Erden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

Gündemi değerlendiren Galatasaray Kulübü Başkan Vekili Erden Timur çarpıcı açıklamalarda bulundu. Timur Fenerbahçe’nin sosyal medyada ve basında örgütlü bir yapısı olduğunu bunun incelenmesi gerektiğini belirtti.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Erden Timur çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi hedef gösterdi.

Sezona Süper Lig’de 7 galibiyet, 1 beraberlik; Şampiyonlar Ligi’nde 1 galibiyet 1 beraberlikle oldukça formda giren Galatasaray’da Erden Timur gündeme dair açıklamalarda bulundu. Timur geçtiğimiz yaz büyükler arasındaki transfer rekabetine de değindiği açıklamaları fazla konuşulacak noktalara değindi.

“’Temiz eller operasyonu’ yapılması lazım”

Timur Türk futbolundaki düzenin değişmesi için “Hakem hatalarının bağımsız raporlanmasını istedik. 9 hakem tüm maçları izlesin, 15 günlerini alır. Ne çıkıyorsa kabul ediyoruz. Basit hata, kritik hata. Kim, kaç puan avantaj sağlamış? Neden yapmıyoruz bunu? Teraziden kaçan, hile yapıyordur. Türk futboluna İtalya’daki gibi; ‘Temiz eller operasyonu’ yapılması lazım” dedi.

George Gardi: Icardi'ye 5 katını verdiler, Galatasaray'ı seçtiGeorge Gardi: Icardi’ye 5 katını verdiler, Galatasaray’ı seçti

“Örgütlü bir düzenle karşı karşıyayız”

Timur sözlerinin devamında; “Örgütlü bir düzen ve örgütlü bir yapıyla karşı karşıyayız. Ben kıvırmayı sevmem, net cevap veriyorum. Evet şu an bahsettiğim kulüp Fenerbahçe. Aynı örgütlü bir yapı Galatasaray’da yok. Savcılığı göreve davet ediyorum. Hodri meydan. Ben diyorum ki, savcılık soruşturma açsın. Tüm telefon kayıtları incelensin. Tüm hesaplar incelensin. Herkes insanların hakkını yiyor. İftira, hak yemek. Bunlar oluyor. Hodri meydan diyorum. Yarın imza vermeye hazırım. Sadece benimki incelensin, yine tamam. Çünkü sosyal medya ile belli belirsiz bir şey yapıp insanları baskı altında tutuyorsunuz. O baskı bu işin özgürleşmesine engel oluyor. Bu da gelişmeye engel oluyor.” dedi.

Timur daha sonra devam ettiği konuşmasında “Benim özür dilediğim yerde, bir sürü insanın neleri dilemesi gerekiyor! Ben bir şey dedim, ‘Herkes açıkla’ diyor. Diğerleri de söyledi. Ali Bey de Florya için konuşacaktı.” diyerek mesaj gönderdi.

Erden Timur: Transfere 30 milyon euro harcadıkErden Timur: Transfere 30 milyon euro harcadık

Bu konuşmanın devamında Timur’a “Kirlilikten kastınız ne? Şike mi var?” denildi. Timur “Galatasaray ile ilgili bir konu için medya mensubuyla konuşabilirsiniz. Ancak medya yöneticisini arayamam! Neden arayayım? Başkan da olsan arayamazsın! Tam tersi, hiç görüşmemen lazım. MHK üyesi, PFDK üyeleri, temsilciler… Benim konuşmamam lazım onlarla! Ancak konuşan insanlar var.” diyerek yanıt verince “Saha sonuçlarını etkileyecek seviyede mi bu konuşmalar?”  sorusu geldi ve Timur “Evet” yanıtını verdi.

Timur daha sonra “Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi! Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023’te gerçekleşiyor. Lale Orta’nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. 3 Şubat sabah Adana Demirspor – Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Genceler’e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor. Lale Orta’nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta ‘Bu pozisyonu Ali Koç’a gönderdim’ demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nerede bileceğiz. TFF bunu incelesin.” sözlerini söyledi.

Orta’nın Büyükekşi’yi manipüle ettiğini belirten Timur “Lale Orta, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye kendilerini manipüle ettikleri yönünde şeyler söylüyor. MHK Başkanı, TFF Başkanı’nı Ryan Donk-Nicolo Zaniolo pozisyonu için manipüle ediyor. Pozisyonu düzgün göstertmiyor. Pozisyondaki bazı görüntüler atılıyor, bu zaten medyaya da yansıdı.” sözlerini söyledi.

Dursun Özbek: Tete'de risk görmedik... Erden Timur: Ziyech'in sağlık kontrolleri bitmek üzereDursun Özbek: Tete’de risk görmedik… Erden Timur: Ziyech’in sağlık kontrolleri bitmek üzere

“Koç bana dosya hazırlattı”

Erden Timur Ali Koç hakkındaki göndermelerine “Bir spor yöneticisinin hakkında şikayet hattı kurduğunu görmedim. Fenerbahçe kurdu. Ali Bey kendisi söyledi bunu. Hakkımda yarın ne iftira kampanyaları yapılacak! Bir mevlite gittiğim için neler denildi. Kadın – erkek birbirine sarılıyor. El öptüğüm söyleniyor ama ben el öpmüyorum. Kadın var, tarikat lideri deniyor! Komedi! Bir spor yöneticisiyle ilgili bu da çıktı. Ali Koç, benimle ilgili dosya hazırlattığını söyledi. Sonra öyle bir şey söylemedim falan demeye getirdi.” diyerek devam etti.

Erden Timur bir kez daha ‘örgüt’ kelimesini kullanarak “Ne yaşanacaksa yaşanacak! Söylediklerimin doğru olduğunu biliyorum. Bir daha yaşanmaması için söylüyorum. Kayıtları biz de verelim, dibine kadar soruşturulsun! Galatasaray mı şampiyon? Fenerbahçe mi şampiyon? Bunu umursarsak, leş veya değersiz bir varlığız. İtalya bak ne oldu? Şike, mike bak gitti! Şimdi yeniden yükselmeye çalışıyor. Erden Timur güme gitmesin, Ali Koç güme gitmesin, Dursun Özbek güme gitmesin… Çocuklarımızın geleceğinden çalmayalım. Herkes kayıt verecek. Bu tezgah, büyük tezgah. Burada büyük suç var! terör örgütü demiyorum. Örgütlü bir yapı var. Soruşturulsun! Çamur atmak, sahada bir şey elde etmek… İncelensin hepsi. Sistemden beslenenler, sistemi değiştiremezler.” sözlerini söyledi ve “temiz lig” çağrısı yaptı.

Erden Timur’dan 2 saat 40 dakikalık yayında çarpıcı iddialar.

“Ali Şansalan’ı istemedik”

Timur Beşiktaş’la oynadıkları karşılaşmaya Ali Şansalan’ın atanmamasını istediklerini hatırlatarak “Ali Şansalan’ın Beşiktaş – Galatasaray maçına atanmamasını istedik. Beşiktaş Kongre üyesi ile Alanyaspor maçı öncesinde aynı otelde kaldığı, yemek yediği, aracına bindiği yönündeki konuları TFF’ye sorduk. İlgili soruşturmanın ardından Yaşar Kemal Uğurlu ceza aldı. Neden Ali Şansalan ceza almadı? Bu soruların yazılı olarak TFF’ye gönderilip gönderilmediğini öğrenirim ve size söylerim.” dedi. Timur konu hakkında sözlerine “17 yaşında iki çocuk birbirini bıçakladı, biri öldü! Bilebilir miyiz? Medyaya yansıdığında bu bilinir. Bu gerginlik işi oraya götürüyor. Dursun Özbek’e ‘İlk bizim çocuğumuz ölsün’ dedim. Daha ligin başı. O yüzden bazı soruları da göndermedik TFF’ye. Risk alıyorum ve konuşuyorum.” diyerek çarpıcı şekilde devam etti.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

Timur bu gerginliği artıranın katil olduğunu belirterek uzun süredir konuşmadıklarını da açıkladı. Timur “Geçen sene PFDK kararlarıyla Fenerbahçe 11 blok kapatma cezası almış, biz 40 küsur. Temsilciler Kurulu’nda Ertuğrul Arslan var, Koç Grubu’nda çalışıyor. Satış Müdürü olarak yazıyor. Bizim maçlara geldikten sonra hep ceza alıyoruz. Trabzonspor maçında aşağıya iniyor, aşağıya inme yetkisi yok. Onun da görüntü kaydı var. Bu kadar cezayı nasıl alıyoruz? Açıklanması lazım. TFF Başkanı’nın bu konuları destekleyeceğini düşünüyorum. Çok isteyene 3 şampiyonluk daha verilsin, bu işleri çözelim! Bu işlerin çözülmesi için yalvarmam gerekiyorsa, yalvarırım. Samimiyim, ben ve çevremdeki herkes incelensin!” dedi.

Timur ayrıca “Fenerbahçe – Beşiktaş maçında yayıncı kuruluşun sunucusu devre arasında Arda Güler’in penaltı pozisyonun detaylı gösterilmediği için yönetmeni arıyor mu? Bu aramalar bir standart mı? O yönetmen görevde mi? Geçen sene tartışmalı lehte pozisyon sayıları en fazla Fenerbahçe’ye ait. Tartışmalı aleyhte pozisyon sayılarında en lider Galatasaray. TFF Başkanı’na Galatasaraylı diye baskı yapılıyor. “Opta geçen sene “Galatasaray şu kadar penaltı kazandı” diye istatistik geçiyor. Başındaki kişi, yayıncı kuruluşta program yapıyor. Aynı Opta geçen sene Fenerbahçe, Avrupa’nın penaltılarını söylemiyor. Bizden tepki gelince söylediler. Anadolu Ajansı’ndaki Galatasaraylı az sayıda takipçisi olan muhabir bir şey paylaşıyor. 3 kişi Anadolu Ajansı’nı arıyor. Şimdi takipçimiz fazla, Opta’ya zarar mı verelim?” açıklamasını yaptı.

Zaniolo konusu

An itibarıyla İtalya’daki bahis skandalında adı geçen isimlerden biri olan ve hesapları inceleme altında bulunan Nicolo Zaniolo’yla ilgili Timur, “Çıkacak sonuca göre Zaniolo durumunun bir zararı da olabilir. Oyuncuyla da menajeriyle de konuştuk. Menajerinin de dediği böyle bir şey kesinlikle yapmadığı üzerineydi. Blackjack vb. şeyler oynadığı söylendi. Bunun da 150 bin euro gibi bir cezası var. Düzgün, genç heyecanlı birisi Zaniolo. Biz Zaniolo’nun beyanına inanıyoruz. Aston Villa da Zaniolo için kararı bekliyor. Çıkacak sonuca göre, bir şey yapacağız.” dedi.

Zaniolo ve Tonali için yeterli delil yokZaniolo ve Tonali için yeterli delil yok

Sözünü verdiği belgeler

Erden Timur 2022-23 sezonu devam ederken “Elimde belgeler var, sezon bitince açıklayacağım” demiş ancak sezon bitimiyle belge açıklaması yapmamıştı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Timur “Geçmişte bir söz vermiştim. O yüzden bu yayına çıktım. Toplumumuzda büyük bir güven sorunu var. Ben o dönem gerçekten ligi yıpratmamak için açıklamamıştım. İnsanlar da görecek, bunlar bize katkısı olacak şeyler. Doğru şeyler konuşup, doğru şeyler önereceğiz. Süper Lig, 6 büyük ligden biri olacak. 6 büyük ligden biri olursak, Galatasaray Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilir. Fenerbahçe, Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilir, Avrupa şampiyonu olabilir.” sözlerini söyledi.

400-500 milyon dolarlık fon hedefi

Erden Timur uzun vadede Galatasaray’ın elini rahatlatacak projesi hakkında “City Group gibi bir Gala Group oluşturacağız. Daha fazla oyuncuya daha fazla üst seviyede yer verebileceğimiz bir fon yapacağız. Sponsorluk konusunda son üç aydır çalışıyorum. Orada Niyazi ve Naci Bey var. Gayrimenkul konularında ben ilgileniyorum. Hepsinin liderliğinde Dursun başkanımız var. Tüm bunların koordinasyonuyla ilgili Eray Bey ve Can Bey var. Bir şekilde ihtiyaç olursa ki biz büyük bir proje için geldik. Burak Başkan döneminde ona faaliyet dışında bir gelir elde etme projesi götürdüm. Önemli olan varlık satmadan kar etmek. Varlığını satmadan kar etmek sürdürülebilirliğini sağlıyor. Hiç futbolcu satmadan gelir elde etmek, ödediğiniz faizden daha yüksek olursa borcunuzu ödeyebiliyorsunuz. Yıllar sonra ilk defa bu sezon kar edeceğiz. 400-500 milyon dolarlık bir fon oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resmen açıklandı... Derbinin mutlak favorisi GalatasarayResmen açıklandı… Derbinin mutlak favorisi Galatasaray

“Ronaldo için iletişime geçmiştik”

Dünya yıldızlarını transfer eden Galatasaray’da Timur, Cristiano Ronaldo ile ilgili konuştu. Timur “Her yıldız ismin akıllara gelmesi, toplumun özgüvenini arttırıyor. Cristiano Ronaldo ile yemek yemedim. Aracı kanalı ile fikrini sordum. ‘Şu oyuncuya gidersek, alamazsak bize ne derler?’ diye düşünmemek lazım. Yüzde bir ihtimal de olsa gideceğiz peşine. Ronaldo’ya Inter Miami’nin Messi’ye önerdiğine benzer bir teklif sundum. Bize yanıt olarak olmayacağı söylendi. Kafasını karıştırmış olabilir miyiz diye düşündük ama düşündüğümüzle kaldık. ” dedi.

Timur transfer süreciyle alakalı ayrıca “Matteo Guendouzi, Sofian Amrabat gündemdeydi. Sadio Mane ile bir kere konuştum. Paulo Dybala, bize söylendi. Mane ile transfer değil, Afrika’daki vakfım için konuştum. Leandro Paredes hiçbir zaman kesin olarak ‘Geliyorum’ demedi.” dedi. Son günlerde gündeme gelen Matthias Vecino ile alakalı Timur “Matias Vecino’dan önce başka isimler vardı. Ancak harcama limitimiz yok diye 5 hafta beklettik. Süreç uzayınca, oyuncular sizi gayri ciddi görebiliyor. Başka isimler çıkıyor ve kafaları karışıyor. 6 da oynayabilen 8 numara arıyorduk. Vecino için bizim taraf imza attı. Maurizzio Sarri, Lazio’nun sahibine ‘Giderse, ben olmam’ dedi. Geçen Sarri de açıkladı. Biz dediğimizde inanılmadı. Tanguy Ndombele çok iyi bir oyuncu ama 8 numara.” sözlerini söyledi.

Suudi Arabistan: Bu transferler daha başlangıç!Suudi Arabistan: Bu transferler daha başlangıç!

Szymanski transferi

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yaz boyunca birçok yıldız için karşı karşıya geldi. Bu isimlerden biri Sebastian Szymanski’ydi. Szymanski transferi hakkında konuşan Timur “Szymanski iyi oyuncu dedim. Fred iyi oyuncu dedim. Rashica iyi oyuncu dedim. Transfer çalımı, önemli olmayan bir kavram. Bu, kulüpleri birbirlerine kırdırıyor. Bazen aynı oyunculara talip olabiliyorsunuz. Biz Zaha’yı aldık, bir şey demedim. Demem de. Rakiplerimiz Fred’de, Szymanski’de ve Rashica’da neler dediler. Szymanski’nin tercihi bizdik ama o paraları veremezdik. Harcama limitimiz yoktu.” dedi. Timur ayrıca “Doğruyu yapmaya çalıştığım için hedef Erden Timur oluyor. Onlar da çok iyi transferler yaptı. Tete ve Zaha transferleri sonrası bir şey demedim. Szymanski için Florya’ya geldiğini söylediler. Szymanski dürüstse, Florya için konuşur. Görüştük diyorum zaten.” sözlerini söyledi.

Szymanski transferi büyük olay yaratmıştı.

 

 

Okan Buruk, Victor Nelsson, totemler…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.