Ebrar Karakurt Ruslara erik dalı oynamayı öğretti

Ebrar Karakurt takımı Kaliningrad'ın Dinamo Moskova'yı 3-1 yendiği maçta tam 40 sayı buldu ve kariyer rekorunu kırdı. Taraftarlar Ebrar'ın sayılarını salonda çalan Erik Dalı'yla kutladı.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ebrar Karakurt'tan olağanüstü rekor.

Erik Dalı Türk voleybolunun ABD’de oynanan Milletler Ligi finallerinde dünya voleyboluna kazandırdığı bir kutlama ritüeli haline geldi. Takım hem Milletler Ligi, hem de Avrupa Şampiyonası zaferleri sonrası sahada Erik Dalı eşliğinde eğlenmiş, hatta Avrupa üçüncüsü Hollanda da madalya töreninden sonra çalan şarkıda millilere katılmıştı.

O Erik Dalı’nı Filenin Sultanları’nın değerli isimlerinden Ebrar Karakurt bugünlerde Ruslara öğretiyor. Kariyerine geçen yaz transfer olduğu Lokomotiv Kaliningrad’da devam eden Karakurt dün takımıyla ligin güçlü ekiplerinden Dinamo Moskova karşısına çıktı. Kritik maçı 25-18, 29-27, 23-25, 25-23’lük setlerle Ebrar’ın takımı Kaliningrad kazandı. Bu kritik galibiyette en büyük pay sahibi Ebrar’dı. Oyuncu 40 sayıyla kariyer rekorunu kırarak rakip savunmayı adeta sürklase etti.

Ebrar kariyer rekoru kırarken Kaliningrad takımının salonu da şenlik yerine döndü. Kritik maçı kazanmanın verdiği sevincin ötesinde Karakurt’un her sayısında salonda Erik Dalı çalması ve tribünlerin şarkıya dans ederek eşlik etmesi ortaya keyifli görüntülerin çıkmasını sağladı.

Ebrar’ın son sayısının ardından maçı kazanan Kaliningrad’da hem taraftarların sevinci, hem de takımın yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. Ligin en iyi takımlarından birini 3-1 geçen Kaliningrad 15. maçında 11. galibiyetini aldı. Dinamo Moskova ise 15. maçında ilk kez mağlup oldu. Moskova liderliğini korurken Kaliningrad kritik galibiyetten sonra beşinci sırada yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.