Efes’ten uzun forvet, Galatasaray’dan kısa hamleleri: İşte Türk basketbolunda transfer turu

Anadolu Efes, Chris Singleton'la vedalaştı ve geçen sezonu Venezia'da geçiren Derek Willis'le anlaştı. Buğrahan Tuncer ve İsmet Akpınar'ın Galatasaray'a gittiği iddia edilirken; Egehan Arna Beşiktaş, Furkan Haltalı Karşıyaka'nın yolunu tuttu.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Basketbol transfer rüzgarı esmeye başladı.

Eurohoops’un haberine göre Anadolu Efes, uzun forvet Derek Willis ise iki senelik sözleşme imzaladı. Takımın başına Erdem Can’ı getiren Efes, dün gün içinde Amerikalı uzun forveti Chris Singleton’a veda etmişti. Willis geçtiğimiz sezonu İspanya ekiplerinden Badalona’da geçirdi. Oyuncu, 19 EuroCup maçında sahaya çıktı 12.9 sayı, 5.0 ribaund, 1.1 asist ve 1.1 top çalma ortalamaları ile oynadı. Habere göre Willis, Erdem Can’la bir görüşme de gerçekleştirdikten sonra transfer netleşti.

Singleton’a veda

Anadolu Efes, uzun forveti Chris Singleton’a veda etti. Amerikalı isim, sezon ortasında Efes’e dönüş yapmış, mayıs başında geçirdiği kalp krizi sonucu sezonun kalanında forma giyememişti. Tecrübeli oyuncu takımın EuroLeague şampiyonluğu yaşadığı kadrolarında da yer almıştı. Singleton takımla beraber iki Süper Lig ve bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu da yaşamıştı.

Galatasaray’a kısalar Efes ve Fener’den

Bir diğer transfer haberi de Galatasaray’dan geldi. Günü hareketli geçiren ekip iddiaya göre Buğrahan Tuncer’le anlaştı. 30 yaşındaki Tuncer, 2018’den beri Anadolu Efes formasını terletiyordu. Oyuncu geçen sezon Süper Lig’de 31 maça çıktı, 15 dakika süre aldı, 1.6 sayı, 2.5 asist ortalamalarıyla oynadı. Aynı zamanda Buğrahan dün, ünlü oyuncu Eda Ece’yle dünya evine girdi.

Geçtiğimiz sezon sonunda takımın başında Zvezdan Mitrovic’i getirerek son haftalarda yakaladığı çıkışla play-off yapan Galatasaray da transfer çalışmalarına başladı. Eurohoops’un haberine göre sarı-kırmızılılar geçtiğimiz seneyi Fenerbahçe’de geçiren gard İsmet Akpınar’la anlaştı. İsmet, geçen sezon Fenerbahçe formasıyla ligde 22 maça çıktı, yaklaşık 11 dakika süre aldı, 4.9 sayı, 1.7 asist ortalamaları yakaladı. Öte yandan Galatasaray’la yollarını ayıran Amerikalı gard Dylan Ennis de İspanyol ekip UCAM Murcia ile anlaştı. Bir diğer kısa Fatts Russell ise Süper Lig ekiplerinden Manisa BBSK’ya transfer oldu.

Anadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda ettiAnadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda etti

Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezonun finalistlerinden Karşıyaka, Anadolu Efes’in uzun oyuncusu Furkan Haltalı ile bir senelik sözleşme imzaladı. Furkan, geçen sezona Beşiktaş’ta başlamış ardından Egemen Güven ve Ömercan İlyasoğlu karşılığında Anadolu Efes’e transfer olmuştu. Genç oyuncu, takımıyla beraber final serisinde yeni ekibi Karşıyaka’yı 3-0’la geçip kariyerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğuna uzandı. Furkan geçen sene toplam 35 maçta süre aldı, 12.1 dakikada 3.9 sayı, 2.3 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Egehan’dan Kartal’a dönüş

Geçtiğimiz sezonun tamamını Anadolu Efes’te geçiren Egehan Arna ise eski takımı Beşiktaş’la bir sezonluk sözleşme imzaladı. Egehan geçen sezon Anadolu Efes formasıyla ligde toplam 32 maçta süre almış ve 13 dakikada 3.1 sayı, 2.2 ribaunt ortalamaları yakalamıştı.

Ergin Ataman resmen Panathinaikos'ta: Tatile gelmedimErgin Ataman resmen Panathinaikos’ta: Tatile gelmedim

Tofaş’ta yenileme rüzgarı

Eurohoops’un haberine göre Bursa ekibi Tofaş, geçtiğimiz sezon ortaya koydukları performanslarla öne çıkan pivot Boubacar Toure ve Brady Manek’le sözleşme yenileme konusunda oyuncularla anlaşma sağladı.

Sertaç Şanlı ve Barcelona Euroleauge'in intikamını aldı: ŞampiyonSertaç Şanlı ve Barcelona Euroleauge’in intikamını aldı: Şampiyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.