Dünya İzmir’de buluştu! 20 ülkeden 72 takım

Altınordu'nun "Dünya İzmir'de buluşuyor" sloganı ile düzenlediği ve 20 ülkeden 72 takımın katıldığı İzmir U12 Cup turnuvası, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetici Hamit Altıntop gibi isimlerin katılımıyla başladı.

Spor 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetici Hamit Altıntop organizasyona katıldı.

Genç futbolcular yetiştirip ülke futboluna katkıda bulunması ile dikkat çeken TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu, İzmir U12 Cup turnuvasıyla 20 ülkeden 72 takımı bir araya getirdi. Organizasyona Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’un yanı sıra Bayern Münih, Athletic Bilbao, Juventus, PSG, Ajax, Porto gibi tanınmış kulüpler de katılıyor.

Beşiktaş’tan Lale Orta'ya tebrik geldiBeşiktaş’tan Lale Orta’ya tebrik geldi

9 Nisan’da sona erecek olan turnuvanın ilk gününde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve A Milli Takım teknik heyeti yer aldı. 72 takımdan oluşan Uluslararası U12 İzmir Cup’ta 8 grupta 9’ar takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 32 turuna yükselecek. Grup birincileri diğer grupların dördüncüleri ile oynayacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise diğer grupların üçüncüleri ile eşleşecek. Tek maç eleme sistemi üzerine oynanacak karşılaşmaları kazanan takımlar önce son 16 turuna yükselecek. 16 takımın eleme maçlarını kazananlar çeyrek final vizesi alacak. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta 9 Nisan’da yarı final, üçüncülük ve final maçları oynanacak.

Şikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta '2.5 üst, rakip takım kazanır' oynamışŞikenin ayrıntıları: Kaleci, 5-0 biten maçta ‘2.5 üst, rakip takım kazanır’ oynamış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.