Ergin Ataman Fenerbahçeli taraftarlarla küfürleşti, asansörde polis tarafından itildi

EuroLeague Final Four'da Fenerbahçe'yle karşılaşacağı maç için Berlin'e giden Panathinaikos kafilesinin otele girişi sırasında başantrenör Ergin Ataman ve otel önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar arasında küfürleşmeye varan tartışma yaşandı.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman ve Fenerbahçeli taraftarların arası Final Four maçından önce gerildi.

EuroLeague’de Final Four heyecanının başlamasına kısa süre kala organizasyonda mücadele edecek takımlar Berlin’e vardı. Panathinaikos kafilesi otele girerken de şok edici bir olay yaşandı.

Kapının önünde toplanan bir grup Fenerbahçeli taraftar ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman arasında sözlü atışmalarla başlayan tartışma bir anda büyüdü. Karşılıklı küfürleşmelerin yaşandığı ortamda çok sinirlendiği görülen Ergin Ataman’ın “Güvenlik nerede” diye bağırarak tepki gösterdiği görüldü.

Yaşanan olayın ardından kapıdan girip lobiye geçen Ataman’ın öfkesi geçmedi. “EuroLeague nerede, güvenlik nerede” diyerek tepki gösteren Ataman’a otelde bulunan bir Fenerbahçeli taraftar “Koç gerek yok bunlara, yapma” dedi. Öfkesini o taraftara da yönelten Ataman bağırarak “Gidin buradan ne işiniz var burada, nerede bu güvenlik? Gerek olmayan daha buraya gelir gelmez bana küfretmeleri, çıkın buradan” dedi.

Polis müdahalesi sonrası yere düştü

Yaşanan olayların ardından odasına çıkmak için asansöre yönelen Ataman bu kez de Alman polisiyle sorun yaşadı. Otelde bulunan AA muhabirine konuşan Ataman “Konaklayacağımız otele girerken ilk önce Fenerbahçe taraftarının saldırısına uğradım. Daha sonra ailemle asansöre binerken bizi koruması gereken polisin beni itmesi sonucunda yere düştüm. Beni tartakladılar. Bu olayın görüntüleri ve şahitleri var. Cumhurbaşkanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza ve Berlin Büyükelçiliğimize haber verdik. Sağ olsun ilgileniyorlar. Şu an lobide bekliyoruz. Odaya çıkmamıza izin vermiyorlar” dedi.

Eurohoops kaynaklı bilgilere göre bir süre sonra olaya karışan Alman polis memuru otele geri dönerek Ataman’dan özür diledi. Ergin Ataman özürü kabul edince de olay kapandı.

Ergin Ataman: Sağduyulu Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sorunum yok

Yaşanan olaylar sonrası Ergin Ataman demeç vermeyi sürdürdü. Güvenlik önlemlerinin yoksunluğundan yakınan Ataman “Olayı büyütme şeyinde değiliz. Polisin tabii burada daha dikkatli olup otele girişte takımı koruma altına alması gerekiyordu. Burada bir ihmal oluştu, ama büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Benim zaten Fenerbahçe kulübüyle ve sağduyulu Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sorunum yok, ama maalesef bu tip sürekli provokasyon yapan holiganlar da her yerde ve her kulüpte mevcut. Umarım Alman polisi de bunlara gerekli dersi verir, bütün takımlara gerekli korumayı sağlar, çünkü bizim de holiganlarımız gelecek. Ciddi bir güvenlik eksikliği gözüktü. Maalesef başımıza tatsız bir olay geldi. İnşallah bu olay Alman polisinin turnuvaya güvenlik açısından daha fazla ehemmiyet vermesi için sebep olur. Büyükelçimiz hemen gelip destek oldu, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Fenerbahçe ve Panathinaikos arasındaki EuroLeague Final Four yarı final maçı 24 Mayıs Cuma günü saat 19:00’da oynanacak.

Ergin Ataman: Fenerbahçe'ye karşı gücümüz savunmamızErgin Ataman: Fenerbahçe’ye karşı gücümüz savunmamız

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.