Dusan Tadic antremanda, Sebastian Szymanski mikrofonda!

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dusan Tadic, takımla ilk antremanına çıktı. Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan bir başka yeni transfer Sebastian Szymanski ise "Bana göre fazlasıyla iyi bir takımız" dedi.

Spor 20 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçeliler iki yeni transferi Tadic ve Szymanski 'den büyük katkı bekliyor.

Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Ajax’tan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe’ye imza atan yeni transfer Dusan Tadic takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirilen idman, koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleri ile başladı. Pas çalışmalarıyla devam eden antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Szymanski: Büyük bir ailenin içinde olacağımı hissettim

Fenerbahçe’nin Dinamo Moskova’dan renklerine kattığı Polonyalı milli orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu. Sabırsızlıkla oynamayı beklediğini söyleyen Sebastian Szymanski, ”Fenerbahçe beni çok istedi ve ben bu hissi tamamıyla hissetmiş oldum. Benim buraya gelmem noktasında ana sebep bu diyebilirim. Aynı şekilde Sayın Başkanımızla da görüşmeler, konuşmalar gerçekleştirdim. Keza Sportif Direktörümüzle de konuşmalar yaptık. Ben o konuşmalardan sonra büyük bir ailenin içinde olabileceğimi hissettim” dedi.

Futbolcular, Dünya Fenerbahçeliler Günü nedeniyle beraber poz verdi.

”Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük kulübü”

Fenerbahçe’nin Türkiye’de en büyük kulübü olduğunu söyleyen Sebastian Szymanski şöyle konuştu: ”Buraya katılım sürecim biraz uzun bir süreç sonrasında gerçekleşti. Ben de tabii ki bu sürecin geçmesini ve bir an önce takımla antrenmanlara başlamayı istedim. Nihayetinde de buraya geldim. Ancak Rusya’ya gitme konusunda bir vize problemi vardı. Dolayısıyla ben burada başladım. Benim açımdan adaptasyon gerçekten iyi bir şekilde ilerliyor. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir aile olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Buradaki ortam, takım arkadaşlarım herkes bana yardımcı oluyor. Zaten bir futbolcu için yeni takımına gitmeden önce istediği şeyler de takım arkadaşlarının ona yardımcı olması, açık olmasıdır. Bu da bana göre en iyi şeylerden bir tanesi ki ben de bunu iyi bir şekilde görüyorum.”

Fenerbahçe yolculuğa Gaziantep’le başlıyor... Fenerbahçe'nin fikstürüFenerbahçe yolculuğa Gaziantep’le başlıyor… Fenerbahçe’nin fikstürü

Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Polonyalı oyuncu, ”Şampiyonluk her zaman harika hisler verir. Kendinizi çok iyi hissedersiniz. Şampiyonluk gerçekten çok önemli. Bana göre fazlasıyla iyi bir takımız. Birbirimizi çok daha iyi tanıyarak daha iyi performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Hep birlikte harika işler elde edebiliriz. Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe’deyim. Öyle zannediyorum ki takım olarak da her zaman en iyisini vermek adına çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Szymanski, 10 ve 8 numara pozisyonunda oynayabildiğini söyledi.

Kenarlarda oynamayı sevmiyor

En iyi oynadığı pozisyonların sorulması üzerine Sebastian Szymanski, ”10 numara ve 8 numara pozisyonunda da oynayabiliyorum. Kenarlarda da oynadığım oluyor ama açıkçası kenarlarda oynamaktan pek haz etmiyorum. Daha çok orta saha orijinli bir futbolcuyum. 10 numara ya da 8 numara arasında benim için fark yok, ikisinde de oynayabiliyorum. Futbol karakteri olarak savaşmayı, pres yapmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. Takımım için en iyisini sergilemeye çalışan bir oyuncuyum. Bizim için en önemli nokta da bu; takım için takımın menfaatini savunacak şekilde çalışmak. Evet, futbol yeteneklerimin olduğunu düşünüyorum. Bazen bu yeterli olabiliyor bazen daha iyisini yapmanız da gerekebiliyor. Ben futbol yetenekleri bakımından da iyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Ryan Kent, Fenerbahçe taraftarını koltuktan kaldırmaya geliyor!Ryan Kent, Fenerbahçe taraftarını koltuktan kaldırmaya geliyor!

”Lionel Messi benim için bir idol”

İdol olarak gördüğü futbolcunun Lionel Messi olduğunu söyleyen Sebastian Szymanski, ”Bana göre dünyadaki en iyi futbolcu Messi. Belki de sol ayaklı olduğu için onu çok daha fazla seviyorum. Oyun tarzını çok beğendiğim bir futbolcu. Kendisi sahada çok zeki ve ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu. Benim tercihim Messi ama elbette ki Ronaldo da dünyanın en iyi futbolcularından biri. Buna şüphe yok ama benim tercihim Messi” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.