Efeler dörtlü finalde!

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi grup aşaması 5. maçında Portekiz’i 3-1 mağlup etti. Türkiye, bu sonuçla beraber üst üste 5. kez dörtlü finalde mücadele etme hakkı kazandı.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Türkiye, Avrupa Altın Ligi' nde yine dörtlü finalde.

Voleybolda Avrupa Altın Lig heyecanı Ankara’da devam etti. Filenin Efeleri, deplasmanda 3-2 yendiği Portekiz’i ağırladı.

Maça iyi başlayan taraf Portekiz oldu ve milliler 5-1 geri düştü. Ancak erken toparlanan temsilcimiz geriden gelerek üstünlüğü ele aldı. Set sonunda yakaladığı 20-15’lik avantajı koruyamayan temsilcimiz, seti 25-23 kaybetti. Konuk ekip ikinci sete de iyi başlayan taraf oldu. Ancak Türkiye geriden geldi, eline geçirdiği avantajı iyi savunma yaparak sürdürdü ve durumu 25-20 ile eşitledi. Üçüncü set o ana kadarki en dengeli ve çekişmeli set oldu. Milli takım 25-21 ile öne geçmeyi başardı.

Dördüncü sette Efeler’in savunması yine iş başındaydı. Üst üste gelen blok sayılarıyla beraber setin ikinci yarısından itibaren avantaj yakalayan milliler, 25-20 ile skoru 3-1’e getirdi ve sahadan galip ayrıldı.

Grubundaki 5. maçında 4. galibiyetini alan A Milli Takım, 24-25 Haziran tarihlerinde Hırvatistan’ın Zadar şehrinde gerçekleştirilecek Dörtlü Final’de mücadele etme hakkı kazandı. Milliler CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu’ndaki altıncı maçında 17 Haziran Cumartesi günü Ankara’da Danimarka’yı ağırlayacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü: Cumhuriyet'in 100. yılında 9 kupa...Fenerbahçe Spor Kulübü: Cumhuriyet’in 100. yılında 9 kupa…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.