Ertuğrul Doğan’ın siftahı hüzünlü oldu… Çılgın maçta Trabzonspor yıkıldı

Ertuğrul Doğan'ın başkan olarak çıktığı ilk resmi maçta Trabzonspor ile Kayserispor karşılaştı. Gollerin yağmur gibi geldiği maçta 4-3'lük Kayserispor oldu.

Spor 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor futbolcuları iki kez beraberliği yakaladığı maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Trabzonspor, yeni başkanı Ertuğrul Doğan’la ilk resmi maçına Kayserispor karşısında çıktı. Kayserispor maçı, Teknik direktör Abdullah Avcı’nın yerine gelen yardımcısı Orhan Ak’ın ise bordo mavililerin başındaki ikinci sınavıydı. Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Serkan Asan, Naci Ünüvar ve Trezeguet ile Vitor Hugo, Kayserispor karşısında yoktu. Üstelik Hugo, transferinin tamamlanması için kentten ayrılmıştı. Ak yönetiminde Adana Demirspor’u deviren Trabzonspor, mutlak galibiyet parolasıyla karşılaşmaya çıktı.

TFF resmen açıkladı: Sezon sonunda Süper Lig’den iki takım düşecek

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Daha birinci dakikada gelişen Kayserispor atağında Miguel Cardoso’nun ortasına arka Emrah Başsan güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. Ne oluyor demeye kalmadan bu kez 3. dakikada Kayserispor defansındaki hatayı değerlendiren Trabzonsporlu Maxi Gomez maça denge getirdi. Oyun tam sakinleşti denilirken 20. dakikada Gökhan Sazdağı’nın pasıyla buluşan Mame Thiam, Kayserispor’un bir kez daha öne geçirdi. İlk yarı 2-1 deplasman takımının galibiyetiyle sona erdi.

Kayserispor, Trabzonspor karşısında 3 puanı 4 golle aldı.

İkinci yarı çılgın bir şekilde başladı. Önce Kayserispor penaltı kazandı, Mensah skoru 3-1’e taşıdı. Daha sonra 3 dakika içinde skor eşitlendi. Önce 50. dakika Abdülkadir Ömür, sahneye çıktı, takımına umut verdi. Daha sonra Lazar Markovic’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı 53’te Enis Bardhi değerlendirdi.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor baskısını arttırdı. Oyun adeta tek kaleye döndü derken 64’te Kayserispor hızlı bir çıkış yaptı. Ceza alanına giren Mane düzgün bir vuruşla takımını maçta 3. kez öne geçirdi.

Uğurcan Çakır’dan kurtarış yok

Maçın bundan sonraki dakikalarında Trabzonspor’un baskısı vardı ancak sonuç değişmedi. Trabzonspor kalecisi ve kaptanı Uğurcan Çakır, kalesine gelen 4 isabetli şutta kurtarış yapamadı. Ev sahibi Trabzonspor ise toplam 20 şut çekerken 6 kere kaleye isabet sağladı.

Trabzonspor’da Ertuğrul Doğan dönemi

Orhan Ak: yılın en önemli maçına çıkacağız

Trabzonspor’un hocası Orhan Ak, yeni yönetime galibiyet hediye etmek istediklerini ancak başarılı olmadıklarını söyledi. Ak, “Kayserispor’u tebrik ediyoruz. 3 gün sonra bu senenin belki de en önemli maçına çıkacağız” dedi. Trabzonspor’un önünde tek hedef olarak Türkiye Kupası kaldı. Salı günü Trabzonspor, Ankaragücü ile yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.