Eczacıbaşı fırsat tepti… Gözler İstanbul’a çevrildi

Eczacıbaşı, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında turnuvanın en güçlü favorisi Imoco Volley Conegliano önünde 2-0 öne geçmesine rağmen maçı 3-2 kaybetti. Finalist İstanbul'da belli olacak.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetti.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde kadın ve erkeklerde final maçları Türkiye’de yapılacak. Salı kadınlarda Fenerbahçe, çarşamba Ziraat Bankkart yarı final maçlarında güçlü rakiplerine deplasmanda set alamadan boyun eğdi. Bu iki maçtan sonra gözler turnuvadaki üçüncü Türkiye temsilcisi Eczacıbaşı’na çevrildi.

Turuncu beyazlılar, turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen Imoco’ya konuk oldu. Treviso kentindeki Palaverde Spor Salonu’nda maça iyi başlayan Eczacıbaşı oldu. Seti uzun süre önce götüren Türkiye temsilcisi 24-20 ile avantajı yakaladı. Ancak Imoco bu dakikadan sonra daha etikili oldu ve beş sayı seriyle seti almaya yaklaştı. Ancak Eczacıbaşı kendine geldi. Nefes nefese geçen seti turuncu beyazlılar 28-26 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de ilk sete benzer bir senaryo vardı. Boskovic önderliğindeki Eczacıbaşı baştan sonra önde götürdü. Aynı ilk setteki gibi 24-20’yu yakalayan turuncu beyazlılar bu kez ilk setteki hatayı yapmadı 25-20 ile setlerde 2-0 öne geçti.

'Eda'sız Fenerbahçe Milano'dan çıkamadı‘Eda’sız Fenerbahçe Milano’dan çıkamadı

Üçüncü sette Eczacıbaşı oyundan düşerken Imoco tam aksine canlandı. İsabelle Haak’ın iyi oyunuyla fark açıldı. Seti 25-14 alan İtalyan takımı durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sette Eczacıbaşı ilk iki setteki gibi daha dirençli başladı. 9-5 öne geçen Türkiye temsilcisi rakibin serisine engel olamadı. Skor dengeye geldi. Bundan sonra sette büyük çekişme yaşandı. 19-19’dan rakibine bir seri daha veren Eczacıbaşı seti 25-22 verdi ve skor 2-2 oldu.

Final setine iyi başlayan Eczacıbaşı oldu.Boskovic’in skorer oyunuyla 7-3 ile farkı dört sayıya kadar açmayı başardı. Ancak Imoco farkı eritti. 10-10’da skor eşitlendi. Bundan sonra büyük bir çekişme yaşandı. İtalyan ekibi 18-16’lık skorla maçı 3-2 kazandı.

Eczacıbaşı nasıl tur atlar?

Finale yükselecek ekibin belli olacağı rövanş maçı, 20 Mart’ta İstanbul’da yapılacak. Turuncu beyazlılar, Imoco’yu 3-0 ya da 3-1 yenerse finale yükselecek. 3-2 Eczacıbaşı’nın kazandığı senaryoda finalisti altın set belirleyecek.Her türlü Imoco galibiyetinde İtalyan takımı turlayacak.

Ziraat Bankkart'ın final umudu Ankara'ya kaldıZiraat Bankkart’ın final umudu Ankara’ya kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.