Ersun Yanal Montella’yı yorumladı: Ben umutlu değilim

Türkiye Futbol Federasyonu, perşembe akşam saatlerinde Stefan Kuntz’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Vincenzo Montella’nın geldiğini açıkladı. Değişikliği yorumlayan tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal ‘’Ben umutlu değilim’’ diyerek sitem dolu açıklamalarda bulundu.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ersun Yanal Montella konusunda umutsuz.

Türkiye A Milli Futbol takımı, Japonya ile oynanılan hazırlık karşılaşmasında alınan 4-2’lik mağlubiyet sonrasında Stefan Kuntz ile görüşerek hafta içinde yollarını ayırmıştı. Milan, Sevilla, Fiorentina ve son olarak Adana Demirspor’u çalıştıran tecrübeli teknik direktör Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Teknik direktör Ersun Yanal, yayıncı kuruluşa milli takımın yeni hoca seçimi hakkında açıklamalarda bulundu. Doğru bir karar olmadığını belirten Yanal, Montella’dan umutlu olmadığını da açıkladı.

A Milli Takım Vincenzo Montella’ya emanetA Milli Takım Vincenzo Montella’ya emanet

Bu değişiklikler katkısa bulunacaksa, hepimiz mutlu oluruz. Ama görüyorum ki, Milli Takımların oluşumundan bu yana 60’tan fazla teknik direktör eskiten ve modern futbolda 2002 Dünya Kupası’na katılan ve Avrupa Şampiyonaları için 1900’ların sonuna kadar bekleyen bir Milli Takım. Sistem ve disiplinden sürekli süreci yönetme işi olmadığı sürece daha çok değişiklik yapacağımızı düşünüyorum. Mesele en üstteki Milli Takım’ı oluşturan unsurları bir araya getirmek değil. Mesele bu unsurları bir araya getirecek alt taraftaki koordinasyonu yapmak olacaktır. Milli Takım maalesef hala bir teknik direktör çıkaramadıysa… Dünya Kupası’na katılan tüm hocalar yerliydi. Milli takımı temsil etmek bir yabancıya düşüyorsa, bundan bizim ders çıkarmamız gerekiyor. Yönetenlerin de oturup düşünmesi gerekiyor. Hayırlısı olsun. Ben çok umutlu değilim. Bir turnuva devam ederken yarıda kesmek… Böyle bir hata yapıldıysa, bu seçimi yapanlar nerede?

Vincenzo Montella Milan’ı çalıştırdığı dönemde 2016/2017 sezonunda İtalya Süper Kupasını kazanmıştı. 2 sezon boyunca Adana Demirspor çalıştıran teknik adam, Demirspor’un başında 76 maça çıkmış ve bu maçlarda 38 galibiyet ve 21 mağlubiyet alarak 1.72 puan ortalaması tutturmuştu.

Rıdvan Dilmen'den TFF'ye gönderme: '1959 öncesini sayma'Rıdvan Dilmen’den TFF’ye gönderme: ‘1959 öncesini sayma’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.