Emre Belözoğlu ve Serdar Ali Çelikler birbirine girdi

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kendisi hakkında 'Soyunma odasında dayak yedi' diyen yorumcu Serdar Ali Çeliker'i hedef aldı: Müptezel, seni dövme ihtimalim daha fazla.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Serdar Ali Çelikler'in iddiasına Emre Belözoğlu'ndan çok sert yanıt geldi.

Spor dünyasında sporcuların yorumcularla kavgası eskiden beri süre gelen olaydır. Gazeteciler yalar haber yapmakla suçlanır, eleştiriyi kaldıramayan futbolcular ise işi şiddete döker. Bu konuda yarattıkları polemiklerle bilinen iki isim, yorumcu Serdar Ali Çelikler ile eski futbolcu yeni teknik direktör Emre Belözoğlu karşı karşıya geldi. YouTube kanalı Vole’de program yapan Serdar Ali Çelikler, 3 gün önce ligin ilk yarısında oynanan ve Galatasaray’ın 7-0 kazandığı lig maçından sonra Başakşehir soyunma odasında futbolcu Bertrand Traore’nin teknik direktör Emre Belözoğlu’na vurduğunu iddia etti. Çelikler şunları söyledi: “7-0’lık Başakşehir-Galatasaray maçının ardından oyuncularını sattın. Soyunma odasında Hasan Ali Kaldırım’a ‘bıdı bıdı’ yaptın, adamı kovdurttun. Bertrand Traore da sana vurdu. Sen beni sabaha kadar yalanla.”

Başakşehir’de sezon başı Aston Villa’dan bir sezonluğuna kiralanan Traore’nin kiralık sözleşmesi devre arasında sürpriz bir şekilde feshedilmişti. Hasan Ali Kaldırı Ankaragücü’ne, Epureanu ise Ümraniyespor’a transfer olmuştu.

Futbolcuların saadet zincirinde ünlü dermatolog da para yatırmışFutbolcuların saadet zincirinde ünlü dermatolog da para yatırmış

Emre Belözoğlu’ndan yanıt: Müptezel, seni dövme ihtimalim daha fazla

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Serdar Ali Çelikler’in iddiası hakkında 343 kanalından Ahmet Ercanlar’a açıklama yaptı. Belözoğlu şöyle konuştu: “Ben Emre Belözoğlu olarak medyanın gittiği noktadan artık tedirginlik duyuyorum. Bir yalanı duysan bile teyit ettirmek için uğraşırsın. Ama kaç seferdir aynı şeyi yapıyorlar… Bunlar mitoman, kendi yalanlarına inanıyorlar. Bu söylentinin amortisi bile yok. Bırakın kavgayı tartışma bile söz konusu değil. Benim mizacım serttir. Buna rağmen şimdiye kadar hiçbir öğrencim bana karşı sesini bile yükseltmedi… Bunu uyduran müptezele elbette gereken yanıtı vereceğim. Şunu yazın; bu saatten sonra Serdar Ali Çelikler’i dövme ihtimalim, Traore’den dayak yemiş olma ihtimalinden çok daha yüksektir.”

Başakşehir Giresun'da ilk yarıda maçı kazandı, Emre Belözoğlu saldırıya uğradıBaşakşehir Giresun’da ilk yarıda maçı kazandı, Emre Belözoğlu saldırıya uğradı

Emre Belözoğlu ile Mehmet Demirkol polemiği

Kavga çıkınca eski defterler açılır. Emre Belözoğlu’nun gazetecilerle arası futbolculuk dönemindeyken iyi değildi. 2007’de Türkiye’nin Macaristan’ı 3-0 yendiği maçta topu ağlara gönder Emre Belözoğlu, basın tribününe dönerek kol hareketi yapmıştı. Belözoğlu daha sonra yaptığı açıklamada “Milli maçta gol sonrası yaptığım hareket hiçbir şekilde Türk basınına ve basın tribününe yönelik bir hareket değildir. Bu hareket genel olarak o tribündeki bir kişiye yapılan hareketti ve o kişi kendini biliyor. Böyle bir yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerim” demişti. O dönem Hürriyet gazetesinde çalışan Cengiz Semercioğlu, “O kişi Mehmet Demirkol” iddiasında bulunmuştu. Demirkol ise o dönem Belözoğlu’nun o hareketin o hareketi tüm basına yaptığını, gelen tepkiler üzerine kıvırdığını söylemişti. Demirkol, “Emre çok haklıysa çıkıp ‘ben bu hareketi şu kişiye yaptım’ demeli. Nerede o cesaret” demişti.

Emre Belözoğlu, Macaristan maçında gol attıktan sonra basın tribününe dönerek bu hareketi yaptı.

Mehmet Demirkol ile Emre Belözoğlu 10 yıl sonra 2017’de Başakşehir oyuncularının 3-3 biten Rizespor maçından sonra kameramana yaptığı saldırının ardından yeniden birbirlerini hedef gösterdi. Demirkol’un saldırıyı eleştirmesinin ardından Belözoğlu, “Çıkıyor, benim hakkımda konuşuyor. Allah’ın da bir adaleti var. Bir gün onunla hesaplaşacağız” demişti. Bu sözlerin tehdit olduğunu belirten Demirkol ise şunları yazmıştı: “Emre Belözoğlu kariyeri boyunca beni hiç yanıltmadı. 10 sene önce de bugün de… Dün ‘sözde’ özür dilemeye gittiği yerde ‘Bu yaptığımızı herkes yapmaz’ kibriyle kasıldığı için eleştirdim. Ve biliyordum ki daha da ileri gidecek. Yanılmadım. Şimdi bu eleştiri yüzünden beni tehdit ediyor: ‘Mehmet Demirkol çıkmış benim hakkımda konuşuyor. Allah’ın da bir adaleti var. Bir gün onunla hesaplaşacağız. Allah huzurunda da olsa bu olacak.’ İşte tam da bundan bahsediyordum! Bu kibirden, bu mafya ağzından. Bak Emre! Ben senin hakkında konuşmuyorum. Davranışların hakkında konuşuyorum. Bu sokak mafyası ağzıyla savurduğun tehditlerle ilgili… Korkunç kibirinle ilgili. Ve beni hiç yanıltmıyorsun. Merak ediyorum söylediğin gibi eğer Allah’ın huzuruna kalmazsa bu hesaplaşma nasıl olacak? Söylesene nasıl? Gazeteciyle nasıl hesaplaşılır? Mahkemeye vererek. Eğer bir yalan, iftira veya hakaret varsa verirsin mahkemeye. Mahkum ettirirsin. Peki bugüne kadar beni neden hiç mahkemeye veremedin? Bugün belli ki aklında yine bu yok! Beş kişi saldırıp sonra da özre mi geleceksiniz?”

Emre Belözoğlu cezadan döndüğü maçta ceza aldı! Fenerbahçe'ye karşı yokEmre Belözoğlu cezadan döndüğü maçta ceza aldı! Fenerbahçe’ye karşı yok

Hem Fenerbahçe hem Galatasaray Serdar Ali Çelikler’i yalanladı

Emre Belözoğlu’nun hedef gösterdiği Serdar Ali Çeliker’in televizyon ya da YouTube yayınlarında verdiği bilgilerin yalanlandığı oldu. 2018’de Çelikler, CNN Türk’te ”Bakın bomba haber veriyorum! Ali Koç, cebinden 10 – 12 Milyon euro vererek Altınordu’yu satın alacak’ dedi. Altıordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, iddiayı yalanladı.

26 Şubat 2018’de Galatasaray, NTV Spor’da yayınlanan “Kırmızı Çizgi” programında yorumcu Serdar Ali Çelikler’in “Tudor’u Maicon ile Muslera çiğ çiğ yediler, Hırvat sucuğu yaptılar” sölrei üzerine açıklama yaptı. Galatasaray, söz konusu haberden sonra nedeniyle NTV ve NTV Spor’un temsilcilerinin sarı kırmızılı kulübe ait ait davetlere ve basın toplantılarına akreditasyonlarının durdurdu. Serdar Ali Çelikler mahkemeye verilirken Galatasaray, “Canlı yayında böylesine çirkin iddiaların büyük rahatlıkla dile getirilmesine izin veren yayıncılık anlayışı nedeniyle NTV ve NTV Spor yönetimleri, söz konusu program ve yorumcular hakkında bir yaptırım uygulayana ve kurumsal düzeyde camiamızdan ve oyuncularımızdan özür dileyene kadar, bu yayın kuruluşları temsilcilerinin Galatasaray’a ait basın toplantısı, organizasyon ve davetlere akreditasyonu durdurulmuştur” açıklaması yaptı.Muslera ve Maicon da orta açıklama yaparak şunları söyledi: “Görevi gazetecilik olan birinin bana veya arkadaşlarıma alaycı bir ifadeyle hak etmediğimiz şekilde bahsetmesine ise sadece üzülmüyor, kızıyorum. Ben her eleştiriye saygı duyarken ve hoşgörülü olmaya çalışırken bu ve benzeri kişilerin bizlere saygısızlık yapmasına izin vermek istemiyorum. Kulüp ve ben ayrı ayrı hukuki hakkımızı kullanacağız. Buradan herkese, tüm kulüplerdeki futbolcu arkadaşlarıma sesleniyorum. Eleştiri ve yorumları bir kenara bırakacak olursak, itibarınızla şerefinizle ağzından çıkan iki kelimeyle oynayabilen bu insanlara sessiz kalmayalım.”

Cüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisineCüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisine

Fenerbahçe’de Serdar Ali Çelikler ile 30 Aralık 2021’de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada “Dijital spor içeriği platformu olan Vole’de yorumlar yapan Serdar Ali Çelikler isimli şahsın, bir süredir ortaya koyduğu haddini aşan yaklaşım üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle belirtmek gerekir ki; bahsi geçen şahsın yorumlarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmek mümkün değildir. ‘Bana bilgi geldi’, ‘Kulübün içinden birinden aldım’ benzeri yaklaşım ve yalanlarla kendi hayal gücünü insanlarla paylaşan bu kişiyi dikkate almama konusunda taraftarlarımızı ve camiamızı da uyarmak istiyoruz. Bu kişinin, Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve futbolcularımız hakkında ortaya attığı yakışıksız yaklaşım ve üslubu konusunda kendisini uyarıyor; yapacağı tüm yorumları eleştiri sınırları çerçevesinde yapmaya davet ediyoruz.”

İrfan Can Kahveci, Serdar Ali Çelikler’e ‘Şaklaban’ dedi.

İrfan Can Kahveci’den Serdar Ali Çelikler’e: Şaklaban

Fenrebahçeli İrfan Can Kahveci de kendisini sorumluluk almakla suçlayan Serdar Ali Çelikler için sert ifadeler kullanmıştı. Çelikler’in “İrfan Can Kahveci, kendisini yıldız zanneden bir adam. O frikikte o topu Ferdi’ye nasıl atarsın? Sorumluluk almıyorsun. Ben yemem bunları! Ferdi’ye vereyim o ortalasın, Osayi’ye atayım o koşsun. Sorumluluk alacaksın” sözlerine Kahveci şöyle yanıt vermişti: “Merak etme ben çok sorumluluk alıyorum. Sorumluluklarımdan biri de sizin gibi şaklabanların, kötü bir şeyde ortalığı karıştırmaya çalışıp sürekli birilerini ortaya atanların, algı yapmaya çalışanların, ailemize karıştırmasına izin vermemek. Oynarız veya oynamayız her zaman takımımıza destek olur, Fenerbahçe’nin iyiliği için herkesle mücadele ederiz biz merak etme sen. Geçen sene üstümüze yaptığın algıları geçtik, yemeyiz bunları.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.