‘Dünya Derbisi’nde iki maçtan yalnızca iki isabetli şut ve bir gol çıktı

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bu sezon Süper Lig'de oynanan iki maçta takımlar birer isabetli şut üretebildi. Kısır geçen iki karşılaşma sonrası ekran başına büyük umutlarla geçen futbolseverler yalnızca bir kez gol görebildi.

Spor 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kıtalararası derbi seyir zevki açısından yine sınıfta kaldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan derbi karşılaşmaları uzun yıllardır iyi futbol sunmaktan uzak görüntüleriyle hayal kırıklığı yaratıyor, ancak bu sezon ortaya çıkan tablo ‘Dünya Derbisi’ standartlarında bile alışılagelmedik bir düzeyde.

24 Aralık 2023 tarihinde Kadıköy’de oynanıp 0-0 biten karşılaşma iki ekibin de pozisyon üretmekten uzak oyunlarına sahne olmuştu. O dönem ligin açık ara en fazla gol atan takımı olan Fenerbahçe 50 bine yakın seyircisi önünde ezeli rakibine karşı isabetli şut çekemeden 90 dakikayı tamamlamıştı. Buna karşın Galatasaray da sadece Hakim Ziyech’le ceza sahasının dışından cılız bir şutla çerçeveyi bulabilmiş, böyle olunca karşılaşma 0-0 sona ermişti.

Aradan geçen beş aylık süreçte iki takım için de işler değişti. Vites artıran Galatasaray atılan gol sayısında sezona fırtına gibi giren Fenerbahçe’yle arasındaki farkı dörde kadar indirdi. Beraberlik alması halinde bile şampiyonluğunu ilan edeceği bir ortamda Fenerbahçe’yle seyircisi önünde karşılaşan Galatasaray bu maça gelirken yükselen form grafiği ve hücumdaki etkinliğiyle dikkat çekiyordu. Derbi öncesi oynadığı son beş maçta 20 gol atan sarı-kırmızılılar Fenerbahçe’ye isabetli şut atamadan derbiyi tamamladı. Cim bom böylelikle son 10 yıllık istatistik verilerine göre kendi sahasında isabetli şut üretemeden tamamladığı tek maçını Fenerbahçe’ye karşı oynamış oldu. Galatasaray bu sezon Süper Lig’de en az şut çektiği (11), orta yaptığı (12) ve köşe vuruşu kazandığı (1) iç saha maçını da şampiyonluk parolasıyla çıktığı Fenerbahçe karşısında oynadı.

Öte yandan Fenerbahçe için de durum pek farklı değil. Sarı lacivertli ekip bu sezon ligde oynadığı iki derbi mücadelesinde sadece bir isabetli şut bulurken o pozisyonda da gol üretti. Fenerbahçe’nin RAMS Park deplasmanındaki tek isabeti kornerde Derrick Köhn’den seken topu kale çizgisi üstünde filelere doğru dürten Çağlar Söyüncü’den geldi. Fenerbahçe’nin sahadan çekildiği Süper Kupa maçında da Icardi’nin ayağından gelen tek isabetli şut gol olmuştu.

Avrupa basını derbiyi böyle gördü: İntikam soğuk yenen bir yemektirAvrupa basını derbiyi böyle gördü: İntikam soğuk yenen bir yemektir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.