Ergin Ataman sözünü tuttu… Panathinaikos son dörtte

EuroLeague play-off beşinci maçında Maccabi'yi OAKA'da ağırlayan Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos rakibini 81-72 mağlup ederek adını Final Four'a yazdırdı.

Spor 8 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Kendrick Nunn'ın yıldızlaştığı maçta Panathinaikos Final Four'a yükseldi.

EuroLeague play-off beşinci maçında kazanan ekibin Final Four bileti alacağı karşılaşma Panathinaikos ve Maccabi arasında OAKA’da oynandı. Yunan taraftarların Atina’da muazzam bir tribün atmosferi yarattığı müsabakaya iyi başlayan taraf deplasman temsilcisi oldu.

İlk çeyreği 21-19 önde geçen İsrail temsilcisi devre arasına da 41-41’lik eşitlikle gitti. Üçüncü periyotta da dengeli ancak beşinci maç sertliğinin her anlamıyla hissedildiği mücadelede yakın takip sürse de öne geçmeyi başaran Pana son 10 dakikaya 58-56 üstün gitti. Karar periyoduna iyi başlayan ev sahibi ekip seri yakaladı ve Kendrick Nunn’ın üç sayılık isabeti sonrası Maccabi koçu Kattash’a mola aldırdı. Mola dönüşü Nunn önderliğinde farkı açmayı sürdüren Panathinaikos mücadeleden 81-72’lik üstünlükle ayrılarak adını Final Four’a yazdıran taraf olmayı başardı.

12 yıl sonra son dört takım arasına kalmayı başaran Panatinaikos’ta OAKA’yı dolduran yaklaşık 20 bin Yunan taraftar büyük sevinç yaşadı. Bu sevince ortak olan Ergin Ataman ise kariyerinin altıncı Final Four’unu kendisiyle özdeşleşen yumruk şovuyla kutladı.

Ev sahibi ekipte Kendrick Nunn 26 ve Kostas Sloukas 15 sayıyla oynadı. Maccabi Tel Aviv’de ise Lorenzo Brown, 19 sayı üretse de takımının elenmesine engel olamadı. Pana’nın Final Four yarı finalindeki rakibi Monaco ve Fenerbahçe arasında oynanacak bir diğer play-off beşinci maçının galibi olacak. Berlin’de düzenlenecek dörtlü final organizasyonu 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ergin Ataman: Yumruklarımı Türk halkı için kaldırıyorum

Geçen sezon ligi 17’nci bitiren Panathinaikos’u görev aldığı ilk sezonda Final Four’a taşıyan Ergin Ataman karşılaşmadan sonra sıcağı sıcağına demeç verdi. Zaferin ardından konuşan başarılı başantrenör “Öncelikle Maccabi Tel Aviv‘i tebrik ederim, onlara çok büyük saygı duyuyorum. Seri boyunca sonuna kadar mücadele ettiler ancak taraftarlarımızın önünde kazanmayı başardık. İnanılmaz bir sezon sonucu Final Four’da olmayı hak ettik. Sezon boyunca harika oynadık ve ikinciliği aldık. İlk maçı kaybettik ama öz güvenimizi hiç yitirmedik, hep kendimize inandık. Oyuncularımıza hep sonuna kadar güvendim. Bu kez yumruklarımı tüm taraftarlarımız ve beni destekleyen Türk halkı için kaldırıyorum. Bu yumruklar Final Four için, biz EuroLeague şampiyonluğu için adayız” dedi.

Kendrick Nunn kontratı kaptı

Panathinaikos’un 12 yıldır beklenen zaferi elde ettiği anda İspanyol basınına takımı yakından ilgilendiren bir haber düştü. Gazeteci Chema de Lucas’ın geçtiği bilgiye göre Pana süper yıldızı Kendrick Nunn’ın sezon sonu sona erecek kontratını iki yıllığına uzattı. Nunn’ın yeni sözleşmesinde yaz aylarında geçerli olacak biçimde NBA çıkış maddesinin olduğu da belirtildi. Yıldız oyuncunun iki yılda toplam beş milyon euro civarı bir kazanç elde etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Berlin bileti için Monaco deplasmanındaFenerbahçe Berlin bileti için Monaco deplasmanında

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.