Erden Timur’un Lale Orta iddiası VAR’a gitti!

Galatasaray Sportif Aş Başkanvekili Erden Timur'un, Lale Orta'nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a VAR görüntüsü verdiği iddasını araştıran TFF Etik Kurulu hakemlere dört soru sordu.

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Lale Orta, Erden Timur'un iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın 1-1 biten Adana Demirspor – Fenerbahçe maçındaki bir pozisyonun VAR görüntüsünü alarak, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdiğini iddia etti. Timur 17 Ekim’de A Spor’da, “Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi… Kaydı var. Olayın gerçekleştiği tarih 3 Şubat 2023” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Erden Timur’un iddiasını yalanlarken “Lale Orta’nın VAR görüntüsü ya da herhangi bir görüntüyü bizzat tarafıma göndermesi ya da servis etmesi gibi bir olay katiyen gerçekleşmemiştir. Külliyen yalandır, iftiradır” dedi. İddianın gerçek olmadığını bilerten Lale Orta ise şu açıklamayı yaptı: “Kesinlikle ne sayın Ali Koç’a ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmiştir. Tamamen asılsız bir haberdir.”

TFF'den Ali Koç ve Erden Timur hamlesiTFF’den Ali Koç ve Erden Timur hamlesi

Bu iddianın ardından Türkiye Futbol Federasyonu konuyu araştırması için Etik Kurulu’nu görevlendirdi. Hürriyet’te yer alan habere göre daha önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a bir yazı gönderen Etik Kurulu, bu kez VAR hakemlerine soru gönderdi. TFF Etik Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuray Ekşi imzasıyla hakemlere dört soru yöneltildi.

Etik Kurulu’nun VAR hakemlerine yönelttiği sorular şöyle…

1- Dönemin MHK Başkanı Lale Orta, Adana Demirspor – Fenerbahçe arasında oynanan müsabakadaki bir pozisyonun VAR kaydını, VAR odasından aldı mı?

2- Bu kaydı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gönderdi mi?

3- Bu görüntüleri bazı hakem arkadaşlarına gösterdi mi?

4- Yukarıdaki soru haricinde söylemek istediğiniz başkaca bir husus var mıdır?

Soruların 3 gün içinde cevaplanması istendi

Nuray Ekşi imzasıyla gönderilen yazıda “Bu sorulara cevaplarınızı ve varsa ilave açıklamalarınızı 3 gün içerisinde kurulumuzun faksına yollamanızı ve aslını aynı gün içerisinde TFF’ye göndermenizi rica eder, aksi halde dosya içindeki mevcut delillerle karar verileceğini ihtar ederim” denildi.

Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! 'Sözlü ifade alın'Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! ‘Sözlü ifade alın’

Etik Kurulu Ali Koç’a da sormuştu

Etik Kurulu, VAR hakemlerine yönelttiği soruları daha önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a da sormuştu. Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda, kendisine yöneltilen iki soruyu açıklamıştı. Sorular şöyleydi…

1- Adana Demirspor A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan müsabakadaki bir pozisyonun VAR görüntüsü, dönemin MHK Başkanı Lale Orta tarafından size gönderildi mi?

2-Yukarıdaki soru haricinde söylemek istediğiniz başkaca bir husus var mıdır?

Fenerbahçe Etik Kurulu’na gönderilen cevabı yayınladı

Fenerbahçe, Etik Kurulu tarafından Ali Koç’a sorulan 2 soruya verilen yanıtı resmi kanallar üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Verilen cevapta “VAR görüntüsü Orta tarafından hiçbir suretle gönderilmedi. Üzerinden 20 gün geçmesine rağmen iddia sahibi tarafından herhangi bir delille desteklenemedi” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.