Eksik Galatasaray’ı Mertens’in füzesi kurtardı

Icardi, Zaha, Torreira ve Zaniolo gibi yıldızlarından yoksun Galatasaray, Zalgiris'i Mertens'in kornerden gelen topa ceza alanı dışından yaptığı harika vuruşla devirdi ve Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıktı.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mertens'in olağanüstü golü Galatasaray'a turu getirdi.

Galatasaray deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Zalgiris ekibiyle rövanş maçında karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi yolculuğunu sürdürmek adına sahadan galip ayrılmak durumundaydı. Maç öncesi kadro açıklandığında Nicolo Zaniolo’nun listede olmaması dikkat çeken detaylardan biriydi. Yeni transferlerden Mauro Icardi ve Wilfried Zaha gibi isimler de UEFA listesine bildirilmedikleri için takımla beraber değillerdi.

Galatasaray maça topa hakim şekilde başladı. Rakip yarı alana yerleşen ve ceza alanı içinde baskı kurmaya çalışan temsilcimiz pozisyon üretmekte zorlandı. Zalgiris, savunmada 5 oyuncuyla diziliyor ve kaba tabirle kalesinin önüne otobüsü çekiyordu. Top kayıplarının ardından hızlı şekilde atağa geçme düşüncesi bulunan Zalgiris, 25. dakikada Oyewusi ile net bir fırsat yakalasa da bu fırsatı değerlendiremedi. 31. dakikadaysa Dries Mertens’in Puskas Yılın Golü ödülüne aday gösterilebilecek, Miroslav Stoch’un Fenerbahçe formasıyla 2011-12 sezonunda attığı olağanüstü golü andıran füzesi geldi. Cim-Bom bu golün ardından kontrolü biraz daha eline aldı ve devre 1-0 tamamlandı.

İkinci yarının ilk net pozisyonu 50. dakikada Galatasaray’dan geldi. Bu dakikadan sonra birkaç duran top fırsatı bulan konuk ekip bu fırsatlardan yararlanamadı. 65. dakikadan itibaren üst üste fırsatlar bulan temsilcimiz farkı açma şanslarını kaçırdı. 75. dakikada Kerem Aktürkoğlu’yla ikili mücadeleye giren Zalgiris oyuncusu Hnid kırmızı kart gördü. VAR incelemesi sonrası kart iptal edildi ve maç 11’e 11 devam etti. Zalgiris oyunun son bölümünde daha fazla baskı yaratan taraftı ve duran top imkanlarıyla Galatasaray kalesinde tehlike yaratmaya çalışmadılar. Temsilcimiz sürpriz bir gole izin vermedi ve maçı 1-0 kazanarak 3. tur biletini aldı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi 3. turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana’yla karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar bu takımı da elemesi halinde play-off turunda:

Antwerp

Slovan Bratislava / Maccabi Haifa galibi,

Molde / Klaksvik galibi,

Antwerp Rakow / Aris Limassol galibinden biriyle karşılaşacak.

Torreira dönüyor, Demirbay geliyor

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Okan Buruk, rakip takımın savunmasına ve fiziksel olarak hazır durumda bulunmasına dikkat çekti. Buruk bir sonraki tura daha hazır olacaklarını belirtirken “Torreira tam idmanlara başlıyor yarın. Icardi ve Zaha bizle beraber olacak. Zaniolo sakatlığından dolayı yoktu. Daha güçlü bir kadro olacağız. Bu da oyuna yansıyacak.” dedi.

Deneyimli hoca gelecek turda Kerem Demirbay’ın da aralarına katılacağını belirterek “Kerem Demirbay bir sonraki turda bizle olacak. Çeşitli bölgelere net katkı sağlayacak oyuncu olursa olacak. Şu an hedefimiz bir sonraki tura bu kadroyla girmek…” dedi. Buruk Morutan hakkında “Morutan olumlu işler yaptı. Ona forma şansları veriyoruz. Bugün ilk girdiği bölümde daha iyiydi, sonra bir iki top kaybı yaptı ama genel olarak iyiydi. Onla ilgili kararımızı vereceğiz. İleriye dönük bir karar olacak.” sözlerini söyledi.

Galatasaray’ın teknik direktörü, Milot Rashica transferiyle alakalı “Rashica’nın da şartlar uygun olursa kadromuzda olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Okan Buruk Rashica’yı takımında görmek istiyor.

Mertens, Mata’yı kırmadı

Juan Mata, maçın devre arasında Instagram Hikayeler üzerinden yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Mata’nın attığı ekran görüntüsünde Mertens’e yarın gol atacağını ve kendisine armağan edeceğini söylediği görüldü. Mertens de Mata’ya söz verdi. Belçikalı, golün ardından golf vuruşu sevinci yaparak Mata’ya mesaj gönderdi. Mertens, maçın ardından gol hakkında “Bu gole daha önce çalışmıştık. Kerem ortaladı, top bana geldi ve güzel bir gol oldu.” sözlerini dile getirdi.

Mertens’in Mata’ya hediyesi.

Zaniolo bilmecesi

Nicolo Zaniolo’nun kadroda olmaması üzerine transfer dedikodularında adı geçen isimle ilgili çeşitli senaryolar ortaya atıldı. Okan Buruk maç öncesinde oyuncunun bir sakatlığının bulunduğunu ve 2-3 sonra idmanlara dönebileceğini belirtti. Ancak maç sonrası Burhan Can Terzi, Galatasaray’ın Zaniolo’yu Juventus’a gönderdiğini ve Juventus’un orta saha oyuncusu Locatelli’nin Galatasaray’a önerildiğini yazdı.

 

Cimbom vurdu geçtiCimbom vurdu geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.