Edin Dzeko: Şampiyonluk için sonuna kadar savaşacağız

Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko, 'Şampiyonluk için Galatasaray ile sonuna kadar savaşacağız. Umarım rakibe kıyasla daha az hata yaparız' dedi.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Edin Dzeko, vatandaşı Rade Krunic hakkında övgü dolu sözler kullandı.

Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko, Bosna Hersek Futbol Federasyonu’na Euro 2024 play-off etabı ve Fenerbahçe’deki kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’de kendi performansından daha çok takımının başarısını ön plana aldığını belirten Dzeko, “Şampiyonluk için Galatasaray ile sonuna kadar savaşacağız. Umarım rakibe kıyasla daha az hata yaparız” diye konuştu.

Fenerbahçe kaptanı, sarı-lacivertlilerin İtalya temsilcisi Milan’dan transfer ettiği Bosna Hersek Milli Takımı oyuncusu Rade Krunic’in büyük bir ligden geldiğini ve alışma sürecinde bir sorun olmadığını söyledi. Dzeko, Krunic’in ihtiyaçları olan bir mevkide oynadığını ve şampiyonluk yarışında takıma güç kattığını da aktardı.

Ali Koç'tan Erdoğan'a mesaj, Büyükekşi'ye savaşAli Koç’tan Erdoğan’a mesaj, Büyükekşi’ye savaş

Edin Dzeko, Euro 2024 play-off etabında karşılaşacağı Ukrayna maçı öncesi milli takımdaki futbolcuların kulüplerinde iyi durumda olduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Evimizde, taraftarımızın önünde oynuyoruz ve turu geçme şansımız var. Mücadelesi fazla olan bir maç olmalı. Euro 2024’e katılmak ve taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı biliyorum. Milli takım olarak büyük turnuvalarda oynamaya alışkınız. Ukrayna’da formda olan bazı iyi oyuncular var, çoğu güçlü Avrupa takımlarında oynuyor.”

Ukrayna Milli Takımı ile oynayacakları maçta orta sahada büyük mücadele yaşanacağını belirten Dzeko, rakiplerinin baskıyla nasıl başa çıkacağını bildiğini de söyledi.

Ryan Kent Fenerbahçe'de sezonu kapattıRyan Kent Fenerbahçe’de sezonu kapattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.