Efes, Fenerbahçe’yi devirdi, lider kesinleşti

Anadolu Efes, evinde ağırladığı Fenerbahçe’yi 96-91 mağlup etti. Fenerbahçe’nin mağlup olmasıyla beraber Türk Telekom, normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes Türk Telekom'u lider yaptı.

Basketbol Süper Ligi 27. hafta erteleme karşılaşmasında Anadolu Efes sahasında Fenerbahçe’yle karşılaştı. Fenerbahçe’nin kaybetmesi Türk Telekom’un 29 sene sonra sezonu lider bitirmesini sağlayacaktı.

Maç iki takımın da iyi hücum performansıyla başladı. İlk çeyrek 28-28 tamamlandı. İkinci çeyrekte savunma sertliğinin arttığı karşılaşmada Melih Mahmutoğlu’nun son saniye üçlüğü devrenin skorunu tayin etti. Fenerbahçe soyunma odasına 49-47 önde gitti.

NBA'de sanki pandemi sezonu... Bu kez balon yok, salon var!NBA’de sanki pandemi sezonu… Bu kez balon yok, salon var!

Üçüncü çeyrek iki Amerikalının düellosu niteliği taşıdı. Bir tarafta Tyler Dorsey diğer tarafta Will Clyburn’ün hücum performansları belirleyici oldu. Dengenin bozulmadığı çeyreğin sonlarına doğru Vasilije Micic ve Metecan Birsen diz dize çarpıştı. Micic sağlık görevlilerince, Metecan da arkadaşlarının yardımıyla soyunma odalarına götürüldüler. Son çeyreğe üstün giren taraf 75-72 ile Anadolu Efes oldu.

Son çeyrekte Micic yokluğunda Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois devreye girdi. Efes üstünlüğü bir an olsun elden bırakmadı. Maç 96-91 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. Anadolu Efes’te Shane Larkin 23, Will Clyburn 22 sayıyla oynadı. Ante Zizic 15 sayı, 10 ribauntla double double yaptı. Fenerbahçe’de Johnathan Motley ve Tyler Dorsey’nin 18’er sayısı galibiyete yetmedi.

Cezaevinden sonra ilk maç... Griner parkede!Cezaevinden sonra ilk maç… Griner parkede!

Bu sonuçla birlikte Anadolu Efes 29. maçında 21. kez kazandı ve 3. sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise 28. maçında 22 galibiyette kaldı. Lider Türk Telekom, Fenerbahçe’nin yenilgisiyle normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.