Eritre’nin Dünya Kupası hayaline devlet engeli

Eritre Devleti, ülkeden kaçış olaylarının artmasından ötürü milli takımın 2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'ne katılmasını yasakladı.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Eritre'ye devlet engeli.

Dünya futbolu tarihin en ilginç çekilme hikayelerinden birine tanıklık etti. Eritre Devleti, ülke milli takımının Dünya Kupası Elemeleri’nde yer almasını yasakladı ve takımı turnuvadan çekti. Bunun sebebi yurtdışına çıkan sporcuların gittikleri ülkelere kaçmaları.

Son olarak 2019’da Doğu ve Orta Afrika Kupası maçı için Uganda’ya yapılan seyahatte 7 futbolcu ülkeden kaçtı. Aynı sene içinde genç milli takımdan 4 sporcu Zanzibar’a gitti. 2021’de bu kez kadın milli takımından 5 sporcu Uganda maçı öncesi kayboldu. Elemelerde Fas, Zambiya, Kongo, Tanzanya ve Nijer’le eşleşen Eritre mücadele etmeyecek.

Yaklaşık 3.5 milyon nüfusu olan Eritre Afrika kıtasının en yoksul ülkelerinden biri. Diktatörlük rejimi altında yönetilen ülkede nüfusun yüzde 15’ine yakın iltica etti. Devletin milli takım sporcularının da aynı şeyi yapmak adına milli takım maçlarını fırsat olarak değerlendirdiğini düşünüp Dünya Kupası Elemeleri’nde takımı çektiği belirtiliyor.

Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan'daAvustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.