Efes farklı veda etti, Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oldu

EuroLeauge’de normal sezon geçtiğimiz akşam oynanan dört maçla sona erdi. Anadolu Efes, sezonu 87-72’lik Monaco galibiyetiyle kapatırken, gecenin sonuçlarının ardından 8. olan Fenerbahçe Beko, normal sezonun lideri Olympiakos’la eşleşti.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Anadolu Efes, son maçını farklı kazandı.

EuroLeague’de bir normal sezon maratonu daha sona erdi. “Every game matters” sloganının tam manasıyla karşılık bulduğu ligde play-off mücadelesi de play-offa giren takımların kaçıncı sıradan girecekleri de son haftaya kadar netlik kazanmadı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, son iki sezonun şampiyonu olarak başladığı sezonda play-off bileti alamadı. Fenerbahçe Beko ise sezonu 8. tamamladı.

Efes’ten farklı galibiyetle veda

Maçtan bir gün önce Ergin Ataman, güzel bir veda etmek istediğini dile getirmişti. Ataman, hayalindeki veda mıdır bilinmez ama 15 sayılık bir Monaco galibiyetiyle Sinan Erdem’deki EuroLeague ışıklarının altından son bir kez geçti. Maçtan 87-72 galip ayrılan temsilcimizde Tibor Pleiss maçı 21 sayıyla tamamladı. Vasilije Micic ve Elijah Bryant ise galibiyete 12’şer sayıyla katkıda bulundular. Sezonu dördüncü sırada tamamlayacağı garanti olan Monaco’da ise Yoan Makoundou 16 sayıyla oynadı.

Kadınların tarihi zaferi: Avrupa'nın zirvesini yerel lige çevirdilerKadınların tarihi zaferi: Avrupa’nın zirvesini yerel lige çevirdiler

Zalgiris bileti aldı, Olympiakos Fenerbahçe’ye kaldı

Son günün en kritik karşılaşmalarından birinde Bayern Münih, Zalgiris Kaunas’ı ağırladı. Final Four’a ev sahipliği yapacak Kaunas şehrinin takımı, play-off bileti almak için sahaya çıktı. Son derece çekişmeli geçen maçı 83-80 kazanan Litvanya ekibi amacına ulaştı. Lukas Lekavicius’un 20, Roland Smits’in 16 sayı üreterek ön plana çıktığı Zalgris, play-off bileti almakla kalmadı, ikili averajda önünde olduğu Fenerbahçe Beko’yu geride bırakarak sezonu 7. sırada tamamladı.

Zalgiris hem bileti kaptı hem Fenerbahçe’yi geçti

Böylece Fenerbahçe Beko için alınan Kızılyıldız mağlubiyeti daha da yaralayıcı oldu. Bir galibiyetle sezonu 5. sırada bitirme başarısı gösterecek temsilcimiz 8. sırada kaldı ve normal sezonda iki maçta da kaybettiği normal sezonun lideri Olympiakos’la eşleşti.

Panathinaikos’a ceza

EuroLeague’in son gününde bir de ceza skandalı yaşandı. Ligin son yıllarında tartışılan kulüplerden Panathinaikos, finansal fair play kurallarını çiğnediği gerekçesiyle EuroLeague tarafından iki galibiyet silme cezasına çarptırıldı. Bu kararla beraber Yunan ekibi toplam 9 galibiyette kaldı ve sezonu 17. sırada bitirebildi.

İşte EuroLeague’de son gecenin sonuçları:

Anadolu Efes – Monaco 87-72

Bayern Münih – Zalgiris Kaunas 80-83

Partizan – Panathinaikos 82-80

Barcelona – Valencia 85-71

Hayes’den Hayes-Davis’e bir vefa yolculuğuHayes’den Hayes-Davis’e bir vefa yolculuğu

EuroLeague’de play-off eşleşmeleri ise şöyle:

Olympiakos – Fenerbahçe Beko

Barcelona – Zalgiris Kaunas

Real Madrid – Partizan

Monaco – Maccabi Tel-Aviv

Oynanacak ilk iki maçların tarihleri ise şöyle şekillendi:

25.04

Monaco – Maccabi

Real Madrid- Partizan

26.04 Olympiakos – Fenerbahce

Barcelona – Zalgiris

27.04

Monaco – Maccabi

Real Madrid- Partizan

28.04

Olympiakos – Fenerbahce

Barcelona – Zalgiris

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.