Efeler Fransa’ya da boyun eğdi

Milletler Ligi'nde mücadele eden Filenin Efeleri, Fransa'ya 27-25, 23-25, 16-25, 14-25'lik 3-0 mağlup oldu. Efeler üçüncü maçında üçüncü yenilgisini aldı.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye, Fransa'ya karşı öne geçti ancak yine sonunu getiremedi.

Antalya, erkek voleybolunda Milletler Ligi’nin ilk ayağına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2024 Paris Olimpiyatları’na vize alma hedefiyle Milletler Ligi’ne başlayan ancak iki maçını da kaybeden Filenin Efeleri organizasyondaki üçüncü maçında Fransa ile karşılaştı.

Efeler tıpkı ilk iki maçta olduğu gibi bu maça da çok iyi servis atarak hızlı başladı. İlk set 27-25 Türkiye üstünlüğüyle bitti. İkinci set fazlasıyla çekişmeli geçerken Fransa 25-23 üstün gelip maçta durumu eşitledi. Bu çekişmeden galip çıkamayan millilerin direnci kırıldı. Üçüncü set daha rahat geçerken Fransızlar 25-16 gibi farklı bir skorla durumu 2-1 yaptılar. Dördüncü sette milliler oyundan iyice düştüler ve 25-14’lük set skoru maçın sonucunu tayin etti. Fransa, Türkiye’yi 3-1 yendi.

Filenin Efeleri böylece Kanada ve Hollanda karşısında olduğu gibi yine bir maçı üst üste üç set kaybederek elinden kaçırdı. Jean Patry maçı 19 sayıyla tamamlayarak Fransa cephesinde öne çıkan isim oldu. Türkiye’de Faik Samet Güneş dördü bloktan olmak üzere 11 sayı üretti.

Avrupa voleyboluna İtalyan damgasıAvrupa voleyboluna İtalyan damgası

Koç Cedric Enard mağlubiyeti “Son 2 sette 10 ace, sadece bu yüzden kendimizi mahvettik. Serviste iyi bir kaliteleri ama çok fazla ace yedik. Servis karşılamada gerçekten gelişmemiz gerek. Bireysel olarak gelişmemiz lazım. Bu kadroda serviste hedef Mirza’ydı, ona yardım etmeye çalıştık ama ona ve diğer boş bölgelere servis atmada iyi iş çıkardılar, akıllıca oynadılar ama bu seviyede 2 sette 10 ace yemek kabul edilemez. Başlangıç iyiydi ama son yine kötüydü. Odağımızı ve konsantrasyonumuzu maç boyunca koruyabilmemiz gerekiyor. Şu an bir sayı kaybediyoruz, sonra ritim kaybetmeye başlıyoruz. Benim için bu ilk 3 maçtaki en önemli noktaydı” sözleriyle değerlendirdi. Filenin Efeleri ilk 3 maçta toplam 32 ace yedi

Adis Lagumdzija’nın sakatlığı hakkında da konuşan Enard “Adis’in birkaç gündür dizinde problem var. Ciddi bir şey değil ama oynamaktan çekiniyor” dedi.

Sakatlığı bulunan bir diğer isim Efe Mandıracı “Şu anda dünkü maçta dizimde biraz ağrı hissettim ağrı hissettiğimden dolayı da kendimi çok riske atmak istemedim çünkü 2 büyük ameliyat geçirdim. Tabii ki ufak tefek ağrılarımız oluyor, öyle bir ağrı değildi. Biraz daha fazla canımı yaktı, takıma daha fazla katkı veremeyeceğimi hissettiğim için, 17 kişiyiz herkes birbirinden iyi. Herkes buraya Milli Takım için geliyor. Ben bugün sahaya giren arkadaşımın benden çok destek verebileceğini düşündüğüm için kendimi zorlamak istemedim. Kendimi şu anda daha iyi hissediyorum, inşallah birkaç güne toparlayıp tekrardan dönüş yapacağım. Çok şükür çok kötü bir sakatlığım yok” diye konuştu.

Sultanlar'dan Fransa'ya şans yokSultanlar’dan Fransa’ya şans yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.