Ergin Ataman ve Fenerbahçe karşı karşıya ancak bu ilk değil

Ergin Ataman ve Panathinaikos takımı Berlin'deki otele giriş yaparken otelin önündeki Fenerbahçeli bir grup taraftar ve Ataman arasında gerginlik yaşandı. Ancak bu iki taraf arasında ilk gerginlik değil.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman ve Fenerbahçe arasındaki gerginlikler eskiye dayanıyor.

EuroLeague’de Final Four heyecanı yaklaşırken gerginlik saha dışında başladı. Çarşamba akşam saatlerinde Panathinaikos kafilesi konaklayacağı otele gelirken otel önündeki bir grup Fenerbahçe taraftarı ve PAO koçu Ergin Ataman arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe taraftarının Ataman’a “doping yapsana” tezahüratını yaptığı duyulurken deneyimli koç küfürle karşılık verdi. Bu küfür üzerine taraftar grubu da küfürle cevap verince iki taraf arasında ufak bir gerginlik yaşandı. Bu gerginlik fiziksel temasa dönmezken Ataman daha sonra otele girdi.

Otelin içinde de bu gerginlik devam ederken “Güvenlik nerede” diyerek yakınan Ataman daha sonra AA’ya konuştu. Deneyimli isim “Konaklayacağımız otele girerken ilk önce Fenerbahçe taraftarının saldırısına uğradım. Daha sonra ailemle asansöre binerken bizi koruması gereken polisin beni itmesi sonucunda yere düştüm. Beni tartakladı. Bu olayın görüntüleri ve şahitleri var. Cumhurbaşkanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza ve Berlin Büyükelçiliğimize haber verdik. Sağ olsun ilgileniyorlar. Şu an lobide bekliyoruz. Odaya çıkmamıza izin vermiyorlar” dedi.

Ataman daha sonra “Benim Fenerbahçe Kulübü’yle, sağduyulu Fenerbahçe taraftarıyla hiçbir sıkıntım yok. Ama maalesef sürekli bu tip provokasyon yapan holiganlar her kulüpte var. Umarım Alman polisi de gerekli dersi alır ve bütün takımlara gerekli korumayı sağlar. Bizim de holiganlarımız gelecek. Burada ciddi bir güvenlik eksiği görüldü. İnşallah bu olay da örnek olur. Maalesef tatsız bir durum başımıza geldi. Alman polisinin de turnuvaya güvenlik açısından ehemmiyet vermesini sağlar” diye konuştu. Koçun otel içindeki bazı Fenerbahçeli taraftarlara da “Gidin buradan” diyerek bağırdığı görüntüler gündem olmuştu.

Bu Fenerbahçe ve Ergin Ataman arasındaki ilk gerginlik değil. 2009 yılında oynanan Süper Lig final serisinde Anadolu Efes (o zamanki adıyla Efes Pilsen) Fenerbahçe’yi 4-2 ile geçmişti. Ergin Ataman’ın takımındaki iki basketbolcu daha sonra yapılan doping testinde pozitif örnekler vermişti. O isimlerden Kerem Gönlüm ceza almış, Mario Kasun ise kariyerine Türkiye’de devam etmemişti.

Bu olayın ardından Fenerbahçe taraftarı Ataman’a doping yapsana tezahüratı yapmaya başlamıştı. Haziran 2014’teki maçta fark açıkken sonlara doğru mola alan Ergin Ataman bu olayın ardından da Fenerbahçe taraftarlarınca “Mola alsana” tezahüratlarıyla karşılaşmıştı. Maçın ardından da basın toplantısında Ataman “Beni en çok üzen şey daha önce birlikte çalıştığım Mahmut Uslu’nun pantolonunu tutarak “Seni s….m” demesi oldu” demiş, bu gündem olmuştu. Söz konusu serinin son maçında Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanına çıkmamış ve Fenerbahçe seriden 4-3 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarda görev yapan Ataman son Anadolu Efes macerasında da sık sık Fenerbahçe taraftarıyla karşı karşıya geldi. Bunlardan birinde hem küfürlü hem de “doping yapsana, mola alsana” gibi tezahüratlara önlemini kulaklık takarak aldı. Kulaklıkla ısınma bölümüne çıkan Ataman’ın bu tarzı o dönemde de gündem oldu.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig yarı final serisinden sonra da iki taraf karşı karşıya geldi. Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi 3-1’le saf dışı bırakıp adını finale yazdırdı. Maç sonrası istenmeyen olaylar yaşandı. Fenerbahçe Basketbol Şube Sorumlusu Sertaç Komsuoğlu “Biliyorsunuz maç sonunda bir şey yaşandı. Rakip takımın hocası, tamamen bizleri tahrik etme anlamında hareketler yaptı. Bu basın tribününde de görüldü, herkes gördü. Bu hocanın klasik tavırları. Sonra da 1-2 yerde Fenerbahçe yöneticileri hocaya saldırmış gibi şeyler çıkmış. Biz saldırmadık. Zaten hoca, 1-2 el hareketi yapıp kaçtı ki eğer saldırsaydık 1-2 el hareketi yapıp kaçamazdı ama Fenerbahçe’nin yöneticilerine de biz hareket yaptırmayız. Artı bizim muhatabımız değil. Arkadaş, hoca. Yani Fenerbahçe ister, o da alır istiyorsa onu. Hoca… Yani Fenerbahçe yöneticisinin muhatabı değil” diye konuştu.

Son olarak Berlin’de yaşanan bu gibi benzer olayların birçoğunun devamı niteliğinde. Oteldekiler olaylar ne ilk ne de son olacak gibi görünüyor. Ataman her ne kadar Panathinaikos’u çalıştırıyor olsa da Fenerbahçe taraftarıyla sık sık karşı karşıya geliyor. Ataman’ın PAO’su ve Fenerbahçe 24 Mayıs Cuma akşamı saat 19.00’da Berlin’deki Uber Arena’da karşı karşıya gelecek ve EuroLeague’de finale çıkma mücadelesi verecekler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.