Montella istekli, Almanlardan Mesut Özil iddiası

Adı A Milli Takım'la anılan İtalyan teknik patron Vincenzo Montella, iddialarla alakalı konuştu ve "Böyle bir görevden dolayı gurur duyarım" şeklinde konuştu. Alman basınına göreyse Hamit Altıntop'la yollar ayrıldıktan sonra A Milli Takım Sorumlusu görevine Mesut Özil getirilecek.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ermenistan’la oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. maçında berabere kalan A Milli Takım ardından Japonya ile oynanan özel maçı 4-2 kaybetti. Bu sonuçların ardından Stefan Kuntz’la yolun sonuna gelindiği iddiaları ayyuka çıktı. Kamuoyunun büyük kısmı Alman hocayla yolların ayrılmasını istiyordu. Söz konusu ayrılık halinde yerine gelmesi için ortaya atılan isimlerden biri İtalyan Vincenzo Montella’ydı.

Montella ismi çıktıktan bir süre sonra Ajansspor, TFF’nin çekincesinin İtalyan ismin maliyeti olduğunu yazdı. Habere göre Adana Demirspor’un eski teknik direktörü federasyondan senelik 3.5 milyon euro istiyordu. Konu Montella’ya soruldu. İtalyan şu açıklamaları yaptı: “Size bir detay vermem mümkün değil. Ancak şunu söyleyebilirim, böyle bir görevden dolayı gurur duyarım.”

TFF'den yalanlama: 'Kuntz'la yollar ayrıldı' iddialarına yanıtTFF’den yalanlama: ‘Kuntz’la yollar ayrıldı’ iddialarına yanıt

Kuntz’la görüşme yarın

Pazar öğle saatlerinde DHA’nın haberine göre TFF, Stefan Kuntz’la yolları ayırmıştı. Ancak dün gün içinde federasyondan bu iddialara yalanlama geldi. Yapılan resmi açıklamada Alman isimle 20 Eylül Çarşamba günü Riva’daki tesislerde görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Japonya maçı sonrası açıklamalarda bulunan Kuntz oyuncularına “Cevap sahada verilir röportajda değil” demişti. Bu sözler üstüne Büyükekşi’nin Milliyet yazarı Atilla Gökçe’ye “Kuntz kendi bacağına sıktı” dediği haberleştirildi. Çarşamba günkü toplantıdan çıkacak sonuç merakla beklenirken gelen bazı haberlere göre Kuntz’un görevden alınması halinde Eylül 2024’te bitecek sözleşmesine istinaden 1.2 milyon euro tazminat ödemesi alması bekleniyor.

Topal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hocaTopal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hoca

Mesut beraber Löw de gelecek

Alman basını Kuntz sonrası için yeni bir senaryo paylaştı. Bild’de yer alan habere göre TFF’nin Kuntz’la beraber A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop’un da görevine son verileceği ve yerine eski futbolcu Mesut Özil’in getireceği belirtildi. Haberin detaylarında ise Özil’in yanı sıra teknik direktörlük görevine Joachim Löw’ün getirileceği vurgulandı. Löw ve Mesut Almanya’nın dünya şampiyonu olduğı 2014’te beraber çalışmışlardı. Mesut Özil, Real Madrid ve Arsneal gibi Avrupa devlerinin formasını giydikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olmuş, Temmuz 2022’de bedelsiz olarak Başakşehir’e gitmiş, Mart 2023’te ise futbol yaşantısını noktalamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.