

Süper Lig’de sahasında Kasımpaşa’yla oynadığı son yedi lig maçının altısını kazanırken, sadece bir kez mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa’yı konuk ettiği son yedi lig maçında rakibini ikişer kez 2-1 ve 1-0, birer kez de 4-1 ve 2-0’lık skorlarla yendi. “Cimbom”, tek mağlubiyetini ise 3-1’lik skorla yaşadı.

Yunan basını Galatasaray zaferini böyle gördü: PAOK rakibinin kalitesine boyun eğdiYunan basını Galatasaray zaferini böyle gördü: PAOK rakibinin kalitesine boyun eğdi

Kaostan gövde gösterisine: Galatasaray böyle ayağa kalktıKaostan gövde gösterisine: Galatasaray böyle ayağa kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.